vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainVIDEO. Eșec sever al anarhistului ÎPS Teodosie: aștepta 5.000 de pelerini, n-au...

VIDEO. Eșec sever al anarhistului ÎPS Teodosie: aștepta 5.000 de pelerini, n-au venit nici 500! Și totuși, își proclamă victoria

-

Sfidarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, își consumă luni, 30 noiembrie, un nou episod: în pofida restricțiilor pentru prevenirea pandemiei, sute de preoți, călugări și credincioși au răspuns la chemarea prelatului și s-au strâns, din toată țara, la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei.

Jurnalistul Călin Gavrilaș, de la Adevărul, relatează că mulțimea s-a strâns în comuna Ion Corvin, din județul Constanța, și că poliția, deși a făcut filtre, nu a intervenit pentru a-i întoarce din drum pe pelerini.

Doar vremea rea a făcut ca numărul persoanelor care-și anunțaseră inițial intenția de a participa la pelerinaj să nu fie cu mult mai mare.

A fost un eșec răsunător al arhiepiscopului anarhist: deși miza pe cel puțin 5.000 de pelerini, acesta a constatat că la slujba de la peștera Sântului Andrei au fost mai puțin de 500 de oameni, dintre care 150-200 de preoți și monahi.

Mulți dintre cei veniți la peștera Sfântului Andrei au ajuns la bordul unor mașini înmatriculate în alte județe, deși legea spune că numai localnicii din comuna respectivă pot participa la pelerinaj.

- Advertisement -

Înalt Prea Sfințitul Teodosie este într-un război deschis cu autoritățile și cu măsurile de protecție a populației împotriva infectării cu coronavirus. Prelatul a intentat proces, pentru a anula interdicția de a face pelerinaj la peștera Sfântului Andrei și pentru a elimina restricția de a organiza slujbe în spații închise.

Instanța i-a respins cererea, iar atunci ÎPS Teodosie a trecut la sfidarea fățișă a legii. A organizat o slujbă cu peste 100 de persoane într-o biserică mică, obligând forțele de ordine să intervină și să evacueze mulțimea. Apoi s-a victimizat, trimițând o scrisoare publică în care acuza Guvernul de persecuții religioase și pe medici că „se închină unei științe absurde”.

BOR n-a intervenit, mulțumindu-se cu un comunicat în care făcea apel la ÎPS Teodosie și autorități să se înțeleagă.

- Advertisement -

Arhiepiscopul Tomisului a dat apoi ordin, către toți călugării și preoții din eparhia sa, să se prezinte luni, 30 noiembrie, la peștera Sfântului Andrei, ignorând practic atât pericolul îmbolnăvirii, cât și legislația.

Duminică, el a făcut o nouă declarație controversată, afirmând că, dacă e să se îmbolnăvească și să moară cineva în urma pelerinajului la peștera Sfântului Andrei, înseamnă că așa i-a fost hărăzit de Dumnezeu să se întâmple.

Luni dimineață, ÎPS Teodosie și-a continuat cruciada împotriva legilor și a sănătății oamenilor cu o nouă chemare, proclamându-și, în același timp, victoria împotriva autorităților. El a subliniat că echipajele de poliție de la filtre nu aplică legea și-i lasă pe oameni să se adune la peșteră pentru că sunt compuse tot din români, creștini care nu se pot îndrepta împotriva fraților lor. „Aşteptăm să vină mai mulţi credincioşi. Am văzut că este bunăvoinţă pentru că toţi sunt români, fiind români nu pot să fie împotriva românilor, fiind creştin ortodocşi nu pot să fie împotriva fraţilor lor“.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a spus la Digi 24 că au fost date peste 100 de amenzi, dar că aceia care au vrut să meargă la pelerinaj au fost lăsați să facă acest lucru. „Persoanele care au dorit să urce au fost lăsate să treacă, după ce li s-a adus la cunoștință faptul că sunt pasibile de o sancțiune contravențională. Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. La momentul de față, având în vedere câți oameni mai sunt acolo, nici nu cred că mai poate fi numit pelerinaj. La momentul de față (…) vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ÎPS Teodosie mobilizează o „armată” de 350 de preoți și 100 de monahi împotriva Guvernului! Agentul „Mache” ordonă ca toată preoțimea din Constanța să încalce legea

Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

- Advertisement -

6 COMENTARII

    • Statul paralel al lui teodosie-spagarul ,omul de nadejde al ciumei rosii ,securistul kgbist,asta e deja pe duca,!Dar ,dupa nume,ori esti strain de aceste meleaguri,ori esti un impostor ,din aia care sunt pusi sa provoace pe net!Ai gredit adresa,pe aivi nu citesc cei cu un neuron,cauta sa sperii bizonul electoral in alta parte.PUNCT.

  1. Felicitări.
    Statul si-a dovedit forta: a reușit să descurajeze romanii să se ducă în pelerinaj
    Sau i-a amenințat foarte convingător.
    Ei, așa mai merge, e nevoie de ordine și disciplina in tara asta.

  2. A FOST O VICTORIE SĂ-I RIDICE MORALUL , NU A ACUMULAT PUNCTE AȘA CUM SPERA , ADICĂ NIȘTE ZECI DE MII DE EURO . DOMNUL MACEDON PETRESCU , ZIS ”MACHE” ÎN EVIDENȚELE SECURITĂȚII , A SPUS TEXTUAL : ”ANGAJAMENTUL LA SECURITATE A FOST UN JURĂMÂNT DE CREDINȚĂ FAȚĂ DE ȚARĂ ” . TOT ACEST ÎPS A DECLARAT CĂ DACĂ CINEVA URMEAZĂ SĂ MOARĂ DIN CAUZA PELERINAJULUI ÎNSEAMNĂ CĂ AȘA A VRUT DUMNEZEU .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -