Șeful industriei ruse de rulmenți a fost lichidat în Ucraina. Kuleșov salvase o filială de la faliment și pusese bazele dezvoltării întregii industrii autohtone

1
102777
Roman Kuleșov

Roman Vladimirovici Kuleșov, șeful grupului de fabrici rusești de stat Ok-Loza OJSC, care produce rulmenți pentru instrumente de precizie, și-a găsit sfârșitul pe frontul din Ucraina la data de 21 martie 2023.

Știrea despre moartea lui Kuleșov a apărut pe pagina de VKontakte a districtului Serghievo-Posadski din regiunea Moscova, unde se află sediul central al companiei. Aceasta funcționează pe teritoriul satului Loza, cu o populație de 3.100 de locuitori.

Moartea lui Kuleșov este deplânsă de colegii săi de muncă. Aceștia scriu în necrolog că președintele lor a salvat o filială a companiei de la faliment, înainte de a se înrola în „operațiunea militară specială”. În plus, a contribuit decisiv la dezvoltarea întregii industrii autohtone prin înlocuirea importurilor de componente-cheie ale complexului de construcții de mașini.

Iată ce scrie portalul „Obsudim online” („Discutăm online”) de pe VKontakte despre Roman Kuleșov.

  • „Datorită profesionalismului ridicat, dăruirii adevărate pentru munca sa, perseverenței și contribuției personale mari a lui Roman Vladimirovici, a devenit posibilă menținerea și extinderea producției rusești de rulmenți, dezvoltarea reglementărilor tehnice și standardizării în industrie.”
  • „Așadar, datorită eforturilor lui Roman Vladimirovici, unitățile de producție au fost modernizate la întreprinderea OK-Loza din satul Loza, Regiunea Moscova. El a reușit să salveze de la lichidare a zecea fabrică de rulmenți din Rostov-pe-Don, precum și să restabilească lucrările uzinei de stat cu rulmenți din Tver.”
  • „De asemenea, el a asigurat producția altor componente importante necesare pentru producerea echipamentelor speciale. Roman Vladimirovici poseda o gândire statală cu adevărat strategică. Scopul său principal nu a fost atât succesul propriei afaceri, cât dezvoltarea întregii industrii autohtone și asigurarea înlocuirii importurilor pentru componentele cheie ale complexului de construcții de mașini.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here