RĂZBUNAREA LUI TUDOREL: Codruța Kovesi, citată ca suspect de Secția specială a Adinei Florea! Ministrul Justiției recurge la armamentul greu pentru a bloca numirea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European

13
1273
Laura Codruța Kovesi

Ofenisvă disperată a ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru a opri numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European!

Fosta șefă a DNA a fost citată astăzi, prin intermediul unui polițist (care i-a dus citația), să se prezinte vineri, 15 februarie, la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a cărei vicepreședintă este Adina Florea, feblețea lui Tudorel Toader.

Kovesi este citată ca suspectă. Ea este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în cazul aducerii în țară, din Indoneazia, în 2009, a fugarului Nicolae Popa (FNI).

Vlad Petreanu (pe Facebook):

„Laura Codruța Kovesi anunță chiar acum la Europa FM că, în această seară, a fost pusă sub acuzare de Secția de investigare a magistraților. Un polițist i-a adus acasă o citație în acest sens în urmă cu mai puțin de o oră.

A fost citată vineri pentru audiere, ca suspect, exact în ziua în care trebuia să fie prezentă la o audiere pentru funcția de procuror european la Bruxelles.

UPDATE: LCK considera ca este vorba despre o încercare de a fi blocată iî candidatura ei pentru șefia Parchetului European și că este o încercare de discreditare.

LCK: «Voi merge la audierea de la Bruxelles. Această învinuire este o dovadă că am deranjat cu acțiunile anticorupție»”.

Laura Codruța Kovesi la Europa FM:

 • „În ultimele zile am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedură pentru ocuparea funcției de procuror-șef european. După ora 20 am primit o citație din partea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în calitate de suspect pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă”.
 • „Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri, ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație”.
 • „Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”.
 • „În citație nu sunt descrise faptele, urmează să îmi fie aduse la cunoștință când mă voi prezenta la audiere. Dar sunt anumite site-uri foarte apropiate anchetei… se și scria că urmează să fiu învinuită, jurnaliștii știau de dinainte de acest demers. Bănuiesc că este vorba despre dosarul în care aș fi fost implicată în aducerea lui Popa Nicolae în țară – desigur, o mare minciună”.
 • „Dacă stăm să ne gândim bine, această investigație este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să-și execute pedeapsa, și după 10 ani facem această anchetă”.
 • „Deși e o anchetă deschisă din 2017, nu știu dacă ea a fost închisă. Exact cu o săptămână înainte de audierea mea în Parlamentul European pentru ocuparea acestei funcții, eu primesc citație să fiu audiată exact în ziua în care trebuia să fiu prezentă la Bruxelles”.
 • „Am aproape 24 de ani de activitate, nu am fost niciodată cercetată disciplinar și nici penal, nu am avut niciodată probleme”.
 • „Conform regulamentului elaborat de CSM, în astfel de situații, dacă nu este începută urmărirea penală, acuzațiile nu pot fi făcute publice”.
 • „Este foarte dificil să spun ce vor gândi alții. Eu știu că sunt nevinovată, știu că este o etapă intermediară începerea urmăririi penale. Va fi o problemă de credibilitate și a mea, dar și a instituției care a făcut acest demers. Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgența ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la această procedură. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura”.
 • „Am prima șansă în această procedură. Sigur că începerea urmăririi penale s-a făcut pentru a mă bloca în această procedură și nicidecum pentru a afla adevărul. Acest dosar a fost deschis și în 2017, s-au făcut și audieri în cursul anului trecut și atunci sigur că mă întreb… că în momentul în care eu fac o cerere și spun că voi pleca din țară, după câteva ore mă trezesc cu Poliția și trebuie să mă prezint exact în ziua plecării”.
 • „Eu voi merge la Bruxelles, audierea este în 26, astăzi mi s-a confirmat și oficial acest lucru. Voi merge, voi explica că sunt nevinovată, voi explica faptul că începerea urmării penale este o șicană”.
 • „Îmi voi continua drumul în această procedură. Nu voi înceta. Așa cum am spus și când mi-am încheiat mandatul la DNA, corupția poate fi învinsă. În cele șase luni am făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu care am trecut de filtru. Guvernul trebuie să vină și să-mi propună o înțelegere amiabilă, altfel va fi judecat pe fond. Iar al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să mă înscriu în acest concurs”.

CITIȚI ȘI:

CTP despre atacul la Kovesi: „Act de terorism profesional”. Mihaela Miroiu: „O mizerie incredibilă”. Val de reacţii dure împotriva mişcării de blocare a ex-şefei DNA la conducerea Parchetului European

MISTERELE JUSTIȚIEI. Șefa Înaltei Curți: „Discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric, încât am luat haina domnului Dorneanu pe mine”

13 COMENTARII

 1. Nu doar acest avorton,Gargamel Ciumă, asasinează nația,statul,tara. Sunt grupări mafiote instalate de pesede,felix infractorul și alți corupți putrezi de bogați, in structurile înalte din servicii, justiție, poliție. Statul este acaparat,procurorii nu mai anchetează nici un borfaș dragnist,vâlcovist…judecătorii din CSM sunt,majoritari,slugile bolsevicei Savonea,completuri din Curțile de Apel,ICCJ dau sentințe la comanda Savonei. Mai mult,dosare ale infractorilor pesede și din anturajul lui voikulescu & comp.sunt repartizate judecătorilor fideli. Nu trebuie exclusi C.Voicu și D-tru Iliescu,Costiniu și rețeaua ei de judecători și procurori din AMR….Nu întâmplător judecătorii care i-au condamnat pe pesedistii cu greutate,pe Voikulescu pușcăriaș au fost maziliți.ex.judecator.Camelia Bogdan…Dezastrul este total, țara a fost acaparată de bolșevici, mafioți,infractori. Bravos popor de lași, proști, hoți. Dormi liniștit,Drac.nea te-a teleormanizat!

 2. In aceste momente, la Realitatea tv, Gusa se da de gol ca face parte dintre cei care au instrumentat aceasta porcarie, impreuna ci Ghita.
  Daca Ghita are scuza ca vrea sa-si scape pielea, Gusa nu este decat o unealta a puterii, alaturi de Toader si de Florea.
  Nu as spune ca e razbunare, este frica mafiotolor de la putere de a cadea in mainile unei Justitii adevarate.

  • Ai dreptate, si eu ma gandeam ca probabil tocmai mazilirea lui Kovesi a discutat-o gusa cu „pretenul” guitza cand s-a deplasat la Belgrad ca sa bea un spritz… Mare mizerie este gusa asta, dar dadu drumul la porumbel!!!

 3. Gusa este infundat de doamna avocat Lalu, care ii demonteaza porcaria cu marturia mincinoasa si ii rastoarna minciunile legaturii cu de Basescu. Rares Bogdan i-a demontat minciuna cu mita primita de la Ghita.
  Gusa se cramponeaza, dar tot ce face este ca se da de gol ca face parte din complot, un complot parsiv.

 4. Aiiii, a primit-o gusa direct in fata de la toti, si dna Lalu si Rares l-au palit bine de tot. Dar cand s-a dat de gol in direct despre mizeriile pe care le-a pus la cale el insusi cu guitza la Belgrad…asta a fost bomba, devoalare in direct!!! Asa gusa, tata, zi tot ca zici bine!!! Sa vedem daca incep represaliile contra d-nei Lalu si Rares Bogdan, manelistul gusa e-n stare de orice.

 5. Nu este razbunarea lui Tudorel, el este „decât” o piesă, este răzbunarea lui Dragnea.
  Ancheta Teldrum, cu Kovesi in calitate de Procuror European, e un pericol mortal pentru Dragnea, nu pentru Tudorel.

  Revoltătoare este interventia lui Gușă de la Realitatea, care a blocat postul cu elucubratiile lui timp de aproape 1,5 ore !!! Rares Bogdan a incercat, timorat, să pareze, a reusit partial, dar Gușă si-a atins scopul : o oprit emisiunea și in loc să-i auzim pe dna avocat Lalu si pe Cristian Diaconescu l-am ascultat pe Gușă care susținea cauza lui Ghița si Dragnea.

  • Nici macar n-as numi-o razbunare. Razbunarea este o atitudine umana, ce-i drept, urata. Dar aici e mai mult;.
   Ce s-a intamplat ieri nu este doar o fensiva a gastii celor corupti care au furat tara impotriva celor care se lupta cu ei. Este trecerea la alta etapa a instalariii faradelegii in Romania.
   Poate ca si aceasta lupta a bandei corupte este doar un mic razboi utilizat de cei care duc un mare razboi de acaparare a Romaniei, Europei.
   „Razbunare” mi se pare neconvingator pentru catastrofa ce se produce sub ochii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here