miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMainYouTube a suspendat canalul lui Ion Cristoiu pentru că dezinforma pe tema...

YouTube a suspendat canalul lui Ion Cristoiu pentru că dezinforma pe tema Covid-19. Jurnalistul acuză cenzura, conspiraționiștii iau foc

-

Pentru că a posta videouri care promovau teorii conspiraționiste și dezinformări, Ion Cristoiu s-a trezit cu canalul său, “Cristoiu TV”, suspendat pentru 7 zile de YouTube, iar filmulețele respective – șterse. Măsura l-a sufocat de indignare pe jurnalist și a stârnit viesparul conspiraționiștilor.

Ion Cristoiu – cunoscut în arhivele Securității drept informatorul “Coroiu” – a acuzat YouTube de cenzură care e “mai rea decât cea din comunism”. În stilul deja celebru – în februarie 2017 întreba enigmatic, la Antena 3, cine le-a dat telefoane cu lanternă protestatarilor din Piața Victoriei –, Cristoiu a lansat și acum câteva chestiuni “spinoase”: “Cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști?”.

Luni, pe contul de Facebook al lui Cristoiu a apărut un anunț: “Canalul cristoiuTv a fost suspendat de către YouTube pe o perioadă de șapte zile. Prin urmare, pastilele domnului Cristoiu vor putea fi urmărite în această perioadă, pe canalul nostru de Vimeo“.

În realitate, YouTube a blocat doar posibilitatea ca deținătorii canalului Cristoiu TV să mai încarce alte videouri timp de 7 zile și a șters filmările unei persoane care, de luni întregi, promovează pe contul “maestrului” teorii conspiraționiste privind pandemia de Covid-19. El însuși obsedat de scenarii care mai de care mai fantastice, Cristoiu bagă sub preș motivul pentru care administratorii au luat această măsură punitivă și reclamă – bineînțeles – o conspirație a “regimului Iohannis” împotriva sa!

- Advertisement -

Cristoiu i s-a plâns lui Bogdan Chirieac că este cenzurat, dar a uitat să spună că, atunci când și-a deschis canalul pe YouTube, a acceptat să respecte regulile site-ului, pe care apoi le-a încălcat

Contactat rapid de reprezentanții unui alt site afiliat oligarhilor și PSD, DCNews (proprietar Bogdan Chirieac), Cristoiu ignoră faptul că, atunci când și-a deschis canalul pe YouTube – cu care face bani și speră să rămână influent în presă –, a fost de acord cu un regulament foarte clar al proprietarului. Acum, după ce recunoaște cu gura lui că a fost avertizat o dată pentru încălcarea regulilor și că i s-a pus în vedere că îi va fi suspendat o săptămână contul dacă i se mai găsesc astfel de înregistrări, acuză o cenzură.

În realitate, Cristoiu cam știe ce „marfă” le vinde oamenilor, pentru că în declarația dată DC News mărturisește îngrozit că „vor mai găsi” și altele la fel pe canalul său!

- Advertisement -

Clipurile video șterse de YouTube promovau, sub umbrela și cu girul lui Ion Cristoiu, teorii precum aceea că epidemia e inventată, că totul este un complot, că medicii fac bani în pandemie și țin secret tratamentul, că spitalele sunt de fapt goale, că vaccinul anti-Covid e o farsă, așa cum a fost și cel pentru gripa porcină, iar unii medici care vor să spună adevărul sunt siliți să se sinucidă în lupta cu mafia. Autoarea acestor materiale era o persoană pe numele Adriana Vitan Balint.

Toate aceste teorii erau apoi preluate cu entuziasm de alte site-uri care trăiesc din ventilarea zvonurilor.

Filmulețele Adrianei Balint, încărcate pe canalul de YouTube al lui Cristoiu, erau apoi distribuite masiv de alte site-uri din rețeaua conspiraționistă. YouTube le-a șters pe toate

În sprijinul “maestrului” s-au mobilizat postacii. De pe conturi false au început să apară mesajele de sprijin și acuzațiile de cenzură

Acum, ștergerea filmulețelor a generat agitație în lumea virtuală a celor care pretind că luptă cu Oculta Mondială.

Pe Facebook au apărut mesaje lansate de pe conturi false precum “Andri Popa“: “Astăzi au fost șterse de pe youtube toate pastilele video ale jurnalistei Adriana Vitan Balint fiindcă este o voce care a vorbit și a demascat MAREA FARSĂ «NIMIC 19» promovată de elita ANTI-ROMÂNEASCĂ – iohanis-orban-arafat-cercel-rafila-marinescu-vela-tataru-voiculescu-câțu-etc.

Aceasta este țara în care urmează să viețuim având impresia că am făcut o faptă eroică vaccinîndu-ne împotriva unui virus inventat!!“.

Publicul „maestrului” s-a mobilizat rapid. Sunt acuzați Iohannis, bestiile sataniste, Oculta Mondială, elita antiromânească

Ion Cristoiu, indignat: “Cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști?“

În paralel, Ion Cristoiu se plânge la DC News că e persecutat: “Această nouă cenzură apărută în democrație este mai rea decât cea din comunism. În comunism, știam cine mă cenzurează, cu aceste persoane puteam discuta. Dacă ne respingeau tot articolul, atunci discutam și până la urmă chiar le convingeam că este bun. În alt caz, ni se scoteau câteva fraze ori refăceam articolul.

De data aceasta, avem de-a face cu o instituție care trimite o adresă, YouTube. Cine e în spatele acestei adrese, cine a decis că un anumit videoclip încalcă regulile comunității, care sunt aceste reguli, habar nu am. Te trezești că nu suspendă autorul, nu suspendă videoclipul respectiv, ci tot contul meu. Deci tot ce este video pe blog, 7 zile nu poate să apară, inclusiv jurnalul meu video care nu a greșit cu nimic până acum.

Nu poți discuta cu nimeni, am făcut o contestație și ni s-a spus că, dacă mai facem contestații, ne închid de tot. Semnalez procedurile. Noi am primit în noiembrie un avertisment potrivit căruia un videoclip al unei colaboratoare de la începutul lui octombrie a fost dăunător comunității și să-l scoatem. Am fost avertizați că dacă mai este găsit altul, între timp, vom fi sancționați 7 zile. Ne-am conformat, doar că între timp a fost descoperit un clip din 15 octombrie. Până la finalul anului, ei vor mai descoperi. Totul este la voia întâmplării. Și important este cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști?“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. De lichele fãrã coloanã vertebralã e plin „jurnalismul” mioritic : SRS, Chirieac, Nistorescu, Coroiu, Andronic, sunt doar vârfurile ice-bergului ; în spate stau moguli cinici si vânduti ciumei rosii. Vor mai trece 30 de ani si nepotii lor vor tot virusa tsara cu ineptsii sinistre…

  2. Opincarul de asfalt turnătorul „Coroiu” Cristoiu Ion din Găgeşti este un impostor imbecil în mass-media românească care nu merită atenţie numai din partea mujicilor lui PSD-işti la fel de imbecili ca şi el. În rest să auzim numai de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -