Simion – alt „dottore” Ponta? Cu masterat în crimele comunismului, „n-a știut” că are în AUR doi foști ofițeri acuzați că au tras în oameni în decembrie 1989!

4
2037
Simion și hoarda sa

Mai nou, George Simion de la AUR începe să rivalizeze cu răposata academician doctor inginer Elena Ceaușescu. Se pricepe cam la orice: politică, sport, literatură, inclusiv la artă. Nu numai la nenorociri comise pe stadioane. Cu precădere, pe cele pe care și-a disputat meciurile naționala de fotbal a României înainte să izbucnească pandemia de Covid-19.

De când s-o fi inițiat în tainele artei, cum s-a dezlipit deodată de eticheta „Huo” și s-a lipit de tablourile expuse în galerii sau prin mall-urile Capitalei, rămâne un mister.

Sau, pentru el, tot o artă e și aruncatul de petarde din tribune pe terenul de joc, fiindcă nu oricine e capabil să le mânuiască atât de bine ca ultrașii săi.

Le mai are și cu „scrisul” George Simion, că așa îi șade perfect unui copreședinte AUR. Curios, pe pagina sa de Facebook, una cu peste 485.000 de aprecieri, se declară „scriitor”, nu șef de galerie. I-o fi rușine cu trecutul său? Vrea să și-l șteargă precum „#rezistenta” Șoșo?

În primul rând, e „scriitor” pentru fanii lui: cei mai mulți dintre ei – membri AUR și membri ai unor galerii de fotbal. Altfel, nu-i așa, n-ar mai fi primit atâtea like-uri.

Îl au la suflet: nu neapărat prin ceea ce a publicat, ci prin ceea ce a „cântat” pe arene.

În al doilea, Simion de AUR a scris două cărți:

* „Blocați în labirint”, apărută în 2017, cu strictă referire la Republica Moldova;

* „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu”, apărută în 2019.

Trecând peste asta, nu cred însă că Simion e „scriitor” și pentru Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu.

La o scurtă confruntare ideatică, l-ar fi băgat cei patru magnifici într-un singur minut sub cloșca protectoare Șoșo, dar nu mai e posibil: a fost dată afară de puii pe care tot ea i-a clocit și i-a parașutat în Parlament!

Aproape de fiecare dată când a ieșit de sub aripa ei, Simion s-a cam făcut de râs pe unde a deschis gura.

Chiar recent, la Antena 3 – postul de propagandă al PSD.

Acolo, la o emisiune moderată de Răzvan Dumitrescu, Simion a spus că serviciile secrete conduc țara, i-a băgat în aceeași oală cu cei de la #Rezist, „preparând” niște lături numai bune de aruncat la coșul numit AUR.

Până și Dumitrescu, miruitul lui Dan Voiculescu, și-a dat seama de ridicolul situației, așa că l-a întrebat pe Simion dacă are dovezi în acest sens.

Ce probe să aibă Simion? A spus și el așa, că aia e părerea lui, cum de altfel s-a exprimat și înaintașul său la capitolul teorii penibile, PSD-istul Florian Bodog („prețios” nici cât un hot-dog).

La 4 ani de la tipărirea primei sale cărți, se constată că „blocatul în labirint” e tocmai autorul ei, George Simion. Între timp, Moldova a scăpat parțial de blocaj, după ce a renunțat la președintele rusofil Igor Dodon.

La Simion nu se pune nimic. El continuă să rămână la stadiul de blocaj. Dar nu la cel din propria-i carte, ci la cel din labirintul artei – artă despre care vorbește și scrie fără s-o înțeleagă pe-ndelete.

Habar n-are ce-i aia kitsch, ce-i aia satiră de talia „Charlie Hebdo”. Pentru a-și da seama, trebuia să caște mai mult ochii: adică, să citească mai mult, să se documenteze, dar el și-a pierdut vremea pe stadioane.

A cutreierat în zadar țările pentru a-și promova dezideratele și volumul, fiindcă n-a înțeles nimic din valorile culturale europene.

E de fapt o copie în miniatură a unui alt „mare scriitor”, însă de pușcărie: nea Gigi.

Când și-a însoțit echipa la Sevilla în urmă cu aproape 14 ani, nea Gigi n-a bătut atâta drum pentru a vizita numeroasele obiective turistice de acolo:

  • monumente, parcuri, biserici;
  • Giralda, Turnul de Aur;
  • Catedrala din Sevilla sau palatul Alcazar, ambele înscrise în 1987 pe lista patrimoniului UNESCO;
  • Alameda de Hercules (Grădinile lui Hercules).

Îi era suficientă marea „grădină” din Pipera, unde-și păstorește oile.

La Sevilla, s-a dus să-și vadă Steluța evoluând în Liga Campionilor. Ce-a făcut până la meci, în timp ce delegația din Ghencea a ieșit la o plimbare prin oraș? A jucat barbut în camera de hotel, că era mai comod și nu-i dădea bătăi de cap precum tablourile expuse într-un muzeu.

Cam pe-acolo se învârte (s-a învârtit) și Simion.

E drept, n-a jucat barbut ca nea Gigi. Măcar el a făcut-o discret, departe de ochii lumii. Nu s-a dat în spectacol. Dar Simion, cel care se pretinde azi „scriitor” și mare patriot, a jucat un „joc” macabru, pătând imaginea României în lume la meciul de pe teren propriu cu Spania din 2019.

* Condusă de el, facțiunea „Uniți sub tricolor” a folosit materiale pirotehnice în timpul momentului de reculegere dedicat fiicei antrenorului Luis Enrique, care a murit la vârsta de 9 ani din cauza unei boli incurabile.

* În timpul meciului dintre România și Spania, Simion și ai lui au scandat împotriva Ungariei, deși organizatorii i-au avertizat că, dacă vor continua așa, UEFA ne va suspenda terenul pentru următorul joc.

* Nu s-a prins nimic de Simion. Era prea înfierbântat de oratoria xenofobă. Drept urmare, UEFA a amendat FRF și a obligat naționala României să evolueze fără spectatori în compania Norvegiei.

Acest Simion e bântuit acum de idei ceaușiste, demolatoare. Vrea o artă doar pe înțelesul lui. Ce nu pricepe el, nu mai e artă!

S-a arătat revoltat că Iisus a fost transformat într-un Superman înconjurat de cadouri, din care ies iepurașii pascali.

Fiind un „scriitor” răsărit dintre petarde și înjurături, era firesc să ia de „bune” imaginile pe care le-a văzut, fără a le analiza câtuși de puțin: de ce sunt așa, care e rostul lor cu adevărat.

E mai greu, într-adevăr, să pătrunzi în tainele kitsch-ului, mai ales dacă provii din Uniunea Petardelor, Fumigenelor și a Huiduielilor.

Ziaristii.com a explicat zilele trecute ceea ce Simion ar fi trebuit să știe, dacă tot se definește „scriitor”. Anume:

* „Vulgarizarea imaginii lui Iisus Hristos, transformat de societatea de consum într-un personaj de desene animate, asociat cu iepurii care aduc cadouri și creditat cu puteri de Superman, este un kitsch. Expoziția surprinde această denaturare a mesajului inițial. Dar aluzia n-a fost «prinsă» de extremiști de genul lui, care s-au inflamat și cred că, de fapt, a fost batjocorită imaginea Mântuitorului”.

* „Nepotrivirea între ceea ce propovăduiește religia și ceea ce fac slujitorii săi este însăși definiția kitsch-ului. Imaginile cu preoți urcând în limuzine de zeci de mii de euro și ale picturilor de pe pereții bisericilor cu personaje la costum, aflate încă în viață, au stârnit revolta extremiștilor, care au «ratat» sensul mesajelor”.

* „Nu lipsesc fotografii cu limuzinele de zeci de mii de euro ale preoților, site-ul absurd spovedanieonline.ro, fotografii ale unor biserici cu arhitectură oribilă, de un prost-gust desăvârșit, precum și frescele unor personaje în viață zugrăvite pe pereții unor biserici. Imaginile sunt, într-adevăr, kitsch-uri și-și merită locul în galerie, alături de celebrii pitici de grădină din ipsos, carpetele cu răpirea din serai, peștișorii de sticlă puși odinioară pe televizoare și multe altele”.

Pentru Simion, era mai bine să fie expuse la mall-ul din Cotroceni imagini din 2019, de la meciul România – Spania, în care să se vadă cum facțiunea lui, „Uniți sub tricolor”, a boicotat momentul de reculegere dedicat fiicei antrenorului Luis Enrique, decedată din cauza cancerului!

Mai e un aspect legat de „scriitorul” Simion.

Conform Wikipedia, acesta a absolvit un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu specializarea „Crimele comunismului”. Or, el a înregimentat la un moment dat în AUR doi foști ofițeri comuniști, Francisc Tobă și Nicolae Roman, acuzați că au tras în oameni în decembrie 1989!

Ce masterat o fi ăla? Cum să fii „expert” în crimele comunismului și să „nu știi” că ai în partidul tău de AUR doi foști ofițeri acuzați de crime la Revoluție? Și, pe deasupra, să le afli din presă!

Să nu fie și Simion un alt „dottore” Ponta.

Ponta „și-a tras” un masterat la Universitatea din Catania. Știa doar el, nu și oficialii de acolo.

Simion și-a „tras” un masterat la Universitatea din Iași. O fi unul real, dar asta nu înseamnă că l-a și meritat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. „După vorbă, după port”, se vede de la o poștă că băiatu’ ăsta, George Simion, e cam slăbuț dotat intelectual de la Mama-Natură/Bunul-Dumnezeu, iar la școală a băut cerneala și din filele manualelor și-a făcut cornete de semințe…

  2. Oameni buni, eu subsemnatul rad de voi cu toate orificiile….
    Voi nu mai incapeti de George Simion in timp ce nimeni n-a vazut diploma de facultate a lui Vlad Voiculescu sau… nu va streseaza absolut deloc ca primministrul a picat de 2 ori pana sa intre la ASE, iar cei batrani stiu perfect ca la ASE dadeau examen doar aia care nu aveau sanse la facultati serioase gen medicina arhitectura electronica etc…
    Dati-i baieti inainte cu George Simion!! VA SUSTIIIIINNNN!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here