miercuri, februarie 21, 2024
AcasăNewsLa Galați, protestatarii anti-"botniță" au dat manelele la maximum în fața Spitalului...

La Galați, protestatarii anti-„botniță” au dat manelele la maximum în fața Spitalului Județean și au vandalizat sediul USR-PLUS

-

Protestatarii anti-mască ieșiți în stradă duminică, la Galați, au dat manelele la maximum în fața Spitalului Județean unde sunt tratați pacienții bolnavi de Covid și, apoi, la adăpostul întunericului, au vandalizat sediul USR-PLUS.

Incidentele au fost relatate, mai întâi, pe Facebook de Ciprian Ciocan, manager la Librăria Humanitas Magheru și simpatizant USR-PLUS. Acesta a povestit: “Protestatarii de aseară din Galați au oprit mai multe minute în fața unității ATI a Spitalul de Urgență și au dat muzica la maximum. Manele, mai precis. Și au scandat «Ardeți botnița!». LE: A fost blocat inclusiv accesul ambulanțelor înspre Primiri Urgențe“.

Această ultimă propoziție a fost contestată de câțiva participanți la proteste.

Ulterior, Ciocan a venit cu o poză de luni dimineață, din fața sediului USR-PLUS, unde “cineva” depozitase saci cu gunoaie: „Încă una de la protestul «spontan» de aseară din Galați. Oamenii au mers pe două mari bulevarde. S-a scandat, s-a înjurat, s-au întins nervii un pic, dar nu s-a lăsat cu distrugeri. Doar că azi-dimineață era plin de pungi de gunoi și vandalizat la sediul USR”.

- Advertisement -

Bogdan Rodeanu, senator și președintele filialei USR Galați, a postat un comunicat pe pagina sa de Facebook, în care afirmă că PSD și AUR folosesc postaci și încearcă să creeze senzația că ar exista o revoltă de masă împotriva medicilor și a măsurilor de prevedere instituite de Guvern.

Duminică seara, imediat după intrarea în vigoare a noilor restricții pentru limitarea valului trei al pandemiei, în mai multe orașe din țară au fost organizate simultan mitinguri de protest la care au participat, potrivit autorităților, circa 4-5.000 de oameni. Cei mai mulți au fost în București – peste 2.000 -, dar sute de persoane s-au strâns și în alte localități, printre care Constanța și Galați. Membri ai galeriilor, simpatizanți AUR și PSD, conspiraționiști și oameni nemulțumiți au ieșit să ceară demisia Guvernului și ridicarea restricțiilor, acuzând că totul nu e decât o farsă pusă la cale de o conspirație mondială.

Mesajul lui Bogdan Rodeanu

„Proteste spontane anti-mască. Proteste împotriva restricțiilor care nu au alt scop decât să ne ajute să stabilizăm pandemia. Să ne protejăm familiile, prietenii, colegii, concetățenii.

- Advertisement -

Nu sunt măsuri confortabile. Dar sunt vitale pentru a ne reveni. Pentru a reporni economia. Pentru a ne redobândi confortul social de acum un an și jumătate. Pentru a reveni la normal.

Cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, îmi asum ferm faptul ca orice urmă de civism este atenuată de manifestări ca manele în noapte în fața bolnavilor și cadrelor medicale de la Spitalul Județean, claxoane în noapte sau deșeuri menajere aruncate sfidător pe spațiul public.

Nu mai vorbesc de vandalizări ale sediului unui partid politic. Da, e vorba de USR Galați.

Au participat la proteste și concetățeni care și-au susținut punctul de vedere, în mod asumat.

Dar am văzut și strategiile unei mișcări politizate în care două partide, PSD și AUR, încearcă să-și împartă dreptul de a face opoziție prin instigări ce sfidează, de multe ori, logica.

AUR aruncă mesaje tulburătoare social, iar PSD Galați se folosește de conturi false pe Facebook pentru a livra mesaje exagerate și toxice.

Și PSD Galați, și conturile de FB AUR încearcă să generalizeze și să arate un scenariu-revoltă împotriva medicilor, împotriva precauției, împotriva sănătații și împotriva normalității.

Este o iluzie politică, anormală, și care se termină în gunoi. E un episod menit să distrugă imaginea Galațiului: Galațiul NU este orașul mizeriei, al manelelor și al răcnetelor în loc de argumente civilizate.

Galațiul respectă legea, vrea să se vindece și vrea să evolueze.

Gălățenii se dezic de fals, de incultură, de circ și de spontaneitatea cu care se promovează inconștiența și haosul.

Tot noaptea trecută, sediul USR a fost vandalizat ”simbolic”: ani de-a rândul, am curățat gunoiul lăsat de alte partide.

Se pare că vechile obiceiuri dispar greu.

Așteptăm momentul în care nu vom mai fi nevoiți să facem curat nici în politică, nici pe stradă.

Așteptăm și rezultatele anchetei din urma sesizării făcute către Poliția Galați: dacă legea este cu greu respectată de anumite persoane, consecințele vor fi la fel de grele.“

https://www.facebook.com/bogdanrodeanu.ro/posts/1394628487581913

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -