Pe cine ascundea PSD după celebritățile fluturate în fața alegătorilor. Lista celor care le iau locul lui Firea, Dinu, Pancu, Dragomir și Petre Roman în Consiliul General al Capitalei

0
4430
Firea și "dinozaurii" băgați la înaintare ascundeau, în spatele lor, no-name-uri credincioase partidului

Iese la iveală lista reală a celor pe care PSD îi bagă în Consiliul General al Bucureștiului, după ce în campania electorală de la alegerile locale alegătorilor le fuseseră fluturate în fața ochilor tot felul de nume cunoscute. Sesizată încă din septembrie, manevra ocultă prin care votanții PSD au fost înșelați se materializează zilele acestea, când tribunalul urmează să-i valideze pe adevărații beneficiari ai funcției, ascunși până acum de ochii oamenilor.

Votanții PSD au crezut pe 27 septembrie că-i aleg în Consiliul General pe Gabriela Firea, Petre Roman, Cornel Dinu, Daniel Pancu, Dumitru Dragomir. Toată campania electorală, acest ghiveci de politicieni expirați, foști fotbaliști, antrenori și oameni de afaceri răsăriți dintre oportuniștii comunismului fuseseră puși în vitrină, iar electoratul PSD a crezut că îl vor reprezenta în conducerea orașului. Numai că lista reală cu beneficiarii votului se afla în sertarele conducerii partidului și a ieșit la iveală după alegeri. Grupul de persoane cunoscute care pozase așa frumos în campanie s-a retras, în loc fiind băgați niște anonimi bine conectați la funcțiile publice: Rareș Hopincă, Adrian Vigheciu, Florian Lixandru, Florentina Gherghiceanu, Nasi Calențaru și Cristian Doicin.

Numele acestora au fost trimise de PSD la tribunal, pentru a fi validate de judecători în funcția de consilieri generali. E vorba, de fapt, despre o escrocherie de proporții, dar legală. Un fel de alba-neagra cu simpatizanții PSD, cărora li s-a arătat ceva și li s-a dat cu totul altceva.

Plutonul „vedetelor” puse în geam la alegeri a fost scos, în loc au fost băgați adevărații beneficiari, soldații partidului

Pentru a se înțelege despre ce e vorba, trebuie precizat că schimbări ale unor consilieri s-au mai întâmplat și se întâmplă tot timpul. Unii demisionează, alții se mai retrag din motive de sănătătate, unii chiar decedează iar alții lasă funcția de consilier pentru o alta mai bănoasă sau mai importantă.

Fostul fotbalist Daniel Pancu, acum antrenor, și-a asumat conștient rolul de păcălici al PSD. El a stat pe lista partidului, iar după alegeri s-a retras, ca să le facă loc politrucilor

Însă, în general, acestea sunt cazuri nepremeditate, întâmplătoare și punctuale. În cazul de față avem însă de-a face cu un plan premeditat. PSD a știut din prima secundă – la fel ca și actorii care s-au pretat să facă această figurație penibilă – că nu Cornel Dinu, Dumitru Dragomir sau Daniel Pancu vor fi în Consiliul General. Publicul și presa au fost ținuți departe de beneficiarii reali pentru că aceștia nu aveau notoritate, pe de o parte, iar pe de altă parte dezvăluirea identității lor ar fi strânit curiozitatea ziariștilor și s-ar fi ajuns la dezvăluiri incomode despre ei.

Rareș Hopincă, mâna dreaptă a lui Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5. Poate povesti despre banii dați lui Bittman ca să aducă ode șefului de partid, dar și despre rechizitele cumpărate la preț de 3 ori mai mare

Rareș Hopincă a fost mâna dreaptă a primarului Daniel Florea la Sectorul 5. În calitate de manager al Sectorului 5, a jucat un rol cheie, scrie publicația Podul.ro, în dubioasa afacere de anul trecut prin care Daniel Florea a cumpărat rechizite pentru elevi la un preț de 3 ori mai mare decât cel normal. Tot Hopincă a cheltuit, în 2018, pe când conducea Centrul Cultural al Sectorului 5, 700.000 de euro pentru festivalul “Zilele Sectorului 5”. Atunci a avut loc celebrul episod în care Dan Bittman, plătit cu 22.000 de euro de primărie, i-a ridicat niște ode penibile lui Daniel Tudorache, spunându-i pe scenă: “Domnule primar, văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5!”.

Adrian Vigheciu a fost și el administrator public, dar la Sectorul 6, sub conducerea lui Gabriel Mutu. Atât el, cât și soția sa sunt acționari în diverse firme, altături de clientela PSD, o lume mică în care fiecare are măcar câte o rudă, dacă nu e el însuși în vreo funcție publică prin sectoarele Bucureștiului.

Florian Lixandru – fost secretar de stat în Ministerul Educației, are o firmă care a primit, numai în acest an, 14 contracte cu școli și grădinițe din București, ca să le țină contabilitatea

Ionel Florian Lixandru este și el un personaj plimbat prin diverse funcții de conducere în slujba partidului. A fost secretar de stat în Ministerul Educației când era Viorica Dăncilă premier. Dăncilă a vrut să-l pună și ministru, dar n-a mai ajuns până acolo că a căzut guvernul. Lixandru a mai fost inspector școlar general, inspector școlar general adjunct, director al școlii Titu Maiorescu.

Bineînțeles că are și el firmă, Fix Consulting SRL, care a primit doar în 2020 nu mai puțin de 14 contracte cu mai multe școli și grădinițe din București, pentru servicii de contabilitate și consultanță. Contractele s-au făcut prin încredințare directă.

Florentina Gherghiceanu – propulsată de generalii Onțanu și Oprea, eternă consilieră personală pentru diverși demnitari din sfera PSD-UNPR, nelipsită din AGA la diverse companii municipale 

Florentina Gherghiceanu a fost băgată în joc, scrie lumeapolitică.ro, de generalii Gabriel Oprea și Neculai Onțanu. Tânăra de perspectivă a fost președinte al organizației de tineret în Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. În 2016, scrie Cancan, a primit loc pe listele UNPR, dar drumul i-a început cu mult mai devreme, în 2012, când Onțanu i-a descoperit calități nebănuite și a băgat-o consilier local la Sectorul 2. Ar fi vrut, în 2014, să ajungă chiar și europarlamentară, dar românii, insensibili, n-au votat-o.

În 2015, tânăra Florentina Gherghiceanu “s-a lipit” și de generalul Oprea, căuria i-a fost consilier personal când era ministru de interne. În 2018, a ajuns consiliera directorului TAROM!

După ce a răzbit în politică, Florentina Gherghiceanu și-a tras și părinții aici, scrie lumeapolitică.ro. Mama politicienei, magazineră la UMF Carol Davila, a ajuns consilier local la Sectorul 2 în perioada 2014-2016. Tatăl, administrator tot la UMF Carol Davia, a ajuns în 2014 în Consiliul de Administrație al RADET!

Competențele tinerei Gherghiceanu par indispensabile orașului București. A fost membru al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la SC Compania Municipală Iluminat Public București SA, Compania Municipală Agrement București SA și chiar secretar-șef la Școlii Doctorale din cadrul UMF Carol Davila.

Măritată cu un fotbalist, Florentina Gherghiceanu are o fetiță ai cărei nași sunt Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, și iubita acestuia, Adriana Nica.

Firele lui Nasi Calențaru duc în Voluntari, la primăria lui Pandele

Nasi Calențaru face parte din gașca lui Liviu Dragnea și a figurat pe lista PSD de candidați la alegerile europarlamentare de anul trecut. Partidul n-a strâns însă suficiente voturi ca să-l trimită la Bruxelles. Ambițiosul Nasi s-a descurcat însă. Din 2012 s-a furișat în politică din postura de consultant parlamentar. Odată ajuns acolo, nu s-a mai dat dus. A fost expert și consilier tot în Parlament.

Legătura cu Consiliul General București trebuie căutată în Voluntari, pentru că firele duc, inevitabil, la clanul Firea-Pandele. Soția lui Nasi, Victoria Calențaru, a fost consilier local în Voluntari. Înainte de asta, a fost secretară la o companie de lactate din Voluntari. Și Victoria Calențaru a fost consilier parlamentar.

Cristian Doicin este vechi consilier PSD la Primăria București. El este și profesor la Universitatea Politehnică București – vizuina Ecaterinei Andronescu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here