Aberațiile doctoriței Monica Pop sunt taxate aspru de un medic înțelept: „Minte, spune prostii”; „Câtă rușine, doamnă doctor, și câtă tristețe, să amărâți atâta amar de lume…”; „Vă dați măcar seama ce bubuială ați bubuit?”

5
9916
Dr. Gabriel Diaconu - dr. Monica Pop

Afirmațiile scandaloase ale dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, au fost taxate aspru de medicul psihiatru Gabriel Diaconu, o voce remarcabilă și în spațiul public.

Dr. Monica Pop, veche propagandistă a Atenei 3, a expus o teorie halucinantă la televiziunea lui Dan Voiculescu. Ea a spus că nu se va vaccina anti-Covid, pentru vaccinarea ar putea duce la leucemie!

“Domnu’ Gâdea, are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Și fac toți… Domnule Gâdea, de unde știți ce se întâmplă peste un an? Faceți copilului dumneavoastră vaccinul ăsta? Pericolul e foarte mare! Nimeni nu poate niciodată să spună că acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, 5 ani! Eu sunt împotriva acestui vaccin! Nu poți să obligi populația să se vaccineze!”, a spus, complet iresponsabilă, ditamai șefa de spital.

Dr. Gabriel Diaconu o pune la punct într-un limbaj civilizat, dar ferm, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Medicul psihiatru, ale cărui apariții publice arată echilibru, înțelepciune și bună-credință, scrie că „doamna doctor Pop dezinformează medical”, „minte”, „spune inepții”, „spune prostii”, „îi induce în eroare pe oameni”.

„Doamnă doctor Pop, ar trebui să vă revizuiți declarațiile”, o somează dr. Diaconu pe autoarea aberațiilor de la Antena 3. „Vă dați măcar seama ce bubuială ați bubuit?”

Concluzia dr. Gabriel Diaconu e devastatoare: „Câtă rușine, doamnă doctor, și câtă tristețe, să amărâți atâta amar de lume…”

Textul remarcabil al dr. Gabriel Diaconu

„Doamna doctor Pop trăiește pe o planetă unde vaccinurile dau leucemie.

Nu e foarte clar prin ce mecanism obscur dau vaccinurile leucemie. Nu e foarte clar nici la cât timp dau leucemie. Și, când m-am dus să caut articole despre cele două, am aflat cu stupoare că se dezvoltă vaccinuri, acum, să VINDECE leucemia (unele forme), nu că ar cauza-o.

În opinia doamnei doctor Pop, exprimată la un post de televiziune, leucemia te poate lovi post-vaccinal azi, mâine sau la câțiva ani distanță, cine știe, poate chiar câteva zeci. Face vaccinul o chestie extraordinară, cică, se cheamă «inducție genică».

Eu știam că anumite lucruri pe lumea asta pot interveni în reglarea expresiei anumitor gene în sensul inducției sau supresiei.

Eu știam că de asta se ocupă chiar alte fragmente, polimorfisme, din codul nostru genetic, dar și ARN mesager, baza ideii – de altfel geniale – a unor companii de a «antrena» imunitatea corpului nostru uman (folosită, de altfel, și pentru tratamentul anumitor forme de cancer, doamna doctor, vezi mai sus).

Dar să dea cancer, nu.

Doamna doctor Pop dezinformează medical pe un post de televiziune. Mai pe românește spus, minte. Spune inepții. Căci nu poți să acuzi un doctor de ignoranță (cred).

Aceste rânduri nu sunt totuși despre doamna doctor Pop, ale cărei ieșiri publice pot avea spuma, bulele sau aciditatea obișnuite. Dar aceste rânduri sunt despre un medic al cărui glas e ascultat de unii oameni, și pe care doamna doctor Pop, cu sau fără bună știință, îi induce în eroare.

Iar când un medic spune prostii, responsabilitatea morală a celorlalți medici ar trebui să fie să răspundă răspicat, căci de-ajuns am schingiuit oamenii de rând cu tot felul de bazaconii, de unii au ajuns să meargă și la psihiatru, că nu știu ce să mai creadă.

Ce nu a vrut să înțeleagă, ce refuză să priceapă doamna doctor Pop e că tehnologia de dezvoltare medicală respectă un algoritm cam la fel cum în industria construcției de automobile se respectă un algoritm. De-aia toate automobilele deocamdată au patru roți, un motor, o cabină și un portbagaj. Așa, la machetă, poți să-ți iei libertăți și să desenezi o chestie futuristă, eventual să-i pui și flapsuri și eleroane. Dar în elaborarea unui medicament intervine și o formă de inginerie, astfel încât după ce-ai băgat sute de milioane de dolari într-un produs să nu-ți distrugi afacerea că la un an, doi ani sau mai mult să moară oamenii pe capete de leucemie, doamna doctor Pop să aibă dreptate și compania să dea faliment.

Companiile sunt entități foarte egoiste, dar și foarte scrupuloase. Scapi greu de răpciuga unui scandal farmacologic. Au giganții Pharma păcate? Au. Există povești scandaloase cu medicamente ale căror efecte secundare au fost complicate, și vieți au fost afectate sever de ce s-a întâmplat când etica medicală eșuează? Există. Ar trebui să generalizăm, plecând de la asta, și să scuipăm în sân când luăm o aspirină? Nu, nu cred.

România e printre țările cele mai înapoiate când vine vorba de implementarea de noi tehnologii medicale. Suntem vai mămicuța noastră la capitolul investiție, dezvoltare, cercetare medicală de graniță. Durează o veșnicie, în România, până când protocoale de studii clinice ajung să fie puse în practică la noi.

Ce înseamnă asta, doamna Pop?

Asta înseamnă că în fiecare an sunt români care mor pentru că noi, doctorii, nu le asigurăm acces la medicina secolului XXI, și îi condamnăm să ia aceleași buline, aceleași soluții, aceleași picături ca acum 30-40 de ani. Care, între noi fie vorba, la vremea când au ajuns pe raft și oameni ca dumneavoastră și co-generi ați început să le dați, nu fuseseră nici pe departe atât de amănunțit studiate. Pentru că, ghinion, aceea era epoca medicinei bazată pe fler, pe har și pe mister.

Acest nărav, această maladie a medicinei românești de-a se uita ca țăranul la nave spațiale când vine vorba de cele mai noi instrumente ține prizonieră o populație de bolnavi care merită mai bine. Merită mai multe. Merită atât de la țara ei, dar și de la doctorii ei.

Vreau să educăm oamenii despre vaccinuri și vaccinare. Vreau să explicăm oamenilor pe limba lor, cât oamenii să priceapă, oportunitatea unui vaccin care să ne protejeze pe noi de COVID. Dar nu doar pe noi, cât și pe părinții, pe bunicii, pe frațile și surorile noastre, pe copiii noștri și pe toți aceia care ne sunt împrejur. Inclusiv pentru doamna doctor Pop, și pe anti-vaxxeri, și pe toți samsarii de ură și îndoială.

Pentru că aceasta este virtutea umanistă a meseriei de medic. Așa a fost dintotdeauna. Așa am eradicat în România tifosul exantematic. Așa am făcut ca holera să nu mai ucidă mii de oameni ca în Yemen. Așa am făcut ca poliomielita să nu mai condamne oamenii la moarte sau la o viață de dizabilitate. Și așa vom face și acum cu infecția cu coronavirus, ale cărei repercusiuni, ale cărei consecințe pot fi fatale sau dramatice.

Putem. Putem să facem asta. Putem să prevenim morți, chinuri, dramă și tragedie pentru multe familii de români. Și avem nevoie unii de alții. Avem nevoie, dincolo de fricile care ne dezbină sau de lozincile care ne asmut unii contra altora, să găsim acel loc de sobrietate, de luciditate, de maturitate încât să luăm decizia bună pentru țara noastră. O țară care trăiește cu un pas în viitor.

Nu cu toate ideile paranoice ale trecutului.

Astfel, cu regret altfel, doamnă doctor Pop, ar trebui să vă revizuiți declarațiile. Sau măcar să așteptați până când o să apară toți leucemicii pământului, oameni ca și dumneavoastră, să spună că i-a îmbolnăvit un vaccin. Vă dați măcar seama ce bubuială ați bubuit? Vă dați seama că acum cei care suferă de astfel de malignități o să trăiască noua teroare, că poate un tratament pe care l-au făcut i-a îmbolnăvit? Câtă rușine, doamnă doctor, și câtă tristețe, să amărâți atâta amar de lume…

Epilog: în timp ce doamna doctor Pop îmi dădea mesaje pe care buna-cuviință mă împiedică să le fac publice (deocamdată), am avut ocazia să consult un tânăr pacient cu sechele catastrofice în urma unei encefalite dată de virusul urlian. Virusul urlian e cauza oreionului, boală a copilăriei, prevenibilă astăzi prin vaccinare…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Doamna Monica Pop a devenit noua Monica Tatoiu. Se pricepe la orice, in toate domeniile posibile. Ce ar zice oare d-na dr daca un infectionist s-ar da cu parerea despre operatiile de cataracta sau despre tratamentul glaucomului?

  2. Are dreptate sa aibe indoieli pentru ca a fost facut pe repede inainte in citeva luni si nimeni nu stie ce efecte secundare poate avea pete citiva ani. In mod normal trebuie testat citiva ani. Pentru Polidin e nvoie de 2 ani pina sa poata fi reintrodus si vindut altfel decit supliment alimentar in conditiile in care nu e ceva nou si a fost produs si folosit 45 de ani. Iar pentru vaccin se poate in citeva luni.
    Insa ca sa spui ce boli provoaca trebuie argumentat. Aici a gresit. Insa e normal sa aibe indoieli. Doctorul psihiatru care garanteaza el ca nu va fi nici-o problema bate cimpii la fel de mult ca Monica Pop. Si el se pricepe la toate incluiv la virusologie, dincolo de domeniul lui de expertiza-psihiatria.
    Poate ca nu va fi nici-o problema cu vaccinul insa asta se va proba in viitor. Urgenta ne preseaza sa sarim niste etape de verificare.

    • Care nu vor sa-si faca vaccinul nu sunt obligati sa si-l faca , dar sa nu aibe pretentii la ATI cand se vor imbolnavi . Cand javra latra fara sa o provoace cineva inseamna ca are ceva de aparat ceva ; un os , o halca , …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.