80% din centrele de vaccinare sunt cu circuit închis! În timp ce populația se chinuie să se programeze pe platforma online, centrele „invizibile” sunt pentru „esențiali”

9
2593

În România există două sisteme de vaccinare paralele: unul oficial, în care oamenii trebuie să se programeze telefonic sau pe platforma online a STS, și un altul cu circuit închis, unde au acces doar anumite categorii de oameni, scrie publicația Buletin de București.

Jurnaliștii au analizat datele oficiale puse la dispoziție pe 5 martie, pe platformă, de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și au descoperit că pe lângă centrele oficiale de vaccinare, pe care le putem vedea pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro, mai există de 4 ori mai multe centre care nu figurează nicăieri! Aceste centre sunt deschise în spitale, în instituțiile militare sau cele care aparțin de Ministerul Afacerilor Interne (Poliție și Jandarmerie).

În ultimele 5 zile, peste 60% din numărul total de vaccinări s-a făcut în „sistemul paralel”, indisponibil pentru publicul larg

Situația după 5 zile (adică din momentul în care s-au dat publicității datele, pe 5 martie) arată că peste 60% din vaccinările raportate zilnic de autorități se fac în acest sistem paralel, în afara centrelor disponibile în platforma oficială!

Despre acest lucru, colonelul Valeriu Gheorghiță – coordonatorul campaniei naționale – și nimeni altcineva n-a suflat un cuvânt.

Aceasta poate fi o explicație a reacției premierului Florin Cîțu, care s-a supărat și a “autosesizat” Corpul de Control după ce ministrul Vlad Voiculescu a desecretizat numărul de vaccinări defalcat pe județe. Premierul a invocat luni că n-ar fi fost obținute “toate avizele” și că reclamația a venit de la “una din instituții”.

Centralizarea făcută de Buletin de București arată că aproape 80% din totalul centrelor de vaccinare existente în Capitală nu figurează în platforma online! Mai precis, e vorba de 37 din cele 48 de centre. Acestea 37 sunt fie cu circuit închis, pentru “esențiali” (termen folosit de colonelul Gheorghiță pentru a desemna lucrătorii din administrație, Armată și Interne), fie blocate de Institutul de Sănătate Publică.

Caz concret: pe platforma națională, la Spitalul Colțea nu există centru de vaccinare. În realitate, acolo s-au vaccinat 935 de persoane în ultimele 5 zile

Caz concret: centrul de vaccinare de la Spitalul Colțea. Cei care au trecut pe acolo știu că la poarta spitalului e permanent coadă, numeroase persoane așteaptă la rând să fie vaccinate.

Dar centrul de vaccinare de acolo nu există pe lista centrelor din platforma națională! Cu toate acestea, în cele 5 zile din martie contabilizate, acolo s-au vaccinat 935 de persoane!

Printre cei care ajung să se vaccineze în aceste centre cu circuit închis sunt cadre medicale și persoane cu handicap – lucru de înțeles și perfect logic –, dar și numeroase alte categorii care ar putea, foarte bine, să se programeze singure pe platforma națională, alături de restul oamenilor: funcționari, angajați ai Bisericii, jurnaliști, angajați în telecomunicații speciale, cadre militate, cadre din Poliție și Jandarmerie etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deși demiși după crimele de la Onești, șefii Poliției din Bacău „au căzut” în picioare. Unul dintre ei, care crede că femeile bătute „exagerează“ când sună la 112, a fost mutat la București

9 COMENTARII

  • Și atunci…, cine a avut DREPTATE: ministrul-Sănătății, Vlad Voiculescu (din partea Alianței U.S.R.-P.L.U.S.), care a decis publicarea acestor date, ori prim-ministrul Florin Cîțu (P.N.L.), care… a cedat presiunilor din propriul partid (!!!) și… l-a apostrofat pe cel care a dispus… TRANSPARENȚĂ-MAXIMĂ???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Dumneavoastră ceee… preferați: TRANSPARENȚĂ în legătură cu ADMINISTRAȚIA-PUBLICĂ (centrală și locală) sau… SECRETOMANIE-POLITICIANISTĂ?!!!!!!!!!!!!

