Atitudine scandaloasă a Budapestei: ministrul de Externe, așezat ostentativ lângă harta Ungariei Mari, declară că „NATO = război; aproape orice altceva = pace“

7
827

Ungaria a comis luni un nou act de sfidare la adresa aliaților săi din NATO și UE, precum și la adresa vecinilor România și Ucraina, în special. Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Guvernului de la Budapesta, s-a așezat ostentativ în fața unei hărți a Ungariei Mari, de unde se vedeau părți din România și Ucraina incluse în granițele statului maghiar, și a folosit o retorică în totalitate putinistă, agresivă la adresa NATO.

Szijjarto a vorbit despre încheierea războiului din Ucraina, dar în termenii doriți de Moscova. Mai mult decât atât, ministrul maghiar a spus că „NATO = război, aproape orice altceva = pace“! Este exact una din temele preferate ale propagandei putiniste.

Mai mult decât atât, Szijjarto a pretins că războiul e întreținut de „bula transatlantică“, în rest toată lumea dorindu-și pacea. Practic, maghiarul a ignorat realitatea că Rusia este cea care a declanșat războiul, invadând un vecin mai mic, și a pretins că actualul conflict este opera occidentalilor: „În afara bulei transatlantice, majoritatea covârșitoare are poziția pro-pace pe care o reprezentăm și noi. Atât timp cât această majoritate globală există, există speranța că acest război poate fi încheiat cât mai curând posibil și se va ajunge la un acord care să garanteze pacea și securitatea în această regiune pe termen lung“.

Pentru a fi clar ce fel de aranjament postbelic susține regimul Viktor Orban, în timp ce vorbea ministrul maghiar a fost proiectată pe un ecran din spatele său harta Ungariei Mari, cu Transilvania și Ucraina Subcarpatică incluse.

Mai mulți analiști au atras atenția că retorica și acțiunile unor așa-ziși suveraniști precum George Simion și Diana Șoșoacă le servesc maghiarilor. Budapesta folosește revendicările teritoriale lansate de extremiștii români pentru a aduce în plan oficial propriile sale revendicări, care vizează printre altele Transilvania.

Anul trecut a izbucnit un scandal uriaș după ce serviciile secrete ucrainene au descoperit că, înainte de invazia rusească, Viktor Orban – premierul unei țări membre UE și NATO – a fost pus la curent de Vladimir Putin asupra intențiilor sale, promițându-i-se că, după înfrângerea Ucrainei, Ungara va primi zona subcarpatică.

Surse din Occident spun că deja Budapesta este complet sărită de oficialii UE și NATO, precum și de toate cancelariile occidentale, în circuitul corespondenței interne. Se știe că tot ceea ce ajunge la Guvernul maghiar este ca și divulgat Moscovei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

7 COMENTARII

 1. Ungaria iar se pozitioneaza de partea gresita a baricadei. N-ar fi pentru prima data in istorie si de fiecare data a sfirsit prin a lua bataie. Se pare ca ungurilor chiar le place bataia!

 2. Este clar ca maghiarii au pariat pe Putin. Spera ca el sa castige razboiul si sa le rasplateasca tradarea evidenta a intereselor NATO, dandu-le Transilvania.
  Sunt penibili. Intr-o lume din ce in ce mai deschisa, asemenea intentii de acaparare de teritorii denota inapoiere, trogloditism. Cei din UDMR nu par atat de rudimentari.
  Probabil, NATO si UE tolereaza aceste iesiri numai din motive tactice.

  • Corect !
   Ca de obicei, bolșevicii trăiesc pe alta planetă, la ei toate sunt de-a-ndoaselea 😂😂😂😂😂😂😂😂
   Si ai noștri așteaptă Armata Rosie Eliberatoare de sub jugul UE 😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. De ce nu ies din NATO si UE? Nu inteleg. Numai ca sa afle secretele si sa le divulge Moscovei? Atat de disperati sa fie rusii incat nici macar sa nu mai mimeze spionajul? Atat de disperati si prosti sa fie la conducerea Ungariei incat sa mai creada ca daca vin rusii la putere in Europa li se vor da teritoriile altor tari cand pentru rusi ar fi mult mai usor sa le cotropeasca ei? Penibili ungurii.

 4. Austriecii sunt cutre ordinare, dar ungurii ii intrec. Ei inca mai spera ca vor rupe bucati din Ucraina si Romania sa refaca granita imperiului austro-ungar. Ar putea reusi daca pica Ucraina si Romania, numai ca Romania este inca sub umbrela NATO. Atentie mare, alegerile hotarasc directia. Daca un partid moscovit precum AUR castiga alegerile sau intra in guvern ne poate scoate din NATO si UE. Nu este nevoie de un razboi cum multi cred, o poti face politic, un referendum masluit si s-a terminat povestea noastra europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here