duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsMinistrul Sănătății: "Sunt consternat. Ignoranța nu justifică aceste acțiuni. S-a ajuns cam...

Ministrul Sănătății: „Sunt consternat. Ignoranța nu justifică aceste acțiuni. S-a ajuns cam departe cu agresivitatea la adresa medicilor!“

-

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a afirmat marți, într-o conferință de presă, că e “consternat și oarecum furios” după incidentele de duminică și luni, când manifestanții conspiraționiști au mers în fața unor spitale, scandând insulte la adresa personalului medical.

Demnitarul a spus că s-a mers prea departe, că acest lucru este intolerabil și că “acei oameni au greșit, mă opresc aici, la a spune că au greșit, ca să nu spun mai mult”.

Duminică seara, la mitingul anti-mască din Galați, grupul de manifestanți a mers în fața Spitalului Județean unde erau internați inclusiv pacienți bolnavi de Covid și a dat manelele la maximum.

Luni seara, la mitingul din Bacău, circa 100 de oameni au dat năvală în curtea Spitalului Județean din localitate, au mers în fața unității UPU de la pavilionul Covid și au scandat “Asasinii” și “Hoții”, acuzându-i pe medici și asistenți că fac parte din conspirația mondială care inventează epidemia ca să instituie dictatura Ocultei. Medicii din spital au privit stupefiați această manifestație suprarealistă.

- Advertisement -

Ministrul a arătat că medicii și asistentele au ajuns la sindromul de “burnout” (sindrom de epuizare fizică, psihică și emoțională ca stresului excesiv pe termen lung) după un an de luptă cu pandemia și că n-au nevoie de asemenea umilințe. El a spus că unica soluție este drumul arătat de Israel și Marea Britanie, unde pandemia a intrat sub control după vaccinarea a 50-60% din populație.

Vlad Voiculescu a adăugat că e pe cale să se implementeze testarea Covid și în farmacii.

Afirmațiile lui Vlad Voiculescu despre manifestațiile ostile cadrelor medicale

„În calitate de ministru al Sănătății, sunt consternat și oarecum furios. Protestele pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns cam departe în special cu violența și cu agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spital în mai multe locuri din țară. Lucrul acesta nu este acceptabil. (…)

- Advertisement -

Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, de cei care poartă haina albă și care au grijă de cei care au cea mai mare nevoie. Cei care au fost azi noapte în curți ale spitalelor, la Bacău, la Galați și nu numai, aș spune că au greșit. Și mă opresc deocamdată aici, la a spune că au greșit. În aceste spitale sunt tratați semeni ai lor, oameni care au nevoie neapărat de îngrijire medicală, oameni care se luptă pentru propria viață.

Este un an de zile de când medicii, asistentele și ceilalți se luptă pentru viața oamenilor. Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni și ceea ce s-a întâmplat în curțile unor spitale nu ar trebui să se mai întâmple.

Ieri a fost prima zi în Londra fără nici un deces din cauza Covid-19, asta după ce britanicii au ajuns la o rată de vaccinare impresionantă. Asta ne dă speranță, că lucrul acesta se poate și aici în România și că putem scăpa de pericol prin vaccinare.

Când spunem că vrem o țară ca afară, ei bine, orice țară din afara are restricții mai dure decât cele cu care ne confruntăm acum. Nu de puține ori s-a ajuns la burnout pentru personalul medical care luptă anti Covid. Este nevoie de ajutor și acest ajutor trebuie să vină într-o formă care trebuie reglementată.

A fost aprobată ordonanța prin care se reglementează testarea în farmacii. Acum definitivăm normele de aplicare, ordinul este deja în transparență. Ne bazăm pe farmacii pentru o testare și pentru o mai bună raportare și să vină cu un ajutor practic pentru cei care vor să se testeze. Vom livra gratuit către farmacii kituri de testare și farmaciile își pot stabili singure costurile de testare, care sperăm să fie rezonabile“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

VIDEO. Urlete și spume în Parlament. Deputat AUR: „Te bag în p… mă-tii! Du-te dracu’! Băi, păduche, dispari! Îți ordon să dispari! Marș, mă, de-aici! Boule! Măgarule! Papagalule!”

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Echilibrat discurs dar foarte slab ca talent retoric, ca si cum era o luare de cuvant la o sedinta de rutina. A ajuns un ministru sa spuna cu frica doar „au gresit” despre actiunea unor trogloditi de care ne e teama tuturor sa nu rastoarne ordinea sociala prin violente si barbarie verbala…Am ajuns rau!!!

  • Da,pentru ca Vlad Voiculescu este atacat non-stop in toata media,mai ales latrinele tv vechi si noi ,Digi24.Si asta de catre toata mafia din Sistemul de Sanatate,mafie transpartinica,inclusiv sau mai ales din PNL!Cu stresul acumulat in munca de 16-18 ore din minister si ponegrirea neincetata si injusta pe care cu greu ar putea-o suporta oricine,sigur ca nu poate sa faca un discurs prea grozav..

 2. Imaginile de la Bacău sunt, pur-și-simplu,… NĂUCITOARE (!), SCANDALOASE (!), REVOLTĂTOARE (!): o mașină de Ambulanță (!), cu un bolnav înăuntru (!!!!!!), era… ÎNTÂRZIATĂ (!!!!!!!!!), de către „mitingiștii CapVid”, în drumul său spre Unitatea de Primiri-URGENȚE (!) din spital!!!!!

  • Așa ceva (întârzierea sau blocarea mașinilor… Ambulanței sau S.M.U.R.D.!) înseamnă… TERORISM (!!!!) șiii… NU poate fi TOLERAT!!!

   Și, totuși, polițiștii și jandarmii… SE UITAU SENINI, IMPERTURBABILI (!) și… NU INTERVENEAU (!!!!!): DE CE le mai plătim, atunci, lefuri-GRASE????!!!!

 3. AȘA este: pe ministrul-Sănătății, Vlad Voiculescu, ABSOLUT (așadar: chiar… FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE!) TOATE televiziunile-naționale de-știri/informații importante îl „toacă” ÎNGROZITOR, ÎNCONTINUUU, în TOATE emisiunile, de dimineața până noaptea!!!

  Dacă la „Latrina3”, „GuițăTV” și TVR comanda (!) vine, bineînțeles, dinspre P.S.D., la cele cuuu… PRETENȚII (Sic!) de a fi maiii… „de centru-dreapta” („Realitatea”, Digi” și „B1”) este clar că… P.N.L. este cel care „comandă-muzica”!

  Bineee…, în general este atacată/înjurată (JOSNIC!) peste tot Alianța U.S.R.-P.L.U.S., dar Vlad Voiculescu este (chiar… încă DE-DINAINTEA – ! – preuării funcției!)… CALUL-de-BĂTAIE predilect!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -