FĂRĂ ABUZURI împotriva Codruței Kovesi! Klaus Iohannis atrage atenția Secției anti-magistrați, în care nu are încredere

2
6200
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis s-a pronunțat astăzi în legătură cu dosarul deschis de procurorii lui Tudorel Toader fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Mesajul său este de neîncredere în acțiunea procurorilor din Secția înființată special de PSD-ALDE, în ciuda protestelor europene și ale magistraților.

Președintele solicită „corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației”. El cere Secției speciale „să nu fie un instrument politic de anchetă și intimidare a magistraților și procurorilor”.

Klaus Iohannis spune că respectiva Secție „nu prezintă suficiente garanții de independență în raport cu factorul politic și poate afecta încrederea cetățenilor în justiție”.

Comunicat de presă al președintelui Klaus Iohannis, referitor la citarea doamnei Laura Codruța Kövesi de către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție

„Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilități în statul român, indiferent de funcțiile pe care le ocupă, trebuie să fie protejarea și consolidarea statului de drept.

Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kövesi, conducerea acestei secții având o imensă răspundere în acest sens.

Secția specială pentru anchetarea magistraților nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă și intimidare a magistraților și procurorilor. Am contestat încă de la început înființarea unui astfel de organism, sever criticată și de către Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanții de independență în raport cu factorul politic și poate afecta încrederea cetățenilor în justiție.

Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu bună știință toate aceste avertismente, astfel că această secție specială, în acest moment, funcționează. Tot această majoritate, printr-o serie de modificări nocive ale legilor justiției, este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există acum în rândul magistraților. PSD-ALDE a construit de la bun început un discurs anti-justiție și a făcut demersuri concrete pentru revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA și a procurorului general al României, mai nou, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție reclamând, de asemenea, presiuni și interferențe.

Atenționez majoritatea PSD-ALDE să înceteze să mai facă și alți pași înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat. Este imperativ ca PSD-ALDE să pună în aplicare cu celeritate opiniile Raportului Comisiei de la Veneția și recomandările cuprinse în Raportul Comisiei Europene privind MCV, astfel încât independența justiției și lupta anticorupție să nu fie afectate, iar fundația democratică a statului român să nu fie periclitată.

Lupta anticorupție va continua în România, în ciuda oricăror eforturi agresive ale celor care își doresc să controleze justiția și să îngenuncheze statul de drept. Ca Președinte, voi acționa și mai departe pentru menținerea statutului pe care România și l-a câștigat cu mari sacrificii, de țară în care instituțiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corectă a legii, nu prin abuzuri.”

CITIȚI ȘI:

10 motive pentru care Codruța Kovesi va ajunge procuror european. De ce nu o poate opri Dragnea?

A glăsuit și coada de topor: Adina Florea – fiică de consilier PSD, favorita lui Tudorel

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

RĂZBUNAREA LUI TUDOREL: Codruța Kovesi, citată ca suspect de Secția specială a Adinei Florea! Ministrul Justiției recurge la armamentul greu pentru a bloca numirea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European

Val uriaș de solidarizare cu Kovesi. „E o execuție politică. Secția specială e sluga infractorilor din PSD-ALDE”

„Dacă nu scăpăm de ei, o să scape ei de noi! Și nu o să fie blânzi – ne urăsc mai mult decât îi urâm noi pe ei”

USR cere intervenţia preşedintelui Iohannis împotriva „Miliţiei lui Dragnea”

Monica Macovei: „Kovesi este ținta unui atac ticălos pus la cale de PSD&ALDE. Ne întoarcem la vremea în care dosarele se decideau la sediul PSD”

2 COMENTARII

  1. Mr. Lame Klem, in SUA așa merg lucrurile? Dacă ai experiență profesională, nu poți fi anchetat?

    Mai bine lăsați sistemul judiciar din RO să își facă treaba fără intervenții politicianiste!

    Asta, dacă țineți la … propriul dvs. profesionalism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here