duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsUn congresmen american a murit de Covid la 41 de ani, cu...

Un congresmen american a murit de Covid la 41 de ani, cu 5 zile înainte să depună jurământul

-

Luke Letlow, 41 de ani, a devenit primul congresmen american care a murit din cauza Covid-19. Ales în statul Louisiana, Letlow urma să depună jurământul duminică.

Parlamentarul, care era căsătorit și avea doi copii mici, a anunțat pe 18 decembrie că s-a testat Covid și că a ieșit pozitiv. Starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, deși omul nu suferea de comorbidități. După 3 zile a fost internat în spital, iar pe 29 decembrie a decedat.

Guvernatorul Louisianei, John Bel Edwards, a dat ordin ca steagurile să fie coborâte în bernă la înmormântarea lui Luke Letlow.

SUA a demarat în forță campania de vaccinare anti-Covid, în primele 3 săptămâni fiind imunizate deja circa două milioane de persoane. Drumul însă e foarte lung până la reușita operațiunii, iar Statele Unite rămâne țara cel mai grav afectată de pandemie, cu 20 de milioane dintre cele 83,3 milioane de cazuri înregistrate în întreaga lume până marți, 29 decembrie. 346.579 de americani au murit, ei reprezentând 19,3% din totalul victimelor produse de pandemia de Covid-19 (1.796.916 înregistrate oficial în întreaga lume).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -