Bilanțul luptelor de azi-noapte, de la protestul CapVid din București: 12 jandarmi răniți, 188 de huligani audiați, amenzi de peste 200.000 de lei

2
1675

Atent pregătite și organizate în ultimul an, manifestațiile “spontane” destinate slăbirii statului român sub pretextul “protestelor anti-restricții” par să se îndrepte spre ținta finală. Protestul de azi-noapte, din București, la care și-au făcut apariția din nou ultrașii, s-a lăsat cu violențe, oameni răniți și numeroase amenzi.

Alin Stoica (prefectul Capitalei), Bogdan Berechet (șeful Poliției Capitalei) și Ionel Cătălin Stegăroiu (comandantul Jandarmeriei București) au organizat marți dimineață o conferință de presă, în care au anunțat bilanțul încăierărilor.

„Cei care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu fermitatea”

Prefectul Alin Stoica spune că incidentele au apărut în jurul orei 1.00, în noaptea de luni spre marți. “Am văzut cu toţii că a fost un protest care a fost ţinut sub control. Autorităţile au făcut asta cu calm, fermitate. Un grup de 300 de oameni a devenit agresiv, fapt pentru care forţele de ordine au acţionat pentru restabilirea ordinii. Cei care încalcă ordinea de drept să nu mai confunde calmul cu fermitatea“.

Deși, luni, conspiraționiștii jubilau pe rețelele de socializare, proclamându-și victoria și înfierând “nemernicia” Guvernului care ar da înapoi, Prefectul a clarificat: restricțiile rămân în vigoare, inclusiv închiderea magazinelor la ora 18.00.

Colonelul Ionel Cătălin Stegăroiu, comandantul Jandarmeriei, a descris cum a decurs provocarea ultrașilor care a degenerat în violențe. “Spre miezul nopții, un grup de manifestanți s-au așezat pe carosabil fără niciun motiv. La un moment dat, trei persoane au schimbat direcția de mers, iar colegii mei au încercat să dialogheze cu ei, dar au devenit violenți. Manifestanții au început să înjure și să arunce cu pietre“.

Intifada din București: ultrașii au bombardat cu pietre jandarmii

Stație de autobuz vandalizată de ultrași în noaptea de 29 spre 30 martie, sub pretextul protestului împotriva restricțiilor Covid. FOTO: Inquam Photos

Până acum au fost identificate 188 de persoane agresive. 12 jandarmi au fost răniți, iar trei au ajuns la spital, spune șeful Jandarmeriei,

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: “S-au declanșat cercetări pentru ultraj și distrugere, port de obiecte periculoase. Au fost distruse mobilier stradal, automate stradale, vitrine, mijloace de transport”.

188 de persoane au fost reținute, duse la Poliție și li s-au luat amprentele. Unii au fost și sancționați. S-au dat, în total, 222 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei.

Deși AUR proclamase Marea Mobilizare și ieșirea întregii Românii în stradă, luni seara s-au strâns în București circa 1.500-2.000 de persoane, cam aceleași care ieșiseră și cu o seară înainte la Universitate. Sute de persoane s-au strâns și în alte orașe din țară, dar protestele n-au fost de amploare, deși conspiraționiștii au încercat să facă vâlvă și să provoace incidente.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

VIDEO. Urlete și spume în Parlament. Deputat AUR: „Te bag în p… mă-tii! Du-te dracu’! Băi, păduche, dispari! Îți ordon să dispari! Marș, mă, de-aici! Boule! Măgarule! Papagalule!”

2 COMENTARII

  1. Cazurile psihiatrice SimioNKVD si ȘoșoaKremlin au adunat lângă ei sumedenie de cazuri psihiatrice, după chipul si asemănarea Moscovei si a ambasadorului Valeri Cizmain.
    Căci cică aseară, în stradă mirosea a cizma rusă și a prostie de îți muta nasul din loc.
    Ne-am reîmprospătat imaginea Moscovei.

    PS: Ați văzut ce cearcăne are iarăși Simion? Cineva să-i dea totuși in mod regulat pastilele alea.

  2. Efectul… SLĂBICIUNII/PASIVITĂȚII angajaților Ministerului Administrației și Internelor, înnn… APLICAREA-LEGII (!): CARAGHIOSUL de ministru-de-Interne Lucian Bode (P.N.L.), ca și BUFONUL de predecesor (colegul de partid Marcel Vela), NU ARE AUTORITATE în fața șefilor din Poliție și Jandarmerie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here