Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

0
599
În primele patru luni ale acestui an (ianuarie – aprilie), deficitul balanţei comerciale a României a fost de peste 5 miliarde euro.
Deficitul este mai mare cu 1,298 miliarde euro decât cel înregistrat în perioada similară din 2018, arată Institutului Național de Statistică (INS) într-un comunicat de presă.
Exporturile au însumat 23,066 miliarde de euro, iar importurile – 28,1 miliarde de euro.
În perioada ianuarie-aprilie 2019, exporturile au crescut cu 3,8%, iar importurile cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2018.

Valoarea schimburilor de bunuri cu țările din Uniunea Europeană a fost de 17,907 miliarde de euro la exporturi şi de 21,131 miliarde de euro la importuri, reprezentând 77,6% din total exporturi şi 75,2% din total importuri.
Schimburile cu țări extra-UE au fost în valoare de 5,159 miliarde de euro la exporturi şi 6,972 miliarde de euro la importuri, reprezentând 22,4% din total exporturi şi 24,8% din total importuri.
În luna aprilie 2019, exporturile au însumat 5,532 miliarde de euro, iar importurile – 6,915 miliarde de euro, rezultând un deficit de 1,382 miliarde de euro.

Faţă de luna aprilie 2018, exporturile din luna aprilie 2019 au crescut cu 5,7%, iar importurile au crescut cu 10,6%.

CITIȚI ȘI:

Ucigașul polițistului din Timiș a fost găsit spânzurat în WC-ul celulei în care stătea singur

VIDEO. Dragnea a simțit că pușcăria e aproape. Lacrimile Rovanei Plumb și privirea admirativă a lui Carmen Avram

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

* Misterul avionului care a aterizat azi-noapte la Chișinău. A venit de la Istanbul și apoi a plecat la Kiev

Cea mai bună analiză despre situaţia din Republica Moldova! De ce se întâmplă ce se întâmplă la Chişinău. „Există riscul unui război civil la graniţa României”

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

Continuă nebunia la Chișinău: țara are două guverne și doi președinți! Curtea Constituțională lucrează 100% pentru Plahotniuc

Corespondență de la Chișinău. Zi decisivă: ultimele spasme ale unei mafii care a capturat un stat

VIDEO. Război total la Chișinău. Blocul ACUM face alianță cu Dodon pentru a-l executa pe oligarhul Plahotniuc. Ambasadorul SUA și cel al Rusiei sunt prezenți la ședința Parlamentului, desfășurată pe întuneric

Cresc şansele Codruței Kovesi la şefia Parchetului European! Candidatul francez pierde teren după ultimele alegeri

Dăncilă a angajat un condamnat definitiv, dar l-a concediat când acesta a spus adevărul despre falimentul României PSD-iste

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

VIDEO. Politicieni iresponsabili de la UDMR, PSD și ALDE au creat tensiuni periculoase la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here