luni, martie 4, 2024
AcasăInfracțiuniCoruptul Adomniței se compară cu martirii anticomuniști de la Sighet! Zice că...

Coruptul Adomniței se compară cu martirii anticomuniști de la Sighet! Zice că va fi trimis în „lagăr” din cauza „unei cizme de cauciuc rusești” sau a „unui bocanc securist”

-

Cristian Adomniței, fost ministru al Educației în Guvernul Tăriceanu și fost şef al Consiliului Judeţean Iaşi, condamnat în primă instanță la trei ani şi două luni de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a început smiorcăiala cu predicatele comune infractorilor politici: „nevinovat”, „victimă politică”, „stat paralel”.

Adomniței se consideră victima „unei cizme de cauciuc rusești sau a unui bocanc securist”. El se plânge că instanţa i-a respins cererea de a fi pus la „detectorul de minciuni”.

„După o lungă şi grea suferinţă, justiţia a murit”, și-a început Cristian Adomniței textul plângăcios-conspiraționist de pe Facebook, la o zi după ce a fost condamnat de Tribunalul Iaşi.

Fostul demnitar din Guvernul Tăriceanu e furios că judecătorii nu au înlăturat din dosarul său înregistrările SRI privind convorbirile pe care Adomniței le-a avut cu alți inculpați.

„M-am născut liber și voi muri liber, indiferent de lagărele pe care mi le prescrieți. Înțeleg că e mai bună mâncarea deținuților acum decât era la Sighet”, scrie, halucinant, marioneta pușcăriașului Relu Fenechiu, comparându-se cu deținuții politici anticomuniști din anii ’50.

- Advertisement -

Mesajul suprarealist al lui Cristian Adomniței

„Cronica unei morți așteptate: după o lungă și grea suferință, justiția a murit.

5 ani v-am respectat independența. Am refuzat orice interviu. Nu am dat nici o declarație, nu am făcut nici un comentariu, nici public, nici privat. Nu am vrut niciodată să poată fi atinsă libertatea dumneavoastră de conștiință. Să vă simțiți presată, analizată, stresată. V-am oferit tot respectul pe care îl merită o autoritate, într-un stat de drept. Stat de drept pe care îl respect până la capăt și în fața căruia mă înclin, căci este proiectul meu de viață: un stat în care să fie respectate drepturile și libertățile cetățenilor.

5 ani am respectat tot ceea ce ați dispus. Nu am dat crezare tuturor celor care mi-au spus că, prin tot ceea ceea ce faceți, expuneți prea limpede un punct de vedere, nu am cerut strămutarea cauzei, nu v–am recuzat. Deși a fost evidentă lipsa dumneavoastră de curiozitate cu privire la vinovăția sau nevinovăția mea, încă de când ați respins cererea mea de a fi testat poligraf, deși a fost evidentă toleranța dumneavoastră față de implicarea SRI in dosarul meu, încă de la momentul în care ați precizat că vă veți pronunța odată cu fondul asupra cererii avocaților de a exclude interceptările SRI, fiind evident că, odată cu fondul, nu ați mai fi putut înlătura fizic interceptările de la dosar, așa cum cer Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție, deși ați sfidat orice aparență de respectare a principiului egalității armelor, atunci când ați acceptat doar interceptările SRI trunchiate și scoase din context pe care le folosea DNA, nu și pe cele, tot ale SRI, din care reieșea că denunțătorul lor raporta opozanților mei politici, consultându-i cu privire la demersurile viitoare în ceea ce mă privește, v-am acordat prezumția de nevinovăție. Deși, pentru mine, nu era o datorie de serviciu.

- Advertisement -

Nu m-am temut niciodată de dumneavoastră. Nu aveam de ce să mă tem. Sunt nevinovat, m-am dus singur la poligraf, în absența oricăror probe de vinovăție, ca să vă aduc o probă de nevinovăție. Am crezut că ați citit ce scrie în cărțile de drept, că poligraful poate da rezultate fals pozitive, nu fals negative și că, în situațiile în care o persoană își susține nevinovăția de la început și trece testul poligraf, organele judiciare trebuie să acorde poligrafului valoarea unui mijoc de probă. Și că nu vă veți asuma să condamnați un om evident nevinovat.

Într-un stat de drept, hotărârile judecătorești, bune sau proaste, trebuie respectate. Iar eu am să le respect, indiferent de situație: sunt un om demn, m-am născut liber și voi muri liber, indiferent de lagărele pe care mi le prescrieți. Înțeleg că e mai bună mâncarea deținuților acum, decât era la Sighet.

Într-o justiție care tranziționează de la cea hidos și politic represivă, a fostului regim, către una a statului de drept, într-o justiție în care au început să pășească, elegant, discret, doamne cu pantofi albaștri, mă întreb dacă doar aleatoriul m-a adus în fața unei cizme de cauciuc rusești. Sau a unui bocanc securist.”

DOCUMENT: Cererea lui Adomniței de a fi pus la „detectorul de minciuni”

FOTO: Rezultatele testului poligraf pe care și l-a comandat Adomniței

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ÎPS Teodosie mobilizează o „armată” de 350 de preoți și 100 de monahi împotriva Guvernului! Agentul „Mache” ordonă ca toată preoțimea din Constanța să încalce legea

* Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

FOTO. Peștera lui Ali Baba, găsită de DNA la polițiștii șpăgari din „fabrica de permise auto”. Mormane de bijuterii și pungi cu bani în găleți. Mecanismul mitei

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Toții demnitari din timpul comunismului, sunt apărătorii legii până nu sunt prinși, după acea toți sunt anchetați politic, e valabil și pentru băse, dacă el a numit-o pe Codruța K. ea nu mai trebuia să ancheteze pe fratele lui și ai celor apropiați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -