Cum și-a slăbit Putin propria armată. „Rusia a epurat ofițerii ucraineni în masă. Acolo au fost curățați”

0
7087
Putin și militarii

Dezastrul din armata rusă, considerată a fi a doua din lume ca însemnătate până la invazia comandată de dictatorul criminal Vladimir Putin în Ucraina, n-ar trebui să fie unul surprinzător. A început să se producă încă din primii ani de la venirea la putere a fostului șef al KGB.

Odată înscăunat ca președinte al Federației Ruse în anul 2000, Vladimir Putin a ordonat demiterea și chiar reprimarea tuturor ofițelor ucraineni care ocupau funcții de conducere la Moscova și în alte orașe de pe teritoriul țării.

Afirmația îi aparține istoricului și politologului ucrainean Oleksandr Paliy, autor a zeci de lucrării științifice. Acesta are, de asemenea, un canal de YouTube, unde analizează evenimentele socio-politice din Ucraina și din lume.

Postul de televiziune Canal 24 citează din concluziile expertului ucrainean, care susține că, fără specialiști militari ucraineni în armata rusă, Putin a reușit să obțină doar două victorii: în Georgia (2008) și, cu mari semne de întrebare, în al doilea război cecen (încheiat în 2009).

„De îndată ce Rusia este condusă de ofițeri și generali ruși, vedem rezultatul de acum. Acesta este disprețul total față de militari, aceasta este distrugerea lor”

Principalele considerații făcute de Oleksandr Paliy în legătură cu prăbușirea forței militare a Rusiei.

  • Oleksandr Paliy

    „Pe cine a reușit Rusia să învingă? A reușit să învingă Georgia – o armată mică, mică. S-a dovedit a fi foarte interesant dacă a câștigat sau a pierdut în al doilea război cecen.”

  • „Deoarece Rusia aduce un omagiu Ceceniei, de fapt a ajuns să se împace cu independența deplină a actualei conduceri cecene. Dar are ocazia s-o folosească pentru aventurile sale externe. De exemplu – în Ucraina.”
  • „De fapt, nu există nicio Rusie întreagă în Cecenia – acest lucru trebuie înțeles. Adică, nu este în Cecenia, probabil că în curând nu va fi în Daghestan și în alte regiuni din Caucazul de Nord, unde pur și simplu nu există cineva pe care să se bazeze, cu excepția regimului de la putere și a unor agenții de aplicare a legii.”
  • „Ce vedem? Un fapt foarte simplu: când Rusia a încercat măcar să lege o relație de prietenie cu Ucraina și să înfățișeze ceva acolo, ucrainenii ar fi putut crede că, luptând pentru Rusia, luptă pentru ei înșiși, în timp ce armata rusă a câștigat prestigiul care încă plutea deasupra ei. Asta s-a întâmplat înainte de acest conflict militar.”
  • „Rusia a scăpat de ofițerii ucraineni în masă, au fost literalmente curățați acolo. Mai ales în pozițiile de comandă. Asta a fost la începutul domniei lui Putin. Un număr mare de generali ucraineni nu au fost reprimați, ci și-au dat demisia. Au rămas pe poziții de mijloc, dar acolo nu prea au decis nimic.”
  • „De îndată ce Rusia este condusă de ofițeri și generali ruși, vedem rezultatul care este acum. Acesta este furtul, acesta este disprețul total față de militari, aceasta este distrugerea lor, indiferența totală față de personal.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Victorie istorică a armatei ucrainene asupra Rusiei teroriste: „Întreaga regiune Kiev a fost eliberată de inamic!”

* Tot mai mulți militari ruși, inclusiv comandanți, refuză să mai participe la războiul împotriva Ucrainei. Putin recrutează civili din Donbass-ul ocupat și din Crimeea anexată

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here