miercuri, februarie 21, 2024
AcasăNewsRețeta Firea de administrare a Capitalei: 76 de milioane de euro pentru...

Rețeta Firea de administrare a Capitalei: 76 de milioane de euro pentru concerte, 15 milioane pentru rețeaua de termoficare

-

În cei 4 ani și 3 luni de mandat în București, administrația Gabriela Firea a cheltuit 76 de milioane de euro pe concerte, festivaluri, spectacole și alte activități asemănătoare și 15 milioane pentru întreținerea rețelei de termoficare, dezvăluie G4Media.

Jurnalistul Alex Costache a trimis Primăriei întrebări pe această temă, iar răspunsul primit este lămuritor. Concertele, iepuroii uriași auriți de Paște și decorațiunile de Crăciun ținute pe străzi până în luna aprilie au constat, între 2016 și 2020, de 5 ori mai mult decât banii alocați pentru ca oamenii să aibă apă caldă și căldură în apartamente.

Dacă rețeaua de țevi și conducte a fost complet abandonată – pentru că, oricum, era sub pământ și nu se vedea –, în schimb suma cheltuită în acești 4 ani pe subvenționarea agentului termic către populație a fost absolut colosală: 784 de milioane de euro.

Pentru a înțelege cu adevărat dimensiunile acestui dezechilibru în buget, e suficient să spunem că, în următorii doi ani, Guvernul și Primăria speră să înlocuiască o treime din întreaga rețea de termoficare a Bucureștiului cu suma de numai 500 de milioane de euro: 300 de milioane de la UE și 200 de milioane de la bugetul național.

- Advertisement -

În ceea ce privește circul – asigurat din belșug în mandatul Gabrielei Firea –, s-au cheltuit 317.599.433 lei (circa 67 milioane de euro la un curs mediu de 4,7 lei/euro) pentru concerte, spectacole și festivaluri și alți 43 de milioane de lei (peste 9 milioane de euro) pentru luminițele de pe stâlpi, iepuri de Paște și moș crăciuni iarna.

Întrebată de jurnalistul G4Media despre aceste cheltuieli, Gabriela Firea a răspuns exact în stilul în care a făcut-o timp de 4 ani, acuzând o conspirație împotriva sa: “Comparaţia pe care o realizaţi mi se pare absurdă, irelevantă din toate punctele de vedere şi făcută cu rea-intenţie.  Nu înţeleg nici care poate fi scopul unei astfel de comparaţii, în afara de cel evident, de a încerca să manipulezi opinia publica şi de a denigra, încă o dată, nu doar activitatea mea, ci şi pe cea a tuturor celor care au lucrat în administraţia locală din Bucureşti“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Mizerabila de Gabriela Firea ne aburește ca tot ce a făcut la Primăria capitalei patru ani a fost bine, bla bla bla.!!! NU!!! ȘI -A BĂTUT JOC
    DE BUCURESTENI ȘI AR TREBUI CA TOATĂ ACTIVITATEA PRIMĂRIEI SZ FIE PUSĂ SUB LUPA DNA-ului , CA CE A FĂCUT A FOST UN JAF.!!!!!
    In sinteza, activitate si un management catastrofal , pentru ca aceasta trompeta PSD-ista pe nume Firea NU A LUCRAT O ZI LA PRIVAT SA VADĂ CUM SE CHELTUIE BANUL UNEI COMPANII.!!!!

  2. Uite unde sunt banii noștri , morții mă-tii de curvă….!!! .. draci mănânci parașuta dracului când va veni potera să te ridice în furci ..o sută de ani să-ți de-a de pușcărie…crezi că scapi dacă ești parlamentar??.. nenorocită femeia,ce femeia ..drac , asta ești drac…. ia-l și pe pușcăriasul din Pipera și via Gherla….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -