miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainPNL, USR-PLUS și PMP vor avea candidați comuni la toate primăriile din...

PNL, USR-PLUS și PMP vor avea candidați comuni la toate primăriile din București. Certitudini: Clotilde Armand și Ciprian Ciucu. Probabil: Mihail Neamțu. Unde s-au poticnit negocierile

-

PNL, USR-PLUS și PMP sunt pe cale să-și desemneze candidați comuni la alegerile pentru cele 6 primării de sector din București, afirmă pentru Ziaristii.com surse demne de încredere. Opoziția va avea, astfel, o altă strategie față de cea de acum 4 ani, când PSD a câștigat pe fondul fărâmițării adversarilor și al absenteismului masiv.

Negocierile nu sunt încă finalizate la toate sectoarele, dar există speranțe că, până la urmă, se va ajunge la o înțelegere, susțin aceleași surse.

Candidați comuni ai Opoziției la primăriile de sector din București. Clotilde Armand ar fi la Sectorul 1, Ciprian Ciucu la Sectorul 6

PNL, USR, PLUS și PMP s-au decis încă din martie să-l susțină la Primăria Generală pe deputatul Nicușor Dan, activist și candidat independent, în lupta cu Gabriela Firea și PSD. Acum, negocierile se poartă și pentru stabilirea celor care vor candida la cele 6 primării de sector.

Europarlamentara Clotilde Armand (USR) are mari șanse să fie nominalizată din partea Opoziției pentru candidatura la Sectorul 1.

- Advertisement -

Ciprian Ciucu (PNL) se pare că va fi candidatul comun pentru Sectorul 6.

Sectorul 3, cel mai greu de scos din ghearele PSD (Robert Negoiță fiind cel mai bine cotat primar de sector din garnitura actuală), este cel în care PNL și USR-PLUS ar fi dispuse să cedeze candidatura unui reprezentant al PMP: Mihail Neamțu. Acesta are o notorietate mai mare decât cea a candidaților propuși de PNL și USR-PLUS.

Clotilde Armand (Sectorul 1) și Ciprian Ciucu (6) par bătuți în cuie, în cazul lui Mihail Neamțu (3) se mai discută. La celelalte sectoare, negocierile sunt în toi.

- Advertisement -

Nu a fost agreată încă o împărțire pe partide. PNL revendică 3 primari de sector, urmând ca USR-PLUS să aibă doi, iar PMP unul. Tot trei primari de sector vrea și USR-PLUS, dintre care doi ar reveni USR și unul PLUS.

Un principiu convenit între PNL și USR-PLUS, pentru primăriile de sector, este ca un primar PNL să aibă obligatoriu un viceprimar USR-PLUS, iar un primar USR-PLUS să aibă obligatoriul un viceprimar PNL.

Primăria Generală a Capitalei, unde favorit este Nicușor Dan, un viceprimar va fi de la PNL, celălalt de la USR-PLUS.

Surse: principalul obstacol la negocieri e Dan Cristian Popescu, care vrea să fie candidatul Opoziției la Sectorul 2, dar USR, PLUS, PMP și o parte dintre liberali nu-l agreează

Principala problemă o reprezintă ambiția liberalului Dan Cristian Popescu, viceprimarul de la Sectorul 2, de a fi desemnat candidat din partea Opoziției. Personaj controversat, trecut pe la PNL, PNȚCD, Forța Civică, PDL și înapoi în PNL, Popescu nu este agreat de USR, PLUS și PMP, dar nici de o parte dintre liderii liberali, spun sursele Ziaristii.com.

Popescu urmărește de multă vreme să ajungă primar la Sectorul 2.

A făcut scandal, în 2012, când n-a fost nominalizat de PNL să candideze. În 2016 a candidat, dar a pierdut.

În calitate de viceprimar, s-a făcut remarcat atunci când a promis, anul trecut, că Primăria Sectorului 2 va construi un nou stadion dacă i se dă o parte din terenul bazei Dinamo, în zona velodromului.

Atât specialiștii, cât și oficiali din Ministerul de Interne au afirmat însă că e vorba de un bluf, pentru că nici zona, nici statutul juridic al terenului nu permit o asemenea construcție. A rămas întrebarea de ce a adus Dan Cristian Popescu în atenția publicului această utopie.
De-a lungul ultimilor 20 de ani, numeroși afaceriști au făcut planuri de construcții imobiliare pe locul unde se află acum baza Dinamo.

Nicușor Dan: “Sunt optimist că vom avea candidaturi comune la primăriile de sector

Primul semnal public despre posibila unire a partidelor de opoziție l-a dat Nicușor Dan vineri, 5 iunie, la finalul conferinței de presă în care a fost bruscat de smardoiul Aurelian Bădulescu (viceprimar PSD la Capitalei).

Candidat unic al Opoziției la Primăria Generală, matematicianul a afirmat: “A fost o perioadă foarte emoțională, în care nu s-au putut face sondaje de opinie. Ele încep să fie făcute de toate partidele în mod profesionist, în momentul de față. Imediat după aceste sondaje vor porni negocierile pentru primăriile de sector. Sunt optimist că vom avea o candidatură comună de primari de sector din partea celor 4 partide de opoziție“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Moartea misterioasă a lui Costin Mărculescu, actorul vulgar cu legături dubioase. Era falit și plin de datorii, îl căutau recuperatorii

MAFIA PRIMARULUI BĂLUȚĂ. Șef al Poliției Locale din Sectorul 4, la piscina liderului unui clan interlop. Polițistul este fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectei Capitalei

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Foarte bine, cu putina inteligenta si diplomatie, ordinarul de psd si acolitii vor pierde toate primariile din Bucuresti, incepand cu PMB. Abia astept s-o vedem afara din PMB pe javra de firea, si apoi la DNA si Rahova, sau Targsor, dupa preferinta. Acel dan cristian popescu citeam azi ca se gandeste sa candideze din partea psd, daca nu-l sustine coalitia. O javra uslista din vremea de trista amintire!

  2. Usor,usor vine mintea romanului acasa.
    Eu de un an am spus ca asta este singura sansa.
    Cand eu il promovam pe N.Dan erau USR-isti care ma injurau.
    Daca nu suntem uniti, am pus-o iar.Ca de obicei.
    Cat de prost poti sa fii sa nu cunosti interesul final?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -