Surpriză: ancheta DNA care-l vizează pe Tudorache pare să ducă la Vanghelie! Procurorii i-au făcut percheziție și fostului primar de la Sectorul 5

0
2769

În mod oarecum neașteptat, ancheta DNA privind achizițiile publice făcute în pandemie de Primăria Sectorului 1 în mandatul lui Daniel Tudorache pare să ducă spre Marian Vanghelie! Între cele 36 de percheziții făcute joi la diverse instituții și persoane au fost vizate și locuințele lui Tudorache și Vanghelie. Amândoi pretind că n-au nimic de ascuns.

Cercetările vizează două dosare de corupție privind achiziții publice făcute în pandemie la suprapreț. E vorba de tablete pentru copii cumpărate într-un contract de 78 de milioane de lei fără licitație (a fost încredințare directă) și de termoscannere pentru școli luate la preț de 5 ori mai mare decât cel de pe piață.

De la Tudorache s-au ridicat facturi, 6.000 de euro și peste 20.000 de lei. Fostul primar susține că e liniștit

Procurorii au ridicat de la Daniel Tudorache documente, 6.000 de euro și peste 20.000 de lei. „Știam că sunt făcute mai multe plângeri în acest an, am înțeles cu calculatoarele, cu scannerele. Au venit, au făcut percheziție, au luat ce au găsit, conform procedurilor, au stat cam 4 ore. Am întrebat ce calitate am, nu mi-au răspuns absolut nimic, au zis că au venit să-mi facă percheziție“, s-a plâns Tudorache, joi seara, la Digi 24.

Fostul edil, care a fost băgat de PSD București pe loc eligibil pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, afirmă că este liniștit și că nu-i pasă de anchetă. “Au fost depuse mai multe plângeri anul acesta. DNA să-și facă treaba, să caute, să vadă dacă sunt vinovați, să-i descopere. Nu mai am altceva de declarat. (…) Sunt foarte liniștit vizavi de tablete, scannere și alte lucruri pe care Primăria le-a achiziționat. Nu am nicio problemă“.

Facturi s-au ridicat și de la Vanghelie, care spune că procurorii anchetează un dosar de abuz de funcție și trafic de influență

Tot joi, procurorii au descins și la reședința lui Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 și, afirmă unele surse, omul care a controlat, în mandatul lui Tudorache, o mare parte din activitatea Primăriei Sectorului 1. News.ro spune că percheziția de la Vanghelie a vizat tot dosarele achizițiilor făcute de Tudorache.

Marian Vanghelie a confirmat că i-a fost percheziționată casa, dar susține, și el, că este curat ca lacrima. “Da, am avut o percheziție dimineața acasă. Procurorii mi-au spus că e un dosar care s-a lucrat in rem și că e mandat de percheziție. S-a luat ieri de la Tribunalul București mandat și au venit să facă o percheziție. Mi-au făcut percheziția. Nu am mai stat să vină avocații, că nu aveam nevoie. Le-am zis: «Căutați ce vreți! Nu avem nicio problemă. Ce vreți dumneavoastră puteți să căutați Nu aștept să pierdem timpul cu avocații. Dați-i drumul, dacă tot ați venit!». Au terminat și gata“.

Vanghelie a confirmat pentru News.ro că i s-au luat și lui acte de către anchetatori. “Da, dar nu niște documente într-un sens. Niște chestii mai vechi de la societățile mele. Lucruri pe care le aveam prin casă. Diverse chestii. Nu știu, niște facturi… Ce a cumpărat soția. Dar nu chestii senzaționale. Lucruri din astea normale. Am făcut proces verbal de percheziție. Da, dosarul este deschis în 2020. Nu îmi dau seama cu ce are legătură. Cred că tot pe baza vreunui denunț. Ce puteți crede? Eu am și plecat de acasă. A durat un pic, vreo 2-3 ore. S-au uitat un pic, au verificat. Încă nu înțeleg despre ce e vorba, nu știu ce să zic. Aflăm în câteva zile. Mie mi-au spus că e vorba despre abuz în funcție. (…) Înțeleg că dosarul e cu mai multe persoane. Nu mi-au zis că eu sunt implicat. Mi-au zis doar că dosarul are la bază abuz de funcție și trafic de influență”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here