Dan Barna: „Nu vrem să permitem intrarea în vigoare a legii privind pensiile speciale ale primarilor. Trebuie să ne asigurăm că nu se va întâmpla asta“

2
1096
Există o mare presiune din partea primarilor, indiferent de partide, pentru ca legea pensiilor speciale pentru aleșii locali să treacă de Parlament. FOTO: Asociația Comunelor din România

Vicepremierul Dan Barna a declarat marți că USR-PLUS se opune intrării în vigoare a legii privind pensiile speciale ale primarilor, afirmând că va ridica această problemă seara, în ședința coaliției, pentru că “trebuie să ne asigurăm că nu se va întâmpla asta”, notează G4Media.ro.

Potrivit lui Dan Barna – care este și copreședinte al USR-PLUS –, este obligatoriu ca legea să fie oprită, pentru că apoi efectele sale vor fi mult mai greu de anulat. După ședința conducerii USR-PLUS, Barna a spus că în comisiile parlamentare par să apară fisuri în coaliție pe tema acestei legi.

Această “bombă cu ceas” a fost făcută de regimul PSD în vara lui 2019, când guvernul Dăncilă a adoptat-o prin Ordonanță de Urgență. Pensiile speciale ale primarilor ar fi trebuit să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2020, dar Guvernul PNL a acceptat un amendament al USR-PLUS la Legea Bugetului de stat prin care se amâna aplicarea OUG cu un an. Apoi, s-a făcut o nouă derogare pentru încă un an. Aceste tergiversări au născut furia aleșilor locali, indiferent că a fost vorba de primari și consilieri PSD sau PNL.

Cererea de a respinge această lege nu e deloc populară nici printre parlamentari. Este de notorietate ședința Parlamentului din 16 decembrie 2020, când mai mulți deputați au reclamat că au pierdut conexiunea la Internet exact când se supunea la vot abrograrea pensiilor speciale ale primarilor.

Ce a spus Dan Barna despre situația legii privind pensiile speciale ale primarilor

„Vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisiile parlamentare. USR PLUS rămâne consecvent pe acest mesaj – îl voi transmite în această seară și la ședința coaliției – lupta cu pensiile speciale înseamnă destructurarea piesă cu piesă acestui sistem de beneficii și clientelisme foarte adânc înșurubate și înțepenite în legislația națională.

Tocmai de aceea, pentru aceste pensii speciale nu au intrat încă în vigoare, trebuie să ne sigurăm că nici nu se va întâmpla lucrul acesta, pentru că vedem și avem experiența amară a legislaturii trecute, cât de greu sunt eliminate diverse categorii de pensii speciale în momentul în care acestea intră în legislația activă.

Poziția noastră este aceea de a bloca și a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative și solicităm colegilor de coaliție să susțină respingerea acestei legi care ar urma să intre în vigoare la anul.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

2 COMENTARII

  1. E plina tara de primari din astia care-au baut cerneala toata viata, n-au facut nimic pentru comunitatile lor sau au „punctat” proiecte aiuristice fara nicio utilitate publica, stau cate un mandat si vor pensie speciala, iar categoriile de risc care chiar merita pensie speciala sau oameni care au muncit o viata primesc niste pensii mizerabile.Asta-i „dreptatea” pe care ne-o ofera smecherasii astia de politicieni de 30 de ani! Niciodata 40 de ani de munca nu vor fi egali cu 4 ani de munca, poti sa fii tu geniul geniilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here