Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

1
1727

Antena 3 și România TV pare să fie la startul unei noi campanii de linșaj mediatic, de data aceasta împotriva succesoarei lui Vlad Voiculescu la ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, și implicit a Guvernului Cîțu. La această campanie contribuie și alte televiziuni, precum și site-urile „propagandei roșii”.

Chirurgul Leon Dănăilă (87 de ani) a dezmințit vehement, sâmbătă, o așa-zisă știre, prin care se “dezvăluia” că medicul are dureri crâncene, dar nu se poate opera ca să i se pună proteză de șold pentru că Spitalul Foișor (de Ortopedie) e transformat în „spital Covid”.

Leon Dănăilă, fost senator PNL în mandatul 2016-2020, a menționat, pe Facebook, că nu e nimic adevărat și că nu acceptă ca numele său să fie implicat într-o campanie de fake news.

Asaltul a început joi, când Antena 3 a difuzat “pe surse” o „știre zguduitoare”: „Medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, atâta timp cât a putut. Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold“.

Pe site-ul Antena3.ro au continuat „dezvăluirile”: “Unul dintre pacienții care așteaptă în acest moment în tăcere și durere este chiar celebrul medic Leon Dănăilă“.

Sergiu Cora, angajat al lui Dan Voiculescu la Antena 3, a supralicitat: “Situaţia profesorului Leon Dănăilă nu este una bună, cel puţin în momentul de faţă. Medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, atâta timp cât a putut. Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold. A venit peste Foişor acea evacuare pe care am văzut-o cu toţii şi nu mai are rost să mai amintim despre ea. Iată, că printre sutele de pacienţi se află şi Leon Dănăilă care la rândul lui a salvat sute, poate chiar mii de vieţi. Leon Dănăilă şi-a amânat operaţia acum. Informaţia vine de la apropriaţii medicului care îmi spuneau zilele trecute, că deja durerile sunt din ce în ce mai mari, insuportabile“.

„Bomba cu fâs” a fost dezamorsată sâmbătă chiar de profesorul Leon Dănăilă, care a precizat că nu e bolnav, n-are nevoie de proteză de șold și că nu era programat la nicio operație!

Leon Dănăilă despre noua dezinformare a „propagandei roșii”

„Precizare

În ultimele zile, au fost răspândite în spațiul public mai multe informații false despre starea mea de sănătate și anumite solicitări pe care le-aș fi făcut. Dat fiind că țin la corecta informare a publicului și nu îmi doresc ca numele meu să fie folosit într-o campanie de fake news, țin să fac următoarele precizări:

  1. Nu am solicitat niciunui corp medical și niciunei instituții o proteză de șold.
  2. Nu sunt înscris pe nicio listă în vederea obținerii unui astfel de dispozitiv medical.
  3. Le mulțumesc pentru gândurile bune celor care și-au anunțat disponibilitatea de a mă ajuta pentru procurarea unei proteze de șold, însă nu am o astfel de necesitate.

Cu respect și cu mulțumiri pentru cei care vor prelua acest mesaj și vor contribui la restabilirea adevărului.

Prof. dr. Leon Dănăilă“.

https://www.facebook.com/leondanailaoficial/posts/1782298785283956

De ce se zbate Antena 3 să anuleze transformarea Spitalului Foișor în spital Covid?

Antena 3 și România TV au instrumentat încă din ianuarie, pe toată durata mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății, o campanie isterică de linșaj mediatic, plină de dezinformări, exagerări și comentarii părtinitoare. Eliminarea ministrului și a oamenilor din jurul său era vitală pentru a se bloca transparentizarea contractelor de achiziții din Sănătate și numirea prin concurs a directorilor de la Casele Județene de Asigurări în Sănătate.

Lui Vlad Voiculescu i s-au imputat incendiile din spitale încă din primele zile de la numirea sa, toate incidentele și accidentele, toți morții de Covid și, în final, evacuarea cu scandal de la Spitalul Foișor. Directorul spitalului, un apropiat al PSD și al clanului Firea-Pandele, refuzase deja o dată transformarea unității în spital Covid pe vremea precedentului ministru, Nelu Tătaru. Apoi, la începutul lunii aprilie, a refuzat iar, de data asta la un ordin al lui Raed Arafat, secretar de stat la Interne. Deși măsura era discutată de 3 săptămâni, directorul Ioan Cristian Stoica a cedat abia cu câteva ore înainte de începerea evacuării pacienților, transformând totul într-un circ în stradă, deși spitalul are curte interioară.

Propaganda PSD a instrumentat durerea oamenilor scoși în pripă – deși acest lucru putea fi pregătit și făcut eșalonat – pentru a arăta că Vlad Voiculescu este un criminal sadic, deși inițiativa fusese a lui Raed Arafat, care nici măcar nu este la Ministerul Sănătății.

Noua campanie a „propagandei roșii” vizează iar Spitalul Foișor, ceea ce ridică întrebarea de ce este atât de interesat acest post de anularea deciziei de a face „spital Covid” din această unitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o lovitură aplicată de ministrul Drulă baronului Rădoi: cotizațiile nu mai pot fi reținute direct din salariile sindicaliștilor! Reacție violentă a „mafiei de la metrou”

* ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul! Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri! Are condiţia slăbiciunilor sale“

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

* Pușcăriașul Adrian Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

1 COMENTARIU

  1. C.N.A. mai există, oareeeeeeeeeeeeee?!!!

    CÂND are de gând NOUA (!!!) Putere (majoritară în Forul-Legislativ!) să schimbe (ODATĂĂĂĂĂ!!!!!!!!!!!!!), în Parlament, componența acestei instituții-a-Statului???!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.