    • Paul tu ai vazut bine titlul?
     80% centre de vaccinare la secret.
     pai daca vaccinam 40-50 mii pe zi oficial.
     Asta inseamna ca suntem cei mai tari avem jumatate de milion de vaccinari pe zi.
     Eu nu am nimic cu baietelul asta , Vladut, dar e total depasit.
     Singurul ministru care se mai descurca este Drula in rest toti USR-istii sant hent total, nici ei nu prea stiu ce cauta pe acolo.
     Asta o banuiam eu de mult cu baieteii astia buni numai de lozinci.

     • Mie mi se pare că miniștrii P.N.L.-iști sunt „VARZĂ” (așa cum era de așteptat, de altfel!)!

      Numărul-de-vaccinări… NU are legătură cu faptul că cei din M.A.I. sunt vaccinați „la-secret”!

      Vlad Voiculescu a DEMARAT reforma în sistemul-sanitar!

 1. ULTIMA-ORĂ:

  Se mai bagă-în-seamă/vorbă șiii… NĂTĂRĂUL-NĂTĂRĂILOOOOR (!!!!!!!!!!!!!!!!!!), INCAPABILU’-INCAPABILIIILOR, ministrul-de-Interne Lucian Bode (PIATRA-de-MOARĂ a Guvernului-Cîțu și a P.N.L.-ului, de fapt… a fostului P.D.L., devenit „liberal”-în-masă, din Ardeal!), care zice că ministrul-Sănătății, Vlad Voiculescu (de la Alianța U.S.R.-P.L.U.S.), NU trebuia săăă… „DECONSPIRE” (SIC!, SIC!, SIC!) sediile-M.A.I. în care se fac vaccinuri-SELECTIVE/”ESENȚIALE”, căăă…, cicăăă…, ar fi… „SECRETE(-de-Stat-și-SIGURANȚĂ-NAȚIONALĂ”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  CRETINOIDUL ăsta de Bode areee… PROBLEME-„cât-CASA” (ZILNICEEEEEEE!!!) la ministerul său, M.A.I. (MIZERIILE de… Poliție, Jandarmerie și I.S.U.!), dar lui, TÂMPITOIDULUI, îi arde deee… TRANSPARENȚA (!), NORMALĂ/DE-DORIT/LEGALĂ (!!!), de la Ministerul-Sănătății!!!!!

  SCÂRBĂ-TOTALĂĂĂĂĂĂ, GOLANILOR!!!!!!!
  Vlad Voiculescu a făcut ceea ce-i… cere (CHIAR!) LEGEA(!!!): a publicat/RAPORTAT-POPORULUI… ceea ce se face cu BANU’-PUBLIC (!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

 2. In 2024 din cauza lui Iohannis, Ciuca, Bode, Citu si compania, nationalist-populistii vor defila la cele 6 randuri de alegeri!Ce dezonoare pentru Armata Romana sa sara in secret peste rand la vaccinare inaintea varstnicilor si a bolnavilor cronici, pentru ca de la tortionarii din MAI care urineaza la propriu pe cetatenii care ii platesc si securistii-ciocoi din celelalte institutii ale statului nu astepta niciun roman dovezi de caracter, empatie si demnitate! Ciuca in loc sa isi ceara scuze populatiei care duce in carca Armata, bugetul pentru Armata find in vreme de pandemie mai mare decat cel pentru Sanatate a sarit impreuna cu ceilalti ciocoi la gatul lui Voiculescu care a transparentizat Ministerul Sanatatii repunandu-l in slujba cetatenilor asa cum prevede Constitutia! Se va termina cu virusul, deja voci credibile din societatea civila au atras atentia guvernului ca omul obisnuit scarbit de ceea ce se petrece si alimentat cu manipularile de la TV vrea ca guvernul lui Citu sa plece dupa nici 3 luni! Se anunta o toamna nelinistita pentru ciocoii liberali de la guvernare care nu vor o relatie de parteneriat cu cetatenii bazata pe respect reciproc si transparenta cum prevede legea!

  • Băiii…, „tudor”(OV), amărât de POSTAC-PUTINIST „de-doi-bani”, ÎNCĂ nu te-au REPARTIZAT, de la casieria Ambasadei-Ruse, să GUIȚI la ȚComentariileȚ altui „site”???!

   Înseamnă că s-a tâmpit de-a binelea stăpânu’-vostru, PEDOFILUL de Putin!

   Vaaaaiiii de capu’ vostru!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here