Se prăbuşesc sultanii! Erdogan pierde teren în alegerile locale. Turcii s-au săturat de „arma” folosită şi de Dragnea pentru a ascunde eşecul politicii de mână forte: inflaţia

1
2110
Recep Erdogan
Erdogan a declanșat o nouă campanie de arestări în rândul forțelor armate și a Ministerului de Justiție

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a suferit luni un eşec după 16 ani la putere, rezultatele parțiale la alegerile locale derulate cu o zi în urmă indicând că partidul său se îndreaptă spre înfrângere la Istanbul, după ce a pierdut deja Ankara, scrie AFP.

Confruntat cu recesiune economică și cu o inflație record („arma” folosită şi de Liviu Dragnea în România pentru a ascunde gunoiul economiei sub preş, „înghiţind veniturile românilor prin creşteri programate de preţuri), președintele turc s-a aruncat cu toate forțele în această campanie pentru un scrutin local considerat un barometru al popularității sale. Erdogand a organizat până la 8 mitinguri pe zi în întreaga țară, dar fără mare folos.

Deși coaliția lui a terminat prima la scară națională, cu 51% din voturi, opoziția a câștigat Ankara, Antalya și este pe punctul de a cuceri și Istanbulul, două orașe pe care partidul prezidențial AKP și predecesorii săi islamiști le controlau de 25 de ani.

AKP a refuzat orice înfrângere și a anunțat că va contesta rezultatul la alegerile locale, notează Hotnews.ro.

Ar putea fi însă „începutul sfârșitului” pentru majoritate, crede Ayse Ayata, profesor de științe politice la Universitatea tehnică a Orientului Mijlociu (Ödtü) din Ankara.

„Erdogan a văzut deja în ultimii ani partidul său slăbind, de aceea a ales să se implice personal în campanii”, a adăugat ea.

Indiferent de rezultatul din Istanbul, Erdogan a suferit deja un eșec răsunător, la nici trei ani de la tentativa de lovitură de stat care i-a permis „sultanului” să declanşeze o amplă operaţiune de arestări printre adversarii săi.

1 COMENTARIU

  1. Turcia e o parte din vocația sufletului spre liberul schimb de idei liberale. Inflația nu există dacă acumulezi euro în dauna dolarului volatil care s-a suit pe grumazul omului de rând care a investit pe bursa secundară de la New York. Inflația e parte din economia liberală care tipărește dolari. Dacă nu produci mâncare fiecare țară are inflație. Mergem înainte cu cazne şi frecușuri politice. Dar nu vedem lumina unui tunel care nu este prieten devotat. Cum fiecare țară are dreptul să rămână visăm să fim mai buni. De aceea la fiecare 10 ani politica monetară se schimbă. 10 ani înseamnă crima de a uitat Holocaust. Visarea în economie este interzisă. Mari sau mici economiile fac eforturi de a avea sau de a menține fiorul magic de iubire. Era ziua de ieri un prieten. Apoi Biblia ne-a lăsat ciuda de fi oameni ai locului zilnic. Prin uitare nu anulăm inflația. Munca face parte din obiectivele soarelui. Mereu un înainte la rugby înseamnă necinste sau moartea zilei cu nori. Vivacitatea unei economii depinde de erorile necinstei. Mereu un pas aduce cu sine un pas mare al dreptei. Apoi omul va scrie o istorie.

    Doamne, să faci lumină în capetele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here