vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriVIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian "Ceaușescu" e om-cheie în gruparea...

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

-

Individul care l-a bătut joi, 6 mai, pe protestatarul Marian Moroșanu (zis „Ceaușescu”), în fața clădirii care găzduiește Curtea de Apel București, este afaceristul Valentin Vișoiu, a cărui avere era estimată în 2018 la 52-55 de milioane de euro.

Vișoiu este condamnat, în primă instanță, la 7 ani și 8 luni de închisoare, pentru dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Vișoiu este judecat în dosarul fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc (PSD) și al fiicei acestuia, Emanuela Pendiuc, condamnați, la rândul lor, la 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare.

Tribunalul București a stabilit că Pendiuc a încălcat legea pentru a-i acorda contracte generoase lui Vișoiu, pe bani publici. Vișoiu s-a revanșat prin șpăgi generoase date familiei Pendiuc, inclusiv un apartament cumpărat în București fiicei primarului.

Vișoiu a fost asociat și cu ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop (soțul Ioanei Băsescu), în afacerea „Moșia Brătienilor”, o combinație cu miză enormă: despăgubiri de 9,2 milioane de euro încasate de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pentru cele 90 de hectare de teren din orașul Ștefănești, județul Argeș.

Doi hoțomani: primarul Tudor Pendiuc și fiica sa, Ema

„De ce nu dați înapoi ce ați furat, mă? 6 milioane de euro, mă, borfașilor?!”

Marian Moroșanu-„Ceaușescu” a fost agresat joi, 6 mai, de un membru al grupului infracțional al lui Tudor Pendiuc, fostul primar PSD al Piteștiului condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare într-un dosar de corupție instrumentat de DNA. Gașca lui Pendiuc a atacat sentința în primă instanță, iar joi, 6 mai, s-a prezentat la un nou termen al procesului desfășurat la Curtea de Apel București.

La ieșire, Pendiuc a fost întâmpinat de protestatarul Marian „Ceaușescu”, care i s-a adresat PSD-istului astfel: „Ia uitați, aici îl avem pe domnul Pendiuc, primarul-borfaș. Da’ de ce nu dați înapoi ce ați furat, mă? 6 milioane de euro, mă, borfașilor?!”

În acel moment, un bărbat care-l însoțea pe Pendiuc l-a lovit cu pumnii pe protestatar, de față cu avocații lor. Mai mult, individul agresiv a încercat să-i ia telefonul protestatarului Marian „Ceaușescu”, pentru a i-l sparge și a șterge astfel filmarea cu scena violentă.

- Advertisement -

Numele agresorului este Valentin Vișoiu. Acesta este judecat alături de Pendiuc în dosarul șpăgilor date pentru achiziția de autobuze pentru transportul în comun din Pitești.

Marian „Ceaușescu” a anunțat că va depune plângere la poliție împotriva agresorului Valentin Vișoiu.

VIDEO: Atacul violent al lui Vișoiu

- Advertisement -

Au furat 6 milioane de euro

Conform publicației Adevărul, dosarul de corupție care-l leagă pe Valentin Vișoiu de fostul primar Tudor Pendiuc are la bază un contract de achiziție a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate ce asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

Procurorii anticorupţie susţin că primarul Pendiuc, pe când era jupânul Piteștiului, a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans şi societăţile private CNCD și Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două firme, la care acţionari majoritari erau oamenii de afaceri Valentin Vişoiu şi Gheorghe Văsîi.

Potrivit Topului Capital din 2018, Valentin Vişoiu avea o avere estimată la 52-55 milioane euro.

Pe 12 februarie 2020, Tudor Pendiuc a fost condamnat de Tribunal București la 8 ani de închisoare, iar Valentin Vișoiu la 7 ani și 8 luni de închisoare. De asemenea, fiica primarului, Emanuela Pendiuc, zisă „Ema”, a fost condamnată la 5 ani de închisoare.

Prejudiciul din dosar se ridică la peste 6 milioane de euro.

Vișoiu și „prietenii”

Minuta ședinței în care au fost condamnați Pendiuc și Vișoiu

„1. Condamnă pe inculpatul PENDIUC TUDOR la o pedeapsă rezultantă de 8 (opt) ani închisoare.

