Ne confundă cu o gubernie. Ambasadorul rus, convocat la MAE după ce Guvernul lui Putin a criticat încadrarea Rusiei la „pericole” pentru România

3
3703

Conflictul României cu Rusia continuă să escaladeze. După ce au lansat un puternic atac hibrid asupra țării noastre în perioada pandemiei și au fost indexați ca stat inamic, rușii s-au rățoit, acum două zile, la noi. Drept urmare, ambasadorul rus Valeri Kuzmin a fost convocat, vineri, la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a da explicații.

Iritați că au fost incluși printre statele ostile nouă în Strategia Națională de Apărare a României în perioada 2020-2024, rușii au reacționat joi, afirmând, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, că există “un deficit de gândire independentă în rândul politicienilor români“.

Ambasadorul Rusiei, convocat la Ministerul de Externe român după ce guvernul lui Putin ne-a tratat ca pe un stat vasal

 Rușii pretind că „Bucureștiul folosește metoda plagiatului, ceea ce nu confirmă decât – așa ni se pare – un deficit de gândire independentă în rândul politicienilor români“.
Este una dintre temele preferate ale Moscovei aceea potrivit căreia țările care îi sunt ostile ar fi manevrate din exterior (de americani sau de alte forțe obscure). În România, începând din 2014, subiectul a fost preluat de PSD și de presa mogulilor (Antena 3 a excelat), reclamându-se “independența” față de UE, NATO și SUA, care ne-ar trata ca pe o colonie.

După venirea lui Dragnea la putere, subiectul a devenit o obsesie, extinzându-se la conspirații care mai de care mai diabolice: Soros, multinaționalele, serviciile secrete și mulți alții și-ar da mâna să țină România „subjugată“.

Cum au ajuns Rusia și PSD să cânte pe aceeași limbă despre teoriile conspirației

Începând cu luna martie 2020, Rusia a organizat un foarte puternic atac subversiv asupra României, cu scopul de a slăbi instituțiile statului, de a provoca haos și dezintegrarea ordinii sociale.

Acestea au fost concluziile oficiale ale unui raport emis de un institut de cercetare care lucrează sub coordonarea Secretariatului General al guvernului român, iar documentul a ajuns pe masa tuturor decidenților – inclusiv a președintelui țării.

Epidemia de Covid-19 a fost folosită de agenții Rusiei pentru a propaga informații false și panică în rândurile populației. Teoria potrivit căreia “virusul a fost lansat de elitele lumii pentru a reduce populația globului” a fost indexată oficial, de UE, ca fiind de producție rusească și chineză.

Alte teorii puternic ventilate au fost acelea că virusul nu există, că e o falsă epidemie inventată pentru a justifica ulterior vaccinarea obligatorie, că se urmărește ciparea tuturor oamenilor pentru a fi teleghidați cu ajutorul antenelor 5G.

După încheierea stării de urgență, s-a încercat crearea unei revolte populare. Personaje cunoscute ca apropiate de Rusia au încercat niște mitinguri și s-a pus la cale chiar o înscenare la un magazin Kaufland din București. Tentativele au eșuat.

În tot acest timp, PSD și-a pus la dispoziție aparatul de propagandă și armatele de postaci, pentru a susține ofensiva rusă. Lideri ai PSD au chemat public la nesocotirea restricțiilor și a recomandărilor autorităților medicale.

În urmă cu o săptămână, președintele a trimis către Parlament proiectul Strategiei Naționale de Apărare a României pentru perioada 2020-2024, document elaborat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
La pericole pentru statul român este menționată și Rusia, care duce acțiuni ostile țării noastre.

După ce ne-au “promis” că vor veni în vizită” cu niște bombariere Tupolev, rușii ne spun acum că destabilizăm securitatea în zonă

Ministerul de Externe al Rusiei a reacționat joi în stilul caracteristic.

„Este evident că noua versiune a Strategiei române va fi folosită pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi SUA în regiunea Mării Negre. Astfel, Bucureştiul în loc să devină furnizor de stabilitate îşi va aduce contribuţia la creşterea în continuare a tensiunilor în regiune şi a lipsei de încredere“, a afirmat Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe rus.

Aceasta a uitat să spună că avioanele rusești de vânătoare testează regulat capacitatea de reacție a NATO încercând să se apropie de spațiul aerian românesc.

În urmă cu câțiva ani, vicepreședintele Rusiei a promis că va veni în România cu niște avioane de bombardament Tupolev.
Includerea Rusiei printre pericole n-ar fi nouă, spune reprezentanta guvernului de la Moscova. Nu acțiunile ostile ale acestei țări, ci răutatea celorlalți ar fi de vină, consideră rușii: „În Occident, acest truc este adeseori folosit pentru a ocoli recunoaşterea propriilor defecte, greşeli şi probleme. Faptul că Bucureştiul foloseşte metoda plagiatului nu confirmă decât – aşa cum ni se pare – un deficit de gândire independentă în rândul politicienilor români“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Moartea misterioasă a lui Costin Mărculescu, actorul vulgar cu legături dubioase. Era falit și plin de datorii, îl căutau recuperatorii

MAFIA PRIMARULUI BĂLUȚĂ. Șef al Poliției Locale din Sectorul 4, la piscina liderului unui clan interlop. Polițistul este fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectei Capitalei

3 COMENTARII

  1. „Rusia” fiind ce?
    N-am auzit de peste 800 de ani de cuvantul asta.
    Hoarda de Aur, a tatarilor i-a luat atunci locul si asa a ramas de atunci.
    Nici o schimbare, nici de mentalitate, nici de salbaticie, nici de nesimtire.
    Un neam esuat de mujici narozi.

  2. s-a aprins bolsevicul la fata !!!..poti sa tipi ca boul ca ne doare -n plua de rasa voastra de mafioti si securisti ..aveti in tara presa aservita ..cotidianul lui nistorescu securistul,damblagiul,…ia mai du-te dracului de criminal,mortii ma-tii !!!…ai pe constiinta mii de crime facute la comanda ,ziaristi,intelectuali,politicieni,…mars in siberia ma-tii de cacat cu ochi…!!!cat despre astia din tara care-l pupa-n cur si-n plua pe putin ,atat le zic ..ai sictir!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.