New York Times: „Kovesi cercetată de o agenție contestată de români, de UE și de Departamentul de Stat”

0
4406
Laura Codruta Kovesi, procuror DNA, Romania
Laura Codruța Kovesi a promis, când a părăsit DNA, că va merge până la capăt. La acel moment, când Kovesi a spus că fenomenul de corupție poate fi stârpit, puțini oameni mai credeau acest lucru - Foto: Digi24, captură video

La nicio zi de la punerea sub acuzare a fostei șefe DNA, New York Times a publicat un articol, preluând o știre Reuters, în care anunță că Laura Codruța Kovesi este cercetată și pusă sub acuzare de o „agenție contestată de români, Uniunea Europeană și de Departamentul de Stat al SUA”.

„În mandatul de cinci ani în care a condus DNA, anchetarea și condamnarea unui număr mare de politicieni și oameni de afaceri corupți a determinat o serie de aprecieri pozitive din partea oficialilor europeni”, scrie New York Times.

New York Times: „Kovesi cercetată de o agenție contestată de români, de UE și de SUA”

Articolul descrie o legătură ciudată. Se vorbește despre susținerea de care se bucură Laura Codruța Kovesi din partea reprezentanților Uniunii Europene pentru a prelua poziția de procuror șef al noii instituții continentale și punerea sub acuzare de către Adina Florea, procuror al secției de investigare a magistraților.

Această instituție este nerecunoscută de Comisia de la Veneția, de GRECO și contestată și în ultimul raport MCV al Comisiei Europene.

Kovesi: Nu voi înceta. Îmi voi continua drumul

„Eu voi merge la Bruxelles. Audierea este în 26, astăzi mi s-a confirmat şi oficial acest lucru. Voi merge, voi explica că sunt nevinovată. Voi explica faptul că începerea urmării penale este o şicană” a declarat doamna Kovesi la radio Europa FM, citat de News.ro.

„Îmi voi continua drumul în această procedură. Nu voi înceta. Aşa cum am spus şi când mi-am încheiat mandatul la DNA, corupţia poate fi învinsă. În cele şase luni am făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu care am trecut de filtru. Guvernul trebuie să vină şi să-mi propună o înţelegere amiabilă, altfel va fi judecat pe fond. Iar al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să mă înscriu în acest concurs”, a mai declarat fostul șef DNA, susținând că aceste „șicane” politice nu o pot opri din drum.

Doamna Kovesi a dat amănunte despre situația creată la Europa FM și la Realitatea TV, în emisiunea lui Rareș Bogdan.

Intervențiile ei au provocat un val de susținere pe rețelele sociale. Imediat au reacționat și liderii tuturor partidelor de opoziție, iar astăzi, președintele Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD-ALDE, acuzându-i de intervenție în actul de justiție.

CITEȘTE ȘI:

Ambasada SUA: „Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita pe Laura Codruța Kovesi”

Andrei Pleşu: „Un guvern care se luptă să anuleze alegerea unui jurist român într-un important post european e… patriotic pînă la disperare”

Comisia Europeană: „E crucial ca toți candidații să fie tratați corect” în procesul de numire a șefului Parchetului UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here