2. Condamnă pe inculpata PENDIUC EMANUELA-ELENA la o pedeapsă rezultantă de 5 (cinci) ani închisoare.

3. Condamnă pe inculpatul VIȘOIU VALENTIN la o pedeapsă rezultantă de 7 (șapte) ani și 8 (opt) luni închisoare.

4. Condamnă pe inculpatul VĂSÎI GHEORGHE la o pedeapsă de 6 (șase) ani închisoare.

5. Condamnă pe inculpatul SCARLAT CONSTANTIN la o pedeapsă de 6 (șase) ani închisoare.

​6. Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului CONSTANTIN ION, constatând că a intervenit decesul acestuia.

7. Condamnă pe inculpatul ROMAN ROBERT-AURELIAN la o pedeapsă de 4 (patru) ani și 6 (șase) luni închisoare.

8. Condamnă pe inculpatul NECHITA EMILIAN la o pedeapsă de 4 (patru) ani și 6 (șase) luni închisoare.

9. Condamnă pe inculpatul ROTARU MANUEL-VASILE la o pedeapsă de 5 ani și 6 (șase) luni închisoare.

10. Condamnă pe inculpata BERINDE ELENA la o pedeapsă de 5 (cinci) ani și 6 (șase) luni închisoare.

11. Condamnă pe inculpata IVAN LUCIA-CORINA la o pedeapsă de 4 (patru) ani și 6 (șase) luni închisoare.

12. Condamnă pe inculpatul PETRIEA DORU-ALEXÀNDRU la o pedeapsă cu amenda penală în cuantum de 30.000 de lei.

13. Condamnă pe inculpatul PETRIEA MIHAI la o pedeapsă cu amenda penală în cuantum de 15.000 de lei.

14. Condamnă pe inculpata LIS ELENA-CARMEN la o pedeapsă cu amenda penală în cuantum de 9.600 de lei.

​Pe latura civilă a cauzei:

​Obligă în solidar inculpații Pendiuc Tudor, Vișoiu Valentin, Văsîi Gheorghe (în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITEȘTI), Scarlat Constantin (în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC CNCD SA PITEȘTI), Roman Robert-Aurelian, Nechita Emilian, Rotaru Manuel-Vasile, Berinde Elena și Ivan Lucia-Corina la plata către partea civilă CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PITEȘTI, a sumei de 23.013.099,65 lei.

​Lasă nesoluționată acțiunea civilă cu privire la inculpatul Constantin Ion.

(…) Constată că inculpatul Vișoiu Valentin a consemnat la dispoziţia Curții de Apel București suma de 1.000 de lei.

(…) Dispune confiscarea specială de la inculpata Pendiuc Emanuela Elena a apartamentului nr. … situat în … primit de către inculpatul Pendiuc Tudor cu titlu de mită.

Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare către stat, după cum urmează:

– inculpaţii Scarlat Constantin şi Văsîi Gheorghe, în solidar cu părțile responsabile civilmente SC CNCD SA PITEŞTI, având datele de identificare …, și SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITEŞTI, având datele de identificare …, la plata sumei de câte 105.000 de lei fiecare;

– inculpatul Pendiuc Tudor – 55.000 de lei

– inculpata Pendiuc Emanuela Elena – 25.000 de lei

– inculpatul Vişoiu Valentin — 55.000 de lei

– inculpata Berinde Elena — 7.500 de lei

– inculpatul Nechita Emilian – 7.500 de lei

– inculpata Ivan Lucia Corina – 7.500 de lei

– inculpatul Roman Robert Aurelian – 7.500 de lei

– inculpatul Rotaru Manuel Vasile – 7.500 de lei

– inculpata Lis Elena Carmen – 8.000 de lei

– inculpatul Petriea Alexandru Mihai – 8.000 de lei

– inculpatul Petriea Mihai – 8.000 de lei.

Cu drept de apel”.

Fiica lui Pendiuc a mințit că a primit apartamentul de la turc

Emanuela Elena Pendiuc, zisă „Ema”, este fiica fostului primar Tudor Pendiuc. Ea a fost condamnată în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Conform procurorilor DNA, Ema Pendiuc a primit drept mită un apartament în Bucureşti de la Valentin Vişoiu.

