Acasă News Cazul Kovezi - CRIZĂ totală. USR cere intervenţia preşedintelui Iohannis împotriva "Miliţiei...

Cazul Kovezi – CRIZĂ totală. USR cere intervenţia preşedintelui Iohannis împotriva „Miliţiei lui Dragnea”

Liderul USR Dan Barna a ieşit la rampă, în Parlament, cu declaraţii disperate pentru salvarea democraţiei şi a justiţiei independente. El a cerut direct intervenţia preşedintelui Iohannis, ca ultim colac de salvare.

„USR Alianţa 2020 USR-PLUS cer preşedintelui Iohannis să declanşeze referendumul pe justiţie. Căci ceea ce vedem în aceste zile este primul act din anchetarea abuzivă. În acest ritm, s-ar putea ca peste doi ani alegerile libere să nu mai existe. Anchetarea doamnei Kovesi este una tip Miliţie. Anchetarea ei în Secţia specială de magistraţi este un act abuziv. De ce credeţi că înfiinţarea acestei Secţii a fost contestată chiar de raportul Comisiei de la Veneţia? Pentru că ea a fost înfiinţată pentru protejarea mafiei politice penale. Secţia pentru investigarea magistraţilor, folosită acum împotriva doamnei Kovesi ca să împiedice alegerea sa la şefia Parchetului European este Miliţia lui Liviu Dragnea. Şi Dragnea, şi Tăriceanu, şi toţi cei din PSD şi ALDE se tem că ea va ajunge procuror-şef al UE, pentru că sunt penali. Penalii sunt problema acestei ţări”,  a declarat Dan Barna, în urmă cu câteva minute.

Ieri seară, şi deputatul USR Stelian Ion, specializat în chestiuni de justiţie, i-a cerut lui Iohannis să convoace referendumul privind justiţia, pentru a lămuri dacă românii vor să fie o naţie de hoţi.

  • „Caracatiţa e furibundă. Infractorii au intrat în fibrilaţie la gândul că fostul procuror şef DNA va deveni Procuror European. Dacă ministrul comunist Tudorel Toader, sluga infractorilor, n-a reuşit să clintească această candidatură, au activat planul de urgenţă: punerea sub acuzare a LCK de către odioasa Secţie Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie creata special pentru a scăpa de magistraţii incomozi”.
  • „În ţara asta trebuie s-o lămurim, că se pare că pentru unii nu e clar: suntem sau nu suntem o naţie de hoţi? Vrem sau nu vrem penali în funcţii publice? Domnule Preşedinte Iohannis, facem şi noi referendumul pe justiţie? Poate aşa ne lămurim şi reuşim să separăm apele. Ştiu e riscant, e costisitor, dar zău că vreau să ştiu dacă românii vor să fie o naţie de hoţi! Ori la bal, ori la spital!”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

CITIŢI ŞI:

Europa, UIMITĂ de atacul guvernului PSD-ALDE împotriva lui Kovesi. Reacţii din Parlamentul European

Kovesi, „mitraliată” din Parlament: „Va avea o viaţă foarte grea!”. Semnalul că PSD şi ALDE vor RUPTURA de Europa

Mihai Şora, un nou apel disperat: „Treziţi-vă, oameni buni! Peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziție și din societatea civilă!”

Val uriaș de solidarizare cu Kovesi. „E o execuție politică. Secția specială e sluga infractorilor din PSD-ALDE”

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

Fost ministru al Justiţiei: „Azi e Kovesi, mâine poate fi oricare dintre noi care deranjează grupul ce a luat captivă ţara”

loading...

7 COMENTARII

  1. Dobitocule, oricat ne-ar placea sau nu Presedintele nu poate interveni intr-o ancheta penala! Solicita-i lui Ciolos doar pe el il sustineti la alegeri. El nu are raspunderi de acest gen, disperatule.

    • Asa te-a invatat doamna Mata sa vorbesti cind traiati intr-un staul de vite PSD-istule ? Presedintele conform Constitutiei are rolul de arbitru care in situatiile de CRIZA asa cum e evident asta trebuie sa caute solutii ptr detensionarea aceteia cu ajutorul partidelor parlamentare pe care le poate chema la consultari.Sau…poate declansa un Referendum ceea ce reprezinta ,,intorecerea la POPOR” ptr a afla vointa majoritatii electoratului pe o anume tema iportanta ptr societate cum ar fi Independenta Justitiei sau blocarea accesului penalilor in functii publice.Din aceasta cauza PSD-isule PSDragnea a incercat sa-i ingradasca sau chiar sa-i interzica Presedinteleui DREPTUL de a declasa un Referendum pe o tema dorita de acesta si la momentul ales de el exact cum scrie in Constitutia Romaniei.Asa ca OG-ul emis de Guvernul PSD care facea exact asa ceva a fost declarat NECONSTITUTIONAL de CCR .Pune mina si citeste Constitutia Romaniei golanule PSD-ist cu minte si scoala putina si cu limbaj de derbedeu de mahala sordida.MUIE PSD !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările