Drulă descoperă noi hoții ale lui Rădoi, baronul sindical cere mărirea prețului la biletele de metrou. Ministrul Transporturilor: „Au oameni care n-au trecut niciodată pe la muncă. Și-au mărit salariile anul trecut, dar n-au plătit taxele la stat”

3
3803

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, l-a făcut praf pe baronul sindical Ion Rădoi, care a spus că doar mărirea tarifului pentru biletele de metrou la 50 de lei ar putea face compania eficientă. Drulă a declarat că sindicatul lui Rădoi adăpostește oameni angajați fictiv, care-și iau banii dar nu vin la muncă, și că anul trecut s-au majorat salariile la Metrorex, dar compania nu și-a plătit taxele la stat. Asta, deși beneficiază în fiecare lună de subvenții de la stat de 50 de milioane de lei!

Ministrul Transporturilor este în conflict cu sindicatul controlat de baronul PSD-ist după ce, în martie, a cerut evacuarea spațiilor comerciale pe care USLM le controla ilegal de 3 ani. Luna trecută s-a trecut la demolarea chioșcurilor pe care USLM încasa chirii, deși nu mai avea contract cu Metrorex din 2018.

Sindicaliștii coordonați de Rădoi au reacționat în forță, blocând pentru o zi, în mod ilegal și fără să anunțe, activitatea la metrou. Apoi au început acțiunile de intimidare la adresa muncitorilor care aveau sarcina de a dezmembra gheretele din stațiile de metrou.

Rădoi și-a trimis nucleul dur al sindicaliștilor în stradă, să întărească forțele celor care protestau împotriva restricțiilor, dar și la mitingurile altor sindicate apropiate de PSD.

Ion Rădoi a afirmat marți că o călătorie cu metroul ar trebui să coste 50 de lei pentru ca Metrorex să devină o companie profitabilă. Liderul USLM a adus ca argument faptul că, peste tot în lume, metroul este subvenționat.

Afirmațiile lui Rădoi

– Cel mai important punct de azi este cel referitor la insolvenţa acestei activităţi a metroului pentru că nu este rentabil. Vă rog să verificaţi: în toată lumea metrourile sunt subvenţionate, nu există nicio insolvenţă niciunde.

– Peste tot, tariful, pentru că este vorba de transport public comun, este subvenţionat.

– S-au trezit acum câţiva, cei care sunt acum la conducerea Metrorex şi a ministerului, s-au trezit să facă metroul rentabil. Aşteptăm şi noi această minune!

– În aceste condiţii, când noi avem deficit de personal, ce vor dumnealor? Să elimine nici mai mult, nici mai puţin decât 1.700 de oameni şi să majoreze tariful la metrou.

– Păi dacă metroul din Londra, care este dezvoltat pe 6 inele, şi care are 25 de lei tariful la un bilet, nu 2,5 lei, deci de 10 ori mai mare, şi tot n-au reuşit să facă metroul rentabil.

– Şi a venit domnul Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă – n.red.) şi vor să facă metroul din Bucureşti rentabil. Păi, la ce nivel trebuie să ridici tariful unui bilet ca să-l faci tu rentabil? Îţi trebuie să-l duci la 50 de lei sau ceva de genul ăsta ! În aceste condiţii, noi n-avem cum să supravieţuim, dacă ei o ţin pe a lor – să facă metroul rentabil.

Bani de plata asigurărilor de sănătate, șomaj și pensii n-au fost, dar pentru majorarea salariilor cu 18% s-au găsit resurse

Ministrul Drulă a explicat însă, la Radio România Actualități, că felul în care baronul Rădoi pune problema este fals, mincinos și înșelător, pentru că Metrorex este déjà subvenționat masiv și nimeni nu vrea să-l facă profitabil, dar pierderile au devenit insuportabile pentru stat chiar și așa.

Taxele la buget nu sunt plătite, dar în schimb anul trecut s-au dat măriri generoase de salarii (cu 18%), iar în schema de personal sunt prinse numeroase persoane care lucrează doar fictiv.

