luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvăluiriCumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt...

Cumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt al lui Tăriceanu. Plus: și-a luat o halcă grasă din cele 17 contracte cu statul, însumând peste 30 de milioane de euro!

-

„Caracatița Cumpănașu” și-a întins tentaculele în multe instituții ale statului român. RAAPPS i-a dat un apartament de lux la un preț secret (scandalos de mic, susțin surse politice), mai multe ministere, autorității și primării conduse de PSD-iști i-au făcut parte consistentă dintr-un „cașcaval” de peste 30 de milioane de euro, prin 17 contracte preferențiale.

V-am dezvăluit marți, în premieră, potlogăriile făcute de Alexandru Cumpănașu, starostele unui ONG cu rădăcini PSD-iste, ce stoarce contribuabilii de bani: și-a achiziționat un apartament în București, lângă Tribunal, de la RAAPPS (Protocolul de Stat), la un preț secret – probabil, mult subevaluat. Că și-a inundat apoi vecinii, fără a-i mai despăgubi, asta-i altă poveste.

Avocata Cristina Dică, una dintre păgubite, l-a dat în judecată. „A trebuit să suport reparațiile de una singură. Am scos din buzunar 30.000 de lei”, a mărturisit ea despre ravagiile făcute de Cumpănașu, cel care strânge semnături pentru a candida la alegerile prezidențiale din noiembrie.

- Advertisement -

„Uns” de Tăriceanu, păstrat de alți trei prim-miniștri

Cum a ajuns Cumpănașu să pună mâna pe imobilul de la RAAPPS, care are o valoare de piață de 120.000 de euro? Răspunsul îl descoperim analizând trecutul acestei instituții a statului român, care funcționează în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS) a fost condusă încă din 2007 de un personaj pus pe căpătuială: Georgian Surdu. Acesta era omul de casă a premierului de atunci, C. A. C. P. Tăriceanu, cel care l-a și numit în funcție. Surdu a rămas neclintit la conducerea RAAPPS timp de 8 ani, până la arestarea sa din 2015.

Iată ce spunea Tăriceanu în 2008, la un an după ce l-a desemnat pe Surdu președinte la Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat: „La RAAPPS, știm cu toții, roia un grup de șacali imobiliari și cunoașteți cu toții blonda de la PD care a făcut numeroase servicii președintelui, dar și o categorie de profitori, care spun că sunt capitaliști și democrați, dar vor privilegii ca în comunism”. Mai târziu, șeful acelor „șacali imobiliari”, cum le spunea Tăriceanu, avea să fie chiar protejatul său, Georgian Surdu!

- Advertisement -
Georgian Surdu cu „brățări”

Arestat de DNA, condamnat la 3 ani de închisoare

Georgian Surdu a rămas în funcție timp de 8 ani. De la Tăriceanu a fost preluat de alți trei prim-miniștri: Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu și Victor Viorel Ponta.

Alt hoțoman: Cristinel Bîgiu

Până în 2013, președintele RAAPPS părea să fie de neclintit. Nimeni nu-i descoperise vreo potlogărie. În acel an, în plină „epocă USL” (când Cumpănașu a „găbjit” apartamentul de la RAAPPS), Surdu a fost prins cu hoția. I-a oferit lui Cristinel Bîgiu (PNL), pe atunci președinte al Consiliului Județean Buzău, aproape 880.000 de euro dintr-un contract de 11 milioane de euro. Totul se întâmpla pe timpul guvernării lui Victor Ponta.

În 2015, Georgian Surdu, personajul care i-a facilitat lui Cumpănașu cumpărarea apartamentului deținut de RAAPPS, a fost condamnat de Înalta Curte la trei ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influență.

ONG-ul lui Cumpănașu, prezent în 17 contracte cu statul român

Conform G4Media.ro, ONG-ul lui Cumpănașu a obținut nu mai puțin de 17 contracte cu statul român. Contracte girate de mai multe instituții: Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare și primării de sector.

„Pe 27 august, candidatul Cumpănașu anunța pe Facebook că vrea să facă «o revoluție în sistem». Nu a spus clar despre ce sistem e vorba, dar tot el a fost partener cu Ministerul Administrației condus de Liviu Dragnea, cu primarii PSD Daniel Florea și Robert Negoiță, cu miniștri PSD precum Ecaterina Andronescu”, scrie G4Media.ro.

