DOCUMENT. Romprest cere o treime din bugetul Primăriei Sectorului 1! Conform devizului înaintat de companie, serviciile de salubritate ar costa 135.000 de euro pe zi

4
2814
Clotilde Armand

Totalul sumelor cerute de Romprest pentru serviciile de salubrizare din Sectorul 1 este de circa 330 de milioane de lei – o treime din întregul buget al acestei unități administrative pe 2021, relevă documente publicate în exclusivitate de G4Media.ro.

Potrivit actelor, devizul înaintat de Romprest la începutul anului este de 240 de milioane de lei, la care se adaugă aproximativ 90 de milioane de lei datorii din 2020 – bani pe care însă primăria îi contestă. Această datorie este, în esență, și motivul litigiului dintre companie și primăria condusă de Clotilde Armand.

Romprest pune presiune pentru a i se plăti datoria, în timp ce primăria consideră facturile ilegale și umflate.

Preț de 3-4 ori mai mare decât în alte orașe și alte sectoare din București

Cei 239.421.684 lei (aproape 49 de milioane de euro) ceruți de Romprest pe 2021 reprezintă contravaloarea serviciilor pentru curățarea străzilor, colectarea/depozitarea deșeurilor și deszăpezire.

Devizul trimis de Romprest către Primăria Sectorului 1 la începutul lui 2021. Sursa: G4Media.ro

Dacă ar fi plătiți chiar și numai cei 49 de milioane de euro prevăzuți pentru prestația din 2021, ar însemna că s-ar da aproape 135.000 de euro/zi pentru igienizarea Sectorului 1! Comparate cu prețurile din alte orașe, dar și din diverse sectoare din București, tarifele din Sectorul 1 ar fi de câteva ori mai mari.

Romprest a forțat de două ori, până acum, mâna primăriței Clotilde Armand, refuzând să mai colecteze deșeurile. Asta, deși facturile restante nu sunt pentru serviciile de ridicare a gunoiului, ci pentru spălarea străzilor și altele asemenea.

Contractul semnat de Chiliman pe 25 de ani, în 2008, are clauze înrobitoare. Romprest are exclusivitate și înțelegerea nu poate fi reziliată decât dacă firma dă faliment. Pedeapsa pentru refuzul de a ridica gunoiul: 0,06% pe zi, adică doar câteva mii de euro

Aici, Primăria ridică obiecții serioase: acuză faptul că facturile sunt umflate prin trecerea unor servicii neefectuate. Spre exemplu, s-a descoperit că Romprest a facturat spălarea unor străzi dus-întors, desi acest lucru era imposibil pentru că acolo era sens unic!

Clotilde Armand are un spațiu mic de manevră. Contractul semnat în 2008 pe 25 de ani de fostul primar liberal Andrei Chiliman prevede că Romprest are exclusivitate pentru salubritate în Sectorul 1, iar actele sunt făcute în așa fel încât înțelegerea este aproape imposibil de reziliat unilateral. Armand a avut totuși câștig de cauză în justiție, care a admis că în cazuri de forță majoră primăria poate apela la alt operator de salubritate, dacă Romprest nu-și face treaba.

Compania de salubritate a fost susținută foarte puternic de posturile TV de știri. Generos finanțate de fostul primar prin contracte de publicitate, Antena 3 și România TV o toacă mărunt pe Clotilde Armand încă de la venirea acesteia, mai ales că ea a anunțat din prima zi că va tăia aceste cheltuieli cu publicitatea. Digi 24 i-a devenit ostilă după ce, în aprilie, Clotilde Armand a cerut eliminarea cablurilor instalate ilegal pe stâlpi de companiile de telecomunicații.

Mai mult, unul din acționarii Romprest a dezvăluit că actualii administratori plătesc sume mari către posturile TV pentru ca acestea s-o atace pe Clotilde Armand!

Jurnalistul Dan Tăpălagă a descoperit în contractul dintre Romprest și primărie că firma de salubrizare nu poate fi nici măcar pedepsită dacă refuză să mai ridice gunoiul! Penalizările prevăzute în contractul semnat de Chiliman în 2008 sunt de 0,06% pe zi, adică maximum câteva mii de euro.

De asemenea, primăria nu are dreptul să rezilieze contractul decât dacă Romprest dă faliment!

Ce urmărește Clotilde Armand, ce urmăresc Romprest și aliații săi

În plus, consilierii locali PNL de la Sectorul 1 nu susțin niciuna dintre încercările primăriței de a readuce în limite rezonabile relația cu Romprest.

Acesta este motivul pentru care Clotilde Armand solicită declararea stării de alertă la Sectorul 1: folosindu-se de sancțiunile date de Poliția Locală companiei Romprest, de reclamațiile oamenilor și de plângerea depusă la Parchet la adresa operatorului, acuzat de șantaj, primarul speră să poată rezilia contractul în instanță.

În replică, aliații Romprest – inclusiv PSD, Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță – caută o soluție să o demită pe Clotilde înainte ca aceasta să ajungă la procesul pentru rezilierea contractului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

4 COMENTARII

  1. Cum e tovarăși bolșevici, de ce ați sărit la gatul franțuzoaicei ? Pana când mai vreți sa conduceți (jefuiți) țara asta, pana o distrugeți complet ?

  2. Ori contract poate fi reziliat in instanta daca instantele din Romania ar respecta legile in vigoare si Constitutia tarii si nu ar fi populate in proportie de 90% de carpe ale mafiotilor. Daca una dintre parti in cazul de fata Romprest a comis ilegalitati si a dat dovada de rea credinta la incheierea contractului se pot cere si despagubiri uriase de catre cealalta parte, adica de catre primarie. Clotilde sa ii aduca in instanta si pe chiliman impreuna cu toti nemernicii din consiliul local al Sectorului 1 care in 2008 au votat pentru acest contract fraudulos si sa le ceara despagubiri. Impostorii liberali ai impostorului limitat intelectual burduja ar face bine sa se alinieze in spatele lui Clotilde nu impotriva ei ca acum. Nimic nu se prinde de impostorii liberali bucuresteni imbarligati in mafie desi au luat-o peste bot la toate alegerile din Bucuresti, in 2024 o vor lua peste bot mai rau ca in 2020 in toata tara daca continua la fel brat la brat cu PSD si mafia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here