miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsClotilde cere stare de alertă în Sectorul 1, după ce Romprest a...

Clotilde cere stare de alertă în Sectorul 1, după ce Romprest a refuzat iar să ridice gunoiul. „Episod negru, cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor”

-

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, cere Prefecturii București să declare stare de alertă sanitară în unitatea sa administrative după ce Romprest a refuzat din nou, începând de marți, să ridice gunoaiele. Clotilde promite, într-un mesaj postat pe Facebook, că “acest episod negru din istoria Sectorului 1, cauzat de politicieni corupți și de mafia gunoaielor, va lua curând sfârșit”.

Solicitarea de a decreta starea de alertă sanitară este “cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, afirmă primărița.

Ea spune că a purtat în paralel discuții cu firmele de sortare a gunoiului, acestea redeschizându-și porțile deși Romprest nu și-a achitat facturile.

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, spune că va evalua situația și, după ce se va consulta cu autoritățile specializare, va furniza un răspuns.

- Advertisement -

Criza a început marți, când Romprest Service SA a informat că operatorii stațiilor de sortare/tratare a deșeurilor au limitat activitatea din 22 mai, iar din 1 iunie au suspendat-o total, din cauză că nu fuseseră plătite serviciile prestate în beneficiul Sectorului 1. Clotilde Armand spune că Primăria a plătit tot, problema fiind la Romprest. Primărița a avertizat miercuri că, dacă în 24 de ore nu se reia activitatea, va rezilia contractul cu Romprest și va aduce alt operator.

Aceasta este a doua criză a gunoaielor după cea de astă-iarnă, produsă chiar înaintea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale la care Daniel Tudorache a pierdut primăria de la Sectorul 1 în fața Clotildei Armand. La vremea respectivă, Justiția a dat câștig de cauză Primăriei, confirmând că facturile emise erau ilegale, iar Romprest și-a reluat activitatea după câteva săptămâni.

Contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 datează din vremea primarului liberal Andrei Chiliman, a fost făcut pe 25 de ani și reînnoit în mandatul fostului primar, Daniel Tudorache (PSD).

- Advertisement -

Mesajul transmis de Clotilde Armand vineri locuitorilor din Sectorul 1

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

PS: Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit.

Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine.

#niciunpasînapoi“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mihai Șora nu se sperie de amenințările lui Dan Voiculescu. Filosoful de 104 ani nu retractează nimic, ci îl ridiculizează încă o dată pe „turnătorul cu ifose de intelectual”

* O veste bună de la Comisia Europeană: intrăm în Spațiul Schengen! Marile avantaje pe care ni le aduce noul statut

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Lukașenko se dă de gol: l-a capturat pe Protasevici, deturnând un avion, pentru a-i face un serviciu lui Putin! Acum își dă prizonierul pe mâna separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, să-l „interogheze” pentru că „a omorât oameni în Donbass”

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

 

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. „Instituțiile de forță” conduse de Bărbații Neamului se dau după corcoduș și se uită cum o femeie se luptă cu Mafia Bolșevică ! Se pare ca și Clotilde va avea soarta Codruței, Johannis se va mulțumi să pună ultima lopată de pământ ! Romania este pe primul loc în Europa în ce privește femeile manager, din păcate e valabilă și reciproca …

  2. Clotilde a gresit, cu mafiotii nu stai la discutii si negocieri. Dupa prima abatere de anul trecut,mafiotii Romprest ar fi trebuit lasati fara contracte, iar primaria sectorului 1 si cetatenii sa actioneze in instanta firma mafiotilor si sa le ceara despagubiri de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -