Ambasada SUA: „Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita pe Laura Codruța Kovesi”

0
8738

Ambasada SUA este prima reprezentanță diplomatică de la București care are o poziție tranșantă, pro-Kovesi, în iureșul declanșat de citarea la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) a fostei șefe a DNA.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, legat de dosarul deschis fostei șefe DNA, Ambasada Statelor Unite precizează:

„Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”.

Semnalul dat de Ambasada americană va influența mult poziționarea unor țări europene în această speță. Este de așteptat ca tot mai multe semnale de susținere a fostei șefe a DNA să vină din interiorul Uniunii Europene. Se conturează astfel, tot mai clar, ideea că Secția specială înființată de Tudorel Toader (cu Adina Florea executantă fidelă) este o bâtă politică în mâna actualei guvernări. Această secție s-a compromis înainte de a-și începe activitatea, iar faptul că a țintit-o cu prioritate pe Laura Codruța Kovesi o discreditează definitiv. Mai devreme sau mai târziu, această secție va fii desființată, altă soluție nu există.

Laura Codruţa Kovesi a fost citată să se prezinte vineri la audieri, având calitatea de suspectă în  dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa – FNI, în 2011. Acuzaţiile scare-i sunt aduse: abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

CITIȚI ȘI:

10 motive pentru care Codruța Kovesi va ajunge procuror european. De ce nu o poate opri Dragnea?

FĂRĂ ABUZURI împotriva Codruței Kovesi! Klaus Iohannis atrage atenția Secției anti-magistrați, în care nu are încredere

A glăsuit și coada de topor: Adina Florea – fiică de consilier PSD, favorita lui Tudorel

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

RĂZBUNAREA LUI TUDOREL: Codruța Kovesi, citată ca suspect de Secția specială a Adinei Florea! Ministrul Justiției recurge la armamentul greu pentru a bloca numirea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European

Val uriaș de solidarizare cu Kovesi. „E o execuție politică. Secția specială e sluga infractorilor din PSD-ALDE”

„Dacă nu scăpăm de ei, o să scape ei de noi! Și nu o să fie blânzi – ne urăsc mai mult decât îi urâm noi pe ei”

USR cere intervenţia preşedintelui Iohannis împotriva „Miliţiei lui Dragnea”

Monica Macovei: „Kovesi este ținta unui atac ticălos pus la cale de PSD&ALDE. Ne întoarcem la vremea în care dosarele se decideau la sediul PSD”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here