Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

4
969

Afaceristul fugar Sorin Strutinsky, din gașca Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu, a fost capturat în Italia, unde se ascundea după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Informația a fost publicată de Ziuaconstanta.ro, care îl citează pe avocatul lui Strutinsky.

Marius Mocanu, apărătorul legal al milionarului fugar, spune că acesta s-ar fi predat de bunăvoie pe 16 februarie, iar din 23 martie este în arest la domiciliu. Justiția italiană analizează cerea de extrădare înaintată de România.

Italia, Caput Mundi pentru toți infractorii români cu gulere albe

Italia este un fel de Pământ al Făgăduinței pentru infractorii români cu gulere albe. Într-un fel sau altul, milionarii tranziției dibuiți de DNA sau DIICOT și condamnați de instanțele din România reușesc să ajungă la inima magistraților italieni, care se arată înduioșați și îi eliberează.

În această cheie trebuie citită și povestea lui Strutinsky. Acesta s-a predat justiției italiene cu exact 4 zile înainte ca legislația din această țară să fie modificată în sensul înăspririi condițiile pentru cei care cer statut de refugiat. Noua lege nu le mai permite judecătorilor italieni să-i pună la adăpost pe infractori de justiția din țările de origine. Dar, pentru că el s-a predat înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări, Strutinsky va fi judecat după vechea legislație.

Strutinsky s-a prezentat la Chestura de Poliție din Bologna, scrie G4Media, însoțit de doi avocați, din care unul – Cristian di Giusto – s-a ocupat de alți doi infractori fugiți de justiția din țară, Daniel Dragomir și Alina Bica.

Și aceștia, la fel ca și Dragoș Săvulescu ori Mario Iorgulescu , se ascund în Italia de răspunderea pentru faptele lor de corupție comise în România.

Strutinsky, ultimul component al grupării Mazăre – Constantinescu care nu este încă după gratii

Sorin Strutinsky este condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălare de bani. A fost condamnat în iulie 2020, dar la acea oră era deja fugit din țară, acum fiind dat în urmărire internațională.

Trioul Mazăre – Constantinescu – Strutinsky a stăpânit Constanța timp de aproape 20 de ani. Mazăre a ajuns primar în 2000, Nicușor Constantinescu – președintele Consiliului Județean în 2004. Strutinsky s-a ocupat de afaceri, fiind extensia celorlalți doi în “business”. Suveica a funcționat la turație maximă, Constanța fiind unul dintre cele mai corupte locuri din țară.

Până la urmă, toți trei au fost condamnați la ani grei de închisoare, iar dosarele DNA încă nu s-au terminat, faptele comise continuând să-i ajungă din urmă. Mazăre și Nicușor Constantinescu sunt deja după gratii, având de ispășit 9 ani și, respectiv, 10 ani de detenție. Fostul primar al Constanței a fugit și el câțiva ani din țară în Madagascar, dar a fost capturat, repatriat și trimis la temniță.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* SURSE: Ramona Săseanu, corespondent TVR la Craiova, nominalizată de PNL pentru a prelua șefia interimară a televiziunii publice, în locul Doinei Gradea

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* „Fătălăilor! Marș!” Dana Budeanu, oripilată că se dau cărți gratis celor vaccinați

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

* Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

4 COMENTARII

 1. Credeam că-iii… la neamurile lui din Ucraina (ȘTIAM că NU-i în Israel, așa cum… ÎNTINDEAU-VORBA , „la-derută”, prietenii săi de-aici, din Constanța!)…

  O altă variantă ar fi fost Cipru…

  În Italia… „STĂ BINE” (Sic!): când va fi adus de-acolooo… PORCU’-CRIMINAL de Mario Iorgulescu (șiii… CEILALȚI fugari în Italia), o să-l aducă și pe „Struțu”, daaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!

  • A ajuns această JEGOASĂ (!) de Italie… RAIUL FUGARILOR-din-fața-LEGII (!!!!!!!): țară… DIN-U.E., de-altfel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   E mai greu să recuperezi INFRACTORII din Italia decât din… Madagascar, Costa-Rica sau Tailanda!!!!!

   • Credem că ceilalți doi indivizi din… TRIUMVIRATUL-DESPOTIC (!!!) al fostei „republici”-constănțene (Sic!)… TURBEAZĂ, pur-și-simplu, de necaz căăă… NU s-au „REFUGIAT” (Sic!) și ei în Italia (adicăăă… acolo unde ajungi mai repede și mai ușor decât de la Constanța la… Cluj!): Nicușor Constantinescu a cheltuit o parte din IMENSA avere-din-FURĂCIUNI-și-ȘPĂGI încercând să fie… NERETURNABIL de prin… America (S.U.A.) și Turcia, iar Radu Mazăre își făcuse cuib… toooocmaiiii în Oceanul-Indian (Insula-Madagascar), unde-l… MITUISE-GRAS pe președintele-țării (!!!!!), în timp ce Sorin Strutinsky (DE-DEPARTE cel mai deștept dintre ei, că-i știu ca pe buzunarul meu, lucrând atâta timp cu ei!!!) s-a dus acolo unde orice „amărăștean” din România ajunge imediat cuuu… „low-cost”-u’ sau cu „rata”-(Sic!)-de-Milano, daaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here