Valoarea însumată a contractelor se apropie de suma de 140 de milioane de lei, adică – la cursul din acei ani – depășește 30 de milioane de euro!

Cele 17 contracte din care și-a tras bani grei Cumpănașu

1. Prin Ministerul de Interne: 4,2 milioane lei / „Dezvoltarea și consolidarea Centrului Național pentru Integritate” (din această sumă, 3,7 milioane lei a fost finanțare europeană nerambursabilă).

2. Prin Ministerul Dezvoltării: 13,9 milioane lei / „Dezvoltarea socio-economică a comunităților prin înființarea de intreprinderi sociale” (din această sumă, 11,8 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

3. Prin Ministerul Dezvoltării: 13,3 milioane lei / „Dezvoltarea de intreprinderi sociale pentru comunități prospere și integrate” (din această sumă, 11,3 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

4. Prin Ministerul Educației: 14,1 milioane lei / „Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare” (din această sumă, 11,9 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

5. Prin Ministerul Dezvoltării: 7,8 milioane lei / „Reforma administrativ-teritorială, mai multă eficiență în administrația locală din România” (din această sumă, 6,6 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

6. Prin Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică: 8,5 milioane lei / „Eficientizarea procesului de monitorizare electronică a datelor privind activităţile şi infrastructurii din domeniul cercetării şi dezvoltării, prin implementarea de tehnologii moderne TIC, cu scopul de a deservi necesarul informaţional al beneficiarilor”.

7. Prin Ministerul Educației și SNSPA: 13 milioane lei / „Internaționalizare, echitate și management universitar pentru un învățământ superior de calitate” (din această sumă, 12,67 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

8. Prin Ministerul Dezvoltării: 4,1 milioane lei / „Abordare strategică în domeniul anticorupției la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”.

9. Prin Ministerul Educației: 12,8 milioane lei / „Pregătirea sistemului naţional de e-Administraţie în România” (din această sumă, 10,9 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

10. Prin Primăria Sectorului 5 – București: 4,3 milioane lei / „O primărie mai aproape de oameni la doar un click distanță” (din această sumă, 3,4 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

11. Prin Primăria Sectorului 3 – București: 4,4 milioane lei / „Servicii electronice eficiente și simplificare administrativă prin platforme informatice inovative”

12. Prin Ministerul Sănătății: 7 milioane lei / „Bună Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc” (din această sumă, 6 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

13. Prin Ministerul Educației: 15 milioane lei / „Creşterea calităţii sistemului educaţional preuniversitar din România prin implementarea de instrumente moderne de management şi monitorizare” (din această sumă, 12,8 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

14. Prin Ministerul Educației: 4 milioane lei / „Sistem de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structuri subordonate” (din această sumă, 3,4 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

15. Prin Ministerul Educației: 3 milioane lei / „Noi perspective în educație” (din această sumă, 2,5 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

16. Prin Ministerul Educației: 4,1 milioane lei / „Sistem de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structuri subordonate” (din această sumă, 3,4 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

17. Prin Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Ministerul Educației Naționale: 4,9 milioane lei / „Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupție în sistemul de educație” (din această sumă, 4,1 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă).

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

INML confirmă moartea Alexandrei, Cumpănașu continuă „s-o țină în viață”, ca s-o folosească electoral

Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

* Demența turnătorului Roșca Stănescu: „Soldații americani au beneficiat de fete furnizate de Gheorghe Dincă”

VIDEO. Așa arată o jigodie PSD-istă! E consilier al deputatei Laura Moagher, conduce beat, parchează pe interzis, îi înjură și amenință pe polițiști, sună la 112 ca să se dea victimă

Hăituit de PSD și de Tudorel Toader, Augustin Lazăr a fost angajat să reformeze justiția din Republica Moldova

* Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul SUA, din cauza corupției

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Dacă tot vrea să ajungă președinte și promite că va face și va drege,chiar dincolo de prerogativele constituționale ale funcției,dom Cumpănașu trebuie obligat să prezinte o sinteză a REZULTATELOR contractelor făcute pe bani publici de către ONG-ul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -