FOTO. Imaginile dezastrului într-un oraș condus de PSD

3
3427
Primarul Hurdubae și dezastrul pe care l-a păstorit

În patru ani de mandat la Primăria Tecuci, județul Galați, PSD-istul Cătălin Constantin Hurdubae (46 de ani) și-a transformat orașul într-un adevărat Cernobîl. În plin centru, clădirile istorice par realmente abandonate, iarba din curți e numai bună de cosit, aleile sunt năpădite de buruieni; pereți plesniți, scorojiți, bănci mizerabile. Steagurile României și ale Uniunii Europene s-au decolorat, cel al UE s-a și rupt.

Într-un fotoreportaj relevant, „Ziarul Tecucean” prezintă imaginea dezastrului. Chiar un imobil celebru din „buricul târgului”, fosta școală secundară de fete „Tache și Elena Anastasiu”, e lăsat de izbeliște. Poartă numele lui Dimitrie (Tache) Petre Anastasiu, jurist și politician român, membru fondator al Partidului Național Liberal la 24 mai 1875.

Iată ce scria jurnalistul A. Radu în publicația „Vocea Covurluiului” la data de 4 iulie 1884, articolul „Pașa de Tecuci”, în legătură cu realizările de la acea vreme ale prefectului Tache Anastasiu: „A început și terminat lucrările la șoselele din Tecuci, a terminat anul trecut o frumoasă clădire pentru școala de băieți nr. 1, acum se ridică un nou local pentru școala de băieți pe locul dăruit de D. Tache Anastasiu, localul școlii de fete nr. 1 se ridică acum, palatul justiției cu o sală mare pentru Curtea de jurați s-a terminat acum doi ani, palatul Primăriei cu etajul de sus pentru primirea oaspeților este terminat, un teatru frumos s-a ridicat în Tecuci care servește și ca hală pentru expoziție, un turn de observație, iar comunele rurale le-a dotat cu localuri de școală”.

La 136 de ani distanță, cu PSD la timonă, orașul Tecuci mai are un pic și cade de pe glob. Realizările lui Tache Anastasiu, care și-a donat întreaga avere Academiei Române, sunt tratate cu o indiferență revoltătoare de primarul Hurdubae. Culmea, acesta se laudă pe site-ul Primăriei că a absolvit un master în Management financiar în Administrație Publică. Orașul pe care-l păstorește este însă parașutat în Evul Mediu.

Tecucenii s-au săturat până peste cap de incompetența primarului Hurdubae, care, conform declarației de avere, câștigă anual 116.581 de lei (peste 24.000 de euro). La un moment dat (pe 21 martie 2019), un cetățean din Tecuci l-a scos la vânzare pe primar, pe site-ul OLX, secțiunea „Animale de companie”. Prețul: 1 leu! Bonus: „Se vinde primar de Tecuci! C. C. Hurdubae, originar din jud Vaslui, măritat la Tecuci, ajuns primar PSD-ist, se vinde cu preţul de 1 LEU sau chiar îl cedăm gratuit, numai să scăpăm de el! Persoana care şi-l va adjudeca va fi premiată cu o tavă de mici şi muştar de Tecuci!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here