Visul lui Dragnea, la Istanbul: lideră a opoziţiei turce, condamnată pentru că l-a insultat pe Erdogan!

3
2779

Ce şi-a dorit Liviu Dragnea să facă din România nu mai e posibil, slavă Domnului! Dar visul lui de a închide gura oricui i se opune şi încearcă să-i bată obrazul anticorupţiei este posibil niţel mai la sud de Teleorman, acolo unde „sultanul” Erdogan taie în carne vie.

Aruncarea după gratii a tuturor opozanţilor a devenit practică uzuală în regimul de mână forte al lui Recep Tayip Erdogan, după tentativa eşuată de lovitură de stat la adresa sa, din 15 iulie 2016.

De atunci încoace, liderul de Ankara a demarat o acţiune în forţă împotriva a mii de opozanţi, indiferent de poziţia lor socială, oameni din justiţie, armată, educaţie, universităţi etc.

Ultima ştire scandaloasă pe acest teren al lipsirii de libertate este cea privind chiar o opozantă a lui Erdogan din politică.

O curte de justiţie din Turcia a condamnat vineri la închisoare o proeminentă reprezentantă a Opoziţiei, aceasta fiind acuzată între altele că l-a insultat pe preşedintele Recep Erdogan şi că a făcut propagandă teroristă.

Canan Kaftancioglu, şefa filialei din Istanbul a Partidului Republican al Poporului, a primit o condamnare de 9 ani şi 8 luni de închisoare, a declarat un deputat din principalul partid de opoziţie, citat de Reuters.

Kaftancioglu, în vârstă de 47 de ani, nu va merge imediat la închisoare, până la apel, au mai transmis reprezentanţi ai partidului din care face parte.

În punerea ei sub acuzare au fost citate câteva mesaje publicate pe Twitter de Canan Kaftancioglu în perioada 2012 – 2017, care l-au lezat pe actualul preşedinte al Turciei.

Condamnarea opozantei lui Erdogan nu are cum să nu nu fie legată de înfrângerea acestuia în alegerile locale din Turcia, în special în marile oraşe, cum este şi cazul Istanbulului.

Alegerile repetate pentru funcția de primar al Istanbulului au fost câștgate de candidatul opoziției. Ekrem Imamoglu, cu 53,6%, față de 45,4%, cât a strâns fostul premier Binali Yildirim, un apropiat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Alegerile pentru primăria metropolei turce s-au repetat după ce partidul de guvernământ, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, al lui Erdogan), a contestat victoria lui Imamoglu la scrutinul din 31 martie, din acest motiv alegerile fiind atunci anulate de autoritatea electorală.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul SUA, din cauza corupției

* Se prăbuşesc sultanii! Erdogan pierde teren în alegerile locale. Turcii s-au săturat de „arma” folosită şi de Dragnea pentru a ascunde eşecul politicii de mână forte: inflaţia

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Cumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt al lui Tăriceanu. Plus: și-a luat o halcă grasă din cele 17 contracte cu statul, însumând peste 30 de milioane de euro!

INML confirmă moartea Alexandrei, Cumpănașu continuă „s-o țină în viață”, ca s-o folosească electoral

Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

Demența turnătorului Roșca Stănescu: „Soldații americani au beneficiat de fete furnizate de Gheorghe Dincă”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.