Ziua victimelor Covid în Italia. Pe 18 martie, camioane militare ieșeau din Bergamo pline cu sicrie

2
7178

18 martie va fi Ziua victimelor de Covid-19 în Italia. În această zi s-a înregistrat un număr record de morți în Peninsulă, obligând autoritățile să transporte sicriele de la cimitirul din Bergamo spre alte cimitire sau crematorii cu ajutorul camioanelor militare.

Ziua de 18 martie a fost votată vineri, de către Camera Deputaților din Italia, drept Ziua victimelor de Covid-19. Data nu a fost aleasă întâmplător, deoarece în această zi s-a întâmplat un fapt care a șocat opinia publică mondială. Imaginile cu camioanele pline cu sicriele celor morți de coronavirus la Bergamo, care străbăteau într-o  liniște funebră orașul gol, s-au răspândit pe tot globul și au arătat fața crudă a morții. Cimitirul din capitala bergamască era plin, iar trupurile neînsuflețite au fost duse în alte provincii ale Italiei, pentru a fi arse în crematorii.

Votat în unanimitate de către deputații italieni, textul de lege va trece în Senat pentru adoptare. El prevede că pe 18 martie, în fiecare an, se va ține un moment aducere aminte în memoria victimelor de Covid-19. În toate locurile publice se va ține un minut de reculegere. Atât statul italian, cât și alte instituții publice sau private pot organiza evenimente sau ceremonii în memoria victimelor.

„Este foarte frumos că legea a fost votată în unanimitate. Va fi o zi importantă pentru a nu uita această perioadă extrem de dificilă și pentru a ne aduce aminte de cei care nu mai sunt printre noi”, a declarat ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza. 

La dezbateri nu au lipsit polemicile. Liderul naționalist Matteo Salvini a acuzat Guvernul Conte că nu apără Italia de pericolul de noi infectări, în condițiile în care virusul vine prin intermediul emigranților care ajung pe țărmurile din sudul Peninsulei.

Cunoscut prin discursul său vehement anti-migrație, Salvini acuză Guvernul italian că folosește pandemia în scop electoral și promite o reacție fermă. „Guvernul importă virusul. Poate că este o strategie pentru a a decreta starea de urgență până pe 31 octombrie. Nu-i vom lăsa să iasă din Parlament dacă vor dori să-i șantajeze pe italieni până pe 31 octombrie. Nu există nicio urgență sanitară, cine dorește să prelungească starea de urgență este dușmanul Italiei și al italienilor”, a declarat liderul Ligii Nordului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

2 COMENTARII

  1. Din Italia s-a raspindit virusul in Europa. Au avut maximul de 969 morti intr-o zi. Iar acum o fac pe nevirusatii si interzic romanilor accesul in Italia. Maximul nostru fiind de 36 de morti zilnice.
    Romanii in Italia nu contribuie doar la raspindirea virusului ci lucreaza si in spitale si ajuta la stirpirea virusului. Din putinul nostru le trimisesem si ajutoare si medici cind erau in mare criza. Nu toti italienii gindesc asa, stiu. Insa politicienii, posibil mafioti, ca si la noi, au gasit ocazia sa arate si ei cu degetul spre cineva. Romanul e calul de bataie perfect.

  2. Nu vă e rușine nenorociților,… chiar nu aveți frică de Dumnezeu?., ați devenit cioclii României,altceva nu reușiți să dați??…numai, morți , morți.. morții mă-tii de cretin…cât va dat bă Orban că să băgați frica in oameni..?..voi ziceți că sunteți jurnaliști??.. sunteți niște căcați de câine….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here