În timp ce sindicaliștii se plâng că au deficit de personal, metrouri mult mai mari și mai vechi decât cel bucureștean funcționează cu o schemă de angajați mai suplă.

De ce spune Cătălin Drulă că actuala stare de lucruri de la metrou nu mai poate continua

– Nu creşterea de tarife rezolvă dezechilibrul acestei companii. Și vă dau câteva cifre.

– Ei (Metrorex – n.red.) încasează 50 de milioane din subvenţie lunar, din bugetul naţional, 11 milioane din încasări de bilete şi au cheltuieli de 100. Înseamnă că lipsesc în fiecare lună 39 de milioane, care sunt pierderi!

– Dealtfel, un lucru care este puţin ştiut este că anul trecut Metrorex, între martie şi decembrie, nu şi-a plătit dările la stat!

–  S-au strâns 213 milioane de lei, deci nu au plătit contribuţiile obligatorii, pensii, sănătate şomaj, cinci milioane sunt penalităţi şi în aceste condiţii li s-au mărit salariile!

– Avem şi informaţii că există personal angajat doar pe hârtie, oameni care nu au trecut pe acolo niciodată sau aproape niciodată. Sunt controale, verificări pentru a-i identifica pe aceşti indivizi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* Ramona Săseanu, corespondent TVR la Craiova, nominalizată de PNL pentru a prelua șefia interimară a televiziunii publice, în locul Doinei Gradea

* Bucureștenii vor avea tramvaie românești, pe bani europeni. Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule. Șmenul făcut de Firea cu turcii a fost anulat

Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Un băiețel de 3 ani a fost omorât în bătaie de mama sa, sub ochii celor doi frați ai lui. Bestia l-a mușcat ca un câine

Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

3 COMENTARII

 1. P.N.L. și-a pus (DIN NOU!!!) televiziunile CUMPĂRATE (cu… BANI-PUBLICI!) SĂ-L TOACE-MĂRUNT (ȘI!) pe ministrul Drulă: acesta demonstrează că… NU NUMAI P.S.D.-iștii sunt afectați (ca… interese MAFIOTE!) de… CURĂȚENIA-de-PRIMĂVARĂ (!!!) pe care o face ministrul U.S.R.-P.L.U.S. în Ministerul Transporturilor!!!

  FELICITĂRI, Domnule ministru: NU VĂ LĂSAȚI!!!

 2. Singurul USR-ist care-si face treaba, FELICITARI dle Drula!!!! Din pacate cu o floare nu se face primavara, ceilalti ministrii sunt sub orice critica, stelian e mort iar nasui e de o incompetenta strigatoare la cer, ghinea habar nu are ce trebuie sa faca, doamna de la sanatate probabil teleghidata de dl VV!!!!
  Doamne, si cat de buni de gura erau inainte de alegeri, faceau totul dintr-o miscare, rezolvau coruptia din prima zi, si faceau, din gura, doar concursuri pentru toate posturile de conducere. Acum isi pun prietenii si membrii de partid, unii mai putin calificati dacat altii pe orice post pe care-l prind in gheare, ce dezamagire!!!

  • CATASTROFELE de miniștri P.N.L.-iști… CEEE… TREABĂ(-„MARE” – Sic! –) FAC????!!!

   Înaintea lui Drulă (în… MEDIOCRUL Guvernul-Orban!) a fost ministru al Transporturilor, timp de un an-ÎNTREG, DEZASTRUL de Bode, care acum este UN NOU DEZASTRU la Interne!!!

   Măi postacilor P.N.L.-iști, SINGURII (!!!!!) miniștri care-și fac BINE treaba (GESTIONÂND BINE și IMPLEMENTÂND REFORME, atâtaaa… cât sunt lăsați, vezi cazul PORCĂRIEI făcute lui Vlad Voiculescu!) sunt cei de la U.S.R.-P.L.U.S.: Transporturi, Justiție, Sănătate, Fonduri-Europene, Economie și Cercetare!!!!!

   POPORUL (ELECTOR!) vede asta…, degeaba ați cumpărat televiziunile (cuuu… BANI-PUBLICI!), NU MAI PĂCĂLIȚI PE NIMENI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here