Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul SUA, din cauza corupției

1
1030
Liviu Dragnea, PSD

Liviu Dragnea, fostul şef al Camerei Deputaţilor şi ex-preşedinte al PSD, a primit interdicţie de a mai intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. De asemenea, această interdicţie, transmisă printr-un comunicat al ambasadei SUA la Bucureşti, îi vizează şi pe cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan şi Maria Alexandra.

Departamentul de stat american a anunţat că Liviu Dragnea a devenit persona non grata pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, din cauza faptului că a fost implicat în fapte semnificative de corupţie. Secretarul de stat Mike Pompeo a spus că SUA continuă astfel lupta anticorupţie şi întărirea statului de drept în România.

Statele Unite ale Americii practică interzicerea accesului pe teritoriul lor al oficialilor guvernamentali străini, despre care există informaţii credibile că au fost implicaţi în fapte grave de corupţie, de natură să slăbească democraţia şi statul de drept. Măsura se extinde şi asupra membrilor familiilor acestora.

Comunicatul ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti

Departamentul de Stat de la Washington a precizat următoarele: „Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate să lupte împotriva corupției și sprijină statul de drept din România.

Legea mai prevede ca Secretarul de Stat să indice public sau privat acei indivizi și pe membrii familiei lor. Pe lângă indicarea domnului Dragnea, secretarul de stat îi mai indică public pe cei doi copii: Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea”.

Public Designation, Due to Involvement in Significant Corruption, of Romania’s Liviu Nicolae Dragnea

Prima persoană care va suferi consecinţele interdicţiei de intrare pe teritoriul SUA este Maria Alexandra Dragnea. Aceasta locuieşte la Los Angeles şi este studentă la actorie.

Paul Palencsar este teolog, jurnalist şi realizator de film documentar

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. NOUTATEA este cea cu… fiul si fiica, caci altfel… era de NOTORIETATE REALITATEA ca lui Dragnea… NU i se mai acorda VIZA de intrare in Statele Unite ale Americii, incepand de la jumatatea anului 2017 !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here