Al treilea dosar. Liviu Dragnea, adus din închisoare la DNA, a fost ținut 45 de minute în dubă. E inculpat pentru că a furat bani europeni prin Tel Drum

3
17941
Liviu Dragnea, de meserie infractor

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, a fost adus vineri dimineață din închisoarea Rahova la sediul DNA, pentru a fi informat de procurorii anticorupție că e inculpat în dosarul Tel Drum. Până acum, el avea calitatea de suspect.

Potrivit Digi24, Dragnea a fost ținut 45 de minute în dubă, pentru că mașina a ajuns prea devreme de la penitenciar la sediul DNA.

Aflat după gratii din 27 mai anul trecut, când a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, Dragnea practică acum un joc de șah, insistând pe strategia victimizării.

Joi, cu nici 24 de ore înainte să fie adus la DNA, cel care se visa un Erdogan al României și-a aranjat un interviu prin Skype cu Anca Alexandrescu, consiliera sa favorită în perioada 2017-2019, pe care a „plasat-o” și lângă premierul Viorica Dăncilă.

Interviul a fost înregistrat joi dimineață și difuzat în aceeași zi, spre seară, pe postul Realitatea Plus. Conform Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), interviul a fost realizat ilegal, fără aprobare oficială, ci doar cu acordul tacit al unor angajați de la Penitenciarul Rahova.

DNA îl anchetează pentru că a furat bani europeni, Dragnea se dă victimă politică

Dragnea a folosit interviul ca pe o bună ocazie să anunțe că e citat a doua zi la DNA, să acuze că e în continuare vizat de răzbunări și să se implice în lupta pentru putere din PSD. Apariția lui “Daddy” în public, pentru prima oară după un an și o lună de detenție, pică exact când tabăra fidelilor săi încearcă să recapete puterea în partid, în dauna „grupului Ciolacu”, care a preluat frâiele în noiembrie 2019.

”Mâine (vineri – n.red.) sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani de zile, este pus din nou pe tapet, ce să vezi, cu puţin timp înainte de campania electorală. (…) Să se discute iar despre acest dosar în care, şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu bani europeni. Am înțeles că ar fi rămas în dosar doar un singur drum, dar nu știu, probabil o să văd mâine. Drumurile există. Practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante pentru judeţul ăla. (…) Când am devenit președinte de Consiliu Județean, acolo nu era niciun drum în firea lui. (…) Deci mâine o să fiu la DNA”, a afirmat Dragnea joi.

DNA îl anchetează din 2017 la sesizarea OLAF (Oficiul Antifraudă din UE), care a depistat fraude cu bani europeni comise în Teleorman prin intermediul Tel Drum. În spatele companiei, care de-a lunul anilor a primit contracte de peste jumătate de miliard de euro de la statul român, se află Liviu Dragnea.

Cine este omul care a dat foc României între 2017 și 2019

La fel ca și în precedentele două dosare în care a fost condamnat („Referendumul” și „Angajări fictive la Protecția Copilului”), baronul de Teleorman mimează inocența. Dar instanțele au stabilit că Dragnea a coordonat fraudele de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, în 2012, iar apoi, că acesta angaja fictiv în administrația publică membri ai PSD care lucrau, astfel, la sediul partidului, dar erau plătiți de la bugetul statului.

Pentru a scăpa de al doilea proces, Dragnea a dat foc, aproape la propriu, întregii Românii.

 • A angajat consultați israelieni – mercenari – pentru a manipula opinia publică.
 • S-a arătat dispus la compromisuri majore în politica externă.
 • Apreluat un discurs populist-naționalist anti-UE.
 • Apus jandarmii să bată și să gazeze zeci de mii de oameni pe 10 august 2018.
 • A dat-o afară abuziv și ilegal pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.
 • A mutilat îngrozitor legile justiției, lăsând pe străzi mii de infractori care au generat un val de orori împotriva populației.
 • A politizat până la extrem administrația și a umplut Guvernul și instituțiile cu rude, prieteni și fideli, mai ales din Teleorman.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

3 COMENTARII

 1. Toți masonii ajung sclavii Zeului Hades.
  Sub pământ e Lumea de Dincolo.
  Veți construi orașele sub Pământ dacă Moscova și Soarele nu v-a plăcut. Nu se plătesc salarii. Rația de mâncare e mică.
  Program de lucru: 07:00-19:00. Anul 1907
  „Nu există Dumnezeu sau Diavol.”

  Cardinalul Roșu Șef KGB la Kremlin

 2. Indiferent cine era președintele României , negocia deșteptule de la PNL , in numele României și nu pe persoana fizica.!!!
  Vorbea cineva sa stea Liviu Dragnea la pușcărie pentru 120000 lei și ceva , iar mafiotul de la PNL Relu Fenechiu , pentru un furt de peste 6 Milioane de lei a stat vreo trei ani și ceva , cât este pedeapsa pe care o face Dragnea.!!! Este normal ? Dorin Cocos , un alt mafiot pentru 9 milioane de euro a stat la pușcărie nici un an și a ieșit bine mersi.! Asta este dreptatea in justiție in anul 2020? O făcătură ordinara!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here