duminică, mai 26, 2024
AcasăFără categorieAfrica barbară: ambasadorul italian din fostul Zair a fost omorât de rebelii...

Africa barbară: ambasadorul italian din fostul Zair a fost omorât de rebelii hutu din Rwanda

-

Ministerul de Interne din Republica Democrată Congo (fostul Zair) a acuzat luni rebelii hutu rwandezi de la Forțele Democratice de Eliberare din Rwanda (FDLR) că se află în spatele atacului în care au fost uciși ambasadorul italian la Kinshasa, Luca Attanasio (43 de ani), și alte două persoane, în estul R. D. Congo.

„Un convoi al Programului alimentar mondial (PAM) a fost luni victima unui atac armat al Forțelor Democratice de Eliberare din Rwanda (FDLR)” în provincia Kivu de Nord, a transmis Ministerul de Interne al R. D. Congo printr-un comunicat.

Ministerul de la Kinshasa a adăugat că patru persoane au fost răpite în timpul acestui atac, dintre care una a fost găsită.

Ambasadorul Italiei în Republica Democrată Congo, Luca Attanasio, a fost ucis în urma unui atac care a vizat un convoi al Națiunilor Unite în estul uriașei țări africane, transmite Agenția France Presse (AFP).

- Advertisement -

Decesul diplomatului italian a fost confirmat luni la Roma: „Cu profundă tristețe, Ministerul Afacerilor Externe confirmă moartea, astăzi, în Goma, a ambasadorului Italiei în Republica Democrată Congo, Luca Attanasio, și a unui militar”.

Potrivit unei surse diplomatice din Kinshasa, diplomatul a fost împușcat. Acesta se afla într-o mașină care făcea parte dintr-un convoi al Monusco, misiunea căștilor albastre prezentă în R. D. Congo de 20 de ani.

Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, care se afla la Bruxelles pentru o reuniune cu omologii săi europeni, a anunțat că revine la Roma.

- Advertisement -

Luca Attanasio, care avea 43 de ani și era ambasador în R. D. Congo din octombrie 2019, venise în țara africană cu doi ani mai devreme, în calitate de șef al misiunii.

Uriașa RD Congo și micuța Rwanda (la est)

Attanasio a intrat în diplomație la sfârșitul lui 2003, la vârsta de 26 de ani, după ce a studiat comerțul la universitatea milaneză Luigi Bocconi. A fost șeful secției economice și comerciale la ambasada Italiei din Berna (2006-2010), consul general la Casablanca, în Maroc (2010-2013) și consilier al ambasadei Italiei în Nigeria, din 2015.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. O mare VINĂ o au, totuși,… FOSTELE PUTERI-COLONIALE și O.N.U., care, în primele decenii de după cel de-al doilea război-mondial, de cele mai multe ori au… ABANDONAT-ÎN-GRABĂ (!) fostele colonii, în loc ca mai înainte să le… RETRASEZE GRANIȚELE (!), în funcție de… etnia-tribală a locuitorilor, astfel încât să nu mai fie amestecate, între aceleași frontiere, populații/etnii/triburi care… se urăsc-de-moarte și se măcelăresc-reciproc de când se știu!!!!!

  RWANDA este doar unul din MULTELE exemple, în acest sens, din „Africa-NEAGRĂ”: majoritatea „HUTU” și minoritatea „TUTSI” (fiecare dintre ele fiind sprijinite, inclusiv militar, de către regimurile-conducătoare din țările vecine unde etnia respectivă este dominantă!) sunt… „ca-pisica-și-șoarecele”! (Sau, dacă vreți…, respectând specificul-(faunistic-)local, caaa… leul-și-gazela!)

 2. Africa trebuie lasata sa-si vada de propriile probleme asa cum stie ea cel mai bine.

  1. Europenii trebuie sa inteleaga ca nu sunt doriti in Africa. Sovieticii in trecut si chinezii in ziua de azi au facut totul pt asta.
  2. Africanii nu au ce cauta in Europa si America. Sa se duca la prietenii lor din Moscova si Beijing. Mi se pare corect.
  3. Traficantii de fiinte umane pedepsiti cu maxima rapiditate si duritate. Inclusiv oengistii ce provoaca drame umanitare punand in miscare mari mase de oameni spre Europa.
  4. Incetarea oricaror ajutoare americane si europene pt Africa. Aceste ajutoare nu fac decat sa distruga economia locala. Da-i omului cate un sac de grau gratis pe an si ai distrus o ferma, nu ai salvat un om.
  5. Investigatii foarte serioase privind relatia dintre „salvatorii” europeni si retelele de pedofilie, sclavie, prostitutie. Prea multe scandaluri prea putin dezbatute.
  6. Investigatii serioase asupra asazis oameni de afaceri (indiferent de culoarea pasaportului) cu interese in Africa. Ca doar nu numai Puiu Popoviciu si Benny Steinmetz umbla pe acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -