Al treilea ziarist mort în decembrie. Avea 64 de ani și a făcut presă sportivă. De 23 de ani lucra la LPF

1
812
Adrian Ionescu

Jurnalistul Adrian Ionescu a decedat la vârsta de 64 de ani, a anunţat, miercuri, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pe site-ul său oficial. Adrian Ionescu era angajat al instituției din 1997.

În ultima vreme, Adrian Ionescu funcționa ca referent de specialitate în Departamentul de Competiţii al Ligii Profesioniste de Fotbal. El împlinise de curând 64 de ani, fiind născut pe 7 decembrie 1956.

Adrian Ionescu a fost jurnalist la Agerpres, iar din 1997 a lucrat la Liga Profesionistă de Fotbal, mai întâi ca ofiţer de presă, apoi ca observator LPF.

În această toamnă, Adrian Ionescu a fost aproape de a semna cu Dinamo, ca secretar general al clubului. Mutarea nu s-a mai perfectat, din cauza turbulențelor de la clubul bucureștean.

În 1996, Adrian Ionescu a încercat să se stabilească în Anglia, lucrând o vreme la recepția unui hotel. După un an a revenit în țară și a preluat funcția de ofițer de presă al LPF, pe vremea când Liga era condusă de Dumitru Dragomir.

Comunicatul LPF

„Liga Profesionistă de Fotbal anunță cu durere și profundă tristețe decesul lui Adrian Ionescu, referent de specialitate al Departamentului de Competiții al LPF.
Adrian Ionescu împlinise 64 de ani în urmă cu câteva zile, fiind născut pe 7 decembrie 1956.

Ziarist de o deosebită valoare, Adrian Ionescu și-a dedicat întreaga viață acestei meserii și fotbalului, pe care l-a slujit în ultimele peste două decenii de viață în calitate de membru al Ligii Profesioniste.

Dumnezeu să-l odihnească! Liga Profesionistă transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!”

Andronic, Iancu, Ionescu

Adrian Ionescu (64 de ani) este al treilea jurnalist român decedat în această lună decembrie.

  • Cu numai două zile în urmă, pe 28 decembrie, a murit Liviu Iancu (45 de ani), un jurnalist excepțional și un foarte bun scriitor. El a făcut infarct. Lucra la Profit.ro și publicare un volum devenit best-seller, „Xanax”.
  • Tot în această lună, pe 11 decembrie, a murit Octavian Andronic (74 de ani), în urma unui atac de cord. Andronic a fost unul dintre baronii presei FSN-iste a anilor ’90. A fost directorul cotidianului „Libertatea”, iar caricaturile și le semna cu numele scurt, Ando.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu să-l odihnească!

    Am avut ONOAREA (și, implicit: PLĂCEREA!) de a-l cunoaște, personal: un ziarist-(tip-)… aristocrat!
    Am stat, înnn… ZBUCIUMAȚII-și-ROMANTICII (inclusiv pentru jurnaliști…) ani ’90 , la „(lungi-)șprițuri-(și-)de-vorbă cu Domnia Sa, pe-aici, prin Constanța, pe Litoral (Mamaia și Sud).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here