Șoșoacă în 2017: “Popii se îmbuibă. Locul morților e în morminte, nu afișați pe drumuri. Notele bune se iau dacă înveți, nu dacă atingi morți putreziți”

2
20601
Cu câteva zile înaintea alegerilor, IPS Teodosie - cunoscut pentru legăturile sale cu Securitatea comunistă - i-a dat binecuvântarea mediatică Dianei Șoșoacă, alături de care s-a afișat la tribunal

“Notele bune se iau dacă înveți, nu dacă atingi morți putreziți”, “sunt liber-cugetătoare”, BOR “bagă mâna în buzunarele oamenilor săraci și chinuiți ca să se îmbuibe popii”, “locul morților e în morminte, nu afișați pe drumuri ca să scoată popii bani”. Acestea sunt doar câteva dintre gândurile exprimate pe Facebook în urmă cu 3 ani de Diana Iovanovici-Șoșoacă, înainte ca aceasta să intre în politică și să se transforme brusc în mare amatoare de pelerinaje religioase, avocată a IPS Teodosie, susținătoare a BOR și creștină practicantă.

Actuala senatoare Diana Șoșoacă, de la AUR, era până de curând o liber-cugetătoare indignată de politicile BOR, despre care spunea că îndoctrinează copiii de mici și practică un cult al morților ca să stoarcă de bani nevoiașii și naivii. Macazul l-a schimbat subit odată ce a simțit oportunitatea de a intra în Parlament. Între timp, actuala parlamentară AUR și-a șters pagina de Facebook unde scria toate astea și și-a făcut altele, doldora de conspirații și de lacrimi pentru suferințele bisericii persecutate.

Au rămas, însă, printscreenurile cu mesajele ei de pe celălalt cont, publicate de alt mare credincios, Liviu Pleșoianu, indignat că poporul l-a părăsit pentru o nouă starletă a ortodoxiei.

Imaginile de la pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva îi trezeau Dianei Șoșoacă dezgust și revoltă. Ea cerea intervenția Protecției Copilului, pentru ca micuții duși de părinți la Iași să nu mai fie „spălați pe creier”

Metamorfoza este cu adevărat uimitoare și arată, pe de o parte, ce ușor pot fi prostiți oamenii, iar pe de altă parte, la ce acrobații morale și compromisuri cu propria conștiință pot recurge unii indivizi ca să parvină.

Pe 11 octombrie 2017, Șoșoacă distribuia o știre publicată de Digi 24 în care era prezentat pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, în Iași. Avocata acuza BOR și oamenii care își aduceau copiii la pelerinaj că le spală creierele micuților și chema protecția copilului. “Noaptea copiii dorm nu stau sa se roage pt tampenii. Notele bune se iau daca inveti, nu daca atingi morti putreziti!”, scria Șoșoacă, indignată, pe pagina de Facebook a cabinetului său de avocatură.

Diana Șoșoacă era sufocată de indignare în 2017, la vederea imaginilor cu pelerinii înghesuiți la coadă ca să atingă moaștele Sfintei Parascheva

Un prieten de-al său, oripilat de afirmațiile viitoarei senatoare, i-a scris că îi va da unfollow pentru că este anticreștină “ca Luisa Macovei”. Șoșoacă i-a răspuns pe larg, explicându-i că ea nu crede în Dumnezeul BOR, care “bagă mâna în buzunarele oamenilor săraci și chinuiți ca să se îmbuibe popii”. Ca să fie clar, proaspăta adoratoare a moaștelor sublinia, acum 3 ani, că “locul morților e în morminte, nu afișați pe drumuri ca să scoată popii bani”.

Iată mesajul integral al Dianei Iovanovici-Șoșoacă, postat în octombrie 2017 pe Facebook: “Sunt o liber-cugetatoare care crede intr-un Dumnezeu drept, bun, iertator, iubitor, nu intr-unul care obliga sub imperiul amenintarii si fricii si baga mana in buzunarele oamenilor saraciti si chinuiti ca sa se imbuibe popii si o institutie care a devenit mai dezastruoasa ca statul roman. Nu avem dreptul sa ne jucam cu mintile si sufletele copiilor nostri, au tot timpul la maturitate sa aleaga si sa discearna ce inseamna religia. Pana atunci, locul mortilor e in morminte, nu afisati pe drumuri ca sa scoata popii bani. Dumnezeu te ajuta daca esti OM nu daca pupi moaste, care nici nu stii ale cui sunt”.

Într-un răspuns dat unei persoane indignate de mesajul „anticreștin” al Dianei Șoșoacă, avocata îi răspundea respectivului că este liber-cugetătoare și că BOR se ocupă cu spolierea oamenilor sărmani

De la “moaștele sunt morți putreziți”, în 2017, la procese alături de prelații BOR pentru a fi permise pelerinajele religioase în plină pandemie

Schimbarea bruscă din gândirea Dianei Șoșoacă s-a produs foarte recent – după luna iunie a acestui an. Venită aparent de nicăieri, avocata a fost propulsată în prim-plan de o rețea foarte puternică activată în special pe Facebook. Discursurile sale agresive de la mitingurile anti-mască, în care apăra Biserica, ortodoxia, credința, pelerinajele la moaște și acuza autoritățile că practică persecuția creștinilor au fost masiv distribuite și promovate în online, la fel și înregistrările video făcute de ea însăși cu telefonul mobil.

Biserica Ortodoxă Română i-a acordat un sprijin ocult puternic Dianei Șoșoacă – ca de altfel întregului partid AUR. Publicul țintă a fost cu precădere cel creștin practicant, precum și susținătorii Coaliției pentru Familie (o altă structură civilă aflată în relație cu BOR). Cu doar câteva zile înaintea alegerilor, un mesaj foarte puternic a venit de la IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului și Constanței, care a angajat-o pe Șoșoacă să îl reprezinte la tribunal în încercarea de a legaliza pelerinajele religioase. Cererea i-a fost respinsă, dar Șoșoacă a fost astfel validată oficial de un prelat BOR ca avocată a cauzei pe care o susțineau și Prefericitul Daniel, dar și Mitropolitul Teofan al Moldovei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.