Portret de deputat AUR: Francezu’ a bătut oameni în trafic, a șmenuit turiști germani și e judecat pentru trafic de migranți. Acum e patriot și luptă cu Oculta

3
13058
Mihai Lasca a bătut bestial în trafic, anul trecut, un om pe care-l bănuia că ar fi iubitul fostei sale prietene. Femeia obținuse deja împotriva actualului deputat AUR un ordin de restricție. Între timp, Lasca i-a convins pe români să-l bage în Parlament, să lupte cu Oculta Mondială

În menajeria AUR băgată în Parlament de români, un caz aparte îl reprezintă interlopul orădean Mihai Lasca, alias Francezu’. Publicația ebihoreanul.ro face o amplă trecere în revistă a faptelor recidivistului care, până să-și descopere vocația de patriot și luptător anti-botniță, a bătut oameni în trafic, a înșelat turiști germani cu metoda “Maradona” și a făcut trafic de migranți.

Francezu’ – poreclit așa în lumea interlopă din județul Bihor pentru că pretinde că ar fi fost luptător în Legiunea Străină, deși nu și-a satisfăcut nici măcar stagiul militar – are acum 41 de ani. A strâns deja două condamnări – una definitivă, pentru înșelăciune, o alta în primă instanță, pentru lovire a unei persoane în trafic. Un alt proces, intentat de DIICOT, pentru trafic de persoane, este în desfășurare. Lasca acuză – bineînțeles – persecuții politice.

În 2006 a înșelat un cetățean german prin metoda “Maradona”. Împreună cu un amic, i-a făcut omului un șmen, înșelându-l cu 500 de euro. Pedeapsa i-a fost ștearsă din cazier în 2017

În 2007, pe când avea 27 de ani, o condamnare la 3 ani cu suspendare pentru că a escrocat un turist german prin metoda “Maradona”. Actualul deputat AUR s-a dus în 2006, alături de un cirac, la marginea drumului, pe DN1 (E60). Lasca a rămas la volan, pregătit, în timp ce amicul său făcea semne către mașinile cu numere străine. A oprit un neamț pe care l-a convins să-i schimbe 500 de euro în bancnote mai mici, pretinzând că în România nu poate să-și utilizeze cardurile. Când victima s-a dus la mașină, să ia portofelul, complicele lui Lasca a înlocuit bancnota reală cu o alta falsă, pe care a mascat-o într-una de 100 de lei – așa-zis “comision” pentru favoarea făcută. Neamțul a făcut schimbul, apoi, până să-și dea seama ce se întâmplă, cei doi șmenari au demarat în trombă și au dispărut.

Ghinioniști, “Francezu” și amicul său s-au intersectat însă în trafic, ceva mai târziu, tocmai cu cel pe care-l înșelaseră. Germanul a sunat la Poliție, iar cei doi infractori au fost opriți și încătușați la intrarea în Oradea. Din cei 500 de euro ai germanului, Lasca își trăsese 200, iar amicul său – 300.

Instanța a dispus ca Mihai Lasca să fie supravegheat 6 ani. În 2017, el a cerut și reabilitarea, astfel că din cazier i-a fost ștearsă pedeapsa, iar acum deputatul AUR pretinde că are un trecut “curat”.

Anul trecut a bătut bestial în trafic un alt șofer pe care-l blocase cu mașina. Victima era “vinovată” că are o relație cu fosta iubită a interlopului. Condamnat în primă instanță, deputatul AUR acuză persecuții politice

El mai are însă și o altă condamnare. Pe 24 august 2019, el a blocat o mașină în trafic, pe DN79, și l-a bătut bestial pe șoferul acesteia. Lasca spunea că victima ar fi într-o relație cu o fostă iubită. Femeia îl părăsise pe actualul deputat AUR și obținuse în instanță chiar un ordin de protecție împotriva sa. Așa că Lasca s-a răzbunat pe cel despre care credea că e noul partener de viață al ex-iubitei sale.

Victima mergea spre Salonta când a fost văzută în trafic de Lasca. Acesta a întors mașina, s-a luat după “inamic”, l-a blocat în trafic lângă Nojorid și l-a luat la bătaie, după ce i-a rupt ștergătorul de pe parbriz.

Din nou ghinionist, Lasca nu știa că întreaga scenă era filmată de un alt participant la trafic – drumul fusese blocat de cele două mașini ale protagoniștilor incidentului.

“Patriotul AUR”, care atunci era administrator la o firmă de pază, s-a văzut pus în fața dovezilor video, așa că n-a mai putut susține că nu e adevărat, modificându-și declarația și acuzând victima că ar fi de vină. Interlopul îi provocase omului fractură de perete lateral sinus maxilar stâng și traumatism cranio-facial care au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale.

Lasca a pretins, la proces, că victima îl salutase ironic, cu degetul mijlociu, și că el n-a vrut să-l bată, ci doar să aibă o discuție. În versiunea bătăușului, victima și-ar fi rupt singură ștergătorul de la mașină, ca să dea în el! Pentru că persoana vătămată a pus mâna și pe un baston de cauciuc, Lasca pretinde că s-a dus doar să-i ia acesteia arma, “creându-se astfel o îmbrânceală, în care partea vătămată ar fi putut încasa lovituri superficiale, fără intenție”.

Instanța n-a înghițit gogoșile viitorului deputat AUR, condamnându-l la doi ani de închisoare cu suspendare și 4 ani de supraveghere, plus 120 de zile de muncă în folosul comunității. Sentința s-a pronunțat în luna mai a acestui an, motiv pentru Lasca – la acea oră deja mare lider local AUR și preconizat candidat la Parlament – să acuze “o condamnare politică”.

Din 2018 are proces pentru trafic de persoane. DIICOT îl acuză că face acest lucru de 8 ani!

Acum, procesul s-a mutat la Curtea de Apel Oradea, unde interlopul devenit politician a făcut recurs. În acest timp, Lasca, alias Francezu’, face presiuni asupra victimei să-și retragă plângerea. Cel bătut spune că “își trimite avocatul, aghiotanții la mine la serviciu, la ieșirea din program. M-au urmărit. Eu nu retrag nimic”.

Mihai Lasca este, în acest timp, judecat și într-un alt dosar mult mai grav, instrumentat de DIICOT: trafic de migranți.

Procurorii l-au trimis în judecată, în 2018, acuzându-l că a constituit încă din 2012 un grup infracțional organizat compus din minimum 4 persoane (doi români și doi maghiari) care se ocupa de traficul de migranți. Membrii grupului numeau oamenii pe care-i treceau ilegal granița “oi negre” și prețul încasat era de 1-2.000 de euro de persoană. Lasca neagă totul și spune că e vorba despre interpretări eronate ale anchetatorilor.

Procesul e în derulare.

Între timp, Mihai Lasca a organizat la Oradea mitinguri “împotriva botniței”, luptă febril împotriva “dictaturii medicale” și a Ocultei Mondiale care a inventat pandemia ca să ne bage CIP-uri 5G. Lumea l-a crezut și, pe 6 decembrie, l-a votat, băgându-l în Parlament, unde Francezu’ filmează ședințele cu telefonul mobil și povestește cum se bate pentru democrație și lege.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Dar am inteles ca cei ce verifica persoanele ce se inscriu pe lista partidelor pentru alegeri,sunt judecatori,nu-i asa? Nu le verifica si datele personale,daca au cazier ,fapte ,condamnari sau dosare penale?Cum ajung sa fie acceptati de BEC sau AEP-autoritatea electorala permanenta,parca asa se cheama-acesti indivizi si sa fie candidati pentru o institutie care trebuie sa faca legi,cu salarii facute tot de ei,din pix,din banii nostri?!? NICI NU TREBUIA SA LE FIE VALIDATE MANDATELE,CI AUTOMAT RESPINSE ,CU ASEMENEA ACTIVITATI INFRACTIONALE LA ACCTIV…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here