Publicația Financiar Press nota pe 30 martie 2021 că, în februarie 2017, martorul sub acoperire „Veritas” a fost audiat la Tribunalul Bucureşti. Declaraţiile acestuia au contrazis afirmaţiile din 2016 ale Emei Pendiuc, prin care fiica primarului din Pitești declara că omul de afaceri turc Inal Cagri i-ar fi fost iubit şi i-ar fi dat o parte dintre banii pentru apartamentul cumpărat de la Valentin Vişoiu.

Întrebat în februarie 2017 dacă între Inal Cagri și Emanuela Pendiuc a existat vreo relație, „Veritas” a răspuns: „Din câte știu eu, între Inal Cagri și Ema Pendiuc nu a existat nicio relație. Inal Cagri nu i-a dat niciun ban Emei Pendiuc, cu niciun titlu. În toamna lui 2014, Inal Cagri mi-a povestit despre Ema Pendiuc la Pitești”.

În ianuarie 2016, fiind audiată la Tribunalul București, Ema Pendiuc și-a schimbat declarația dată inițial în fața procurorilor DNA, în sensul că grosul banilor pentru apartamentul din Quadra Place, cumpărat de la Conarg, i-a luat cu împrumut de la turcul Inal Cagri, patronul unei firme de componente auto din Călinești, cu care ar fi avut o relație. Ema a declarat că locuia împreună cu afaceristul turc, ba chiar că urma să se mărite cu acesta. Judecătoarea a întrebat-o de ce ar fi fost nevoie să facă un contract de împrumut, în valoare de 98.000 de euro, cu un bărbat care urma să-i devină soț. Răspunsul Emei a fost atunci că Inal Cagri era cetățean străin și că a fost ca un fel de măsură de prevedere.

Pendiuc, susținut de Dragnea și Tăriceanu

Ce acuzații le-au adus procurorii DNA lui Tudor Pendiuc, fiicei sale și bătăușului Valentin Vișoiu

(20 martie 2015)

PENDIUC TUDOR, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită;

– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată (două acte materiale).

 • trimis în judecată în stare de arest preventiv.

VIȘOIU VALENTIN, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

– dare de mită;

– spălare de bani;

– complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

 • trimis în judecată în stare de arest la domiciliu.

PENDIUC EMANUELA-ELENA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

– complicitate la luare de mită;

– spălare de bani;

 • trimisă în judecată sub control judiciar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* PSD-istul Tudose folosește un fake news ca să numească „meduză fără creier” un ministru din Guvernul Cîțu

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* D. C. Popescu i-a dat în judecată pe Voiculescu & Năsui pentru expresia „PSD-ist mascat”, apoi a devenit PSD-ist pe față! Evident, a pierdut ambele procese

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

* A dispărut medicul rus care i-a salvat viața lui Navalnîi la Omsk, după otrăvirea cu Noviciok

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Păiii…, „SE LEAGĂ”: afacerist-PENAL, prieten cu P.S.D.-iști CORUPȚI (scuzați exprimarea… PLEONASTICĂ!) și cuuu… fami(G)lia Băsescu!

  Sperăm că IPOCHIMENUL-VIOLENT s-a mai ales cu un dosar-penal!!!

 2. Hmmm … se pare ca doar propaganda mincinoasa nu mai e suficienta, gașca de banditi care a jefuit Romania trece și la acțiuni specifice lor. Sunt curios câte televiziuni vor relata evenimentul .

 3. Li se falfaie infractorioor de lege, astia iti dau un cap pe fata si in ochii autoritatilor care nu misca un deget sa-i opreasca!!!! Iar de platit tot omul cinstit plateste!!!!
  Ce faceti mai justitiarilor, ori sunteti mana in mana cu infractorii, ca daca pica ei cadeti si voi?!?!
  Marian saracu a incasat-o si de la mineri si de la comunisti, si a ramas cu probleme, acum il bate un infractor dovedit, pe fata?!?! Tupeu de infractor, si de vina si sa te lasi?!?!
  Arde-i Mariane, ca esti printre putinii care are curaj sa-i infrunte pe infractori fata in fata!!!!!!

 4. Sfătuiți-l pe Marian să se liniștească. Hoții și derbedeii vor beneficia de-a pururi de prescripții. Nu se va întâmpla nimic în țara asta. România este patria lor. A pungașilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -