ÎPS Teodosie își mobilizează „armata” de 350 de preoți și 100 de monahi împotriva Guvernului! Agentul „Mache” ordonă ca toată preoțimea din Constanța să încalce legea

2
7628
ÎPS Teodosie

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, trece la un nou nivel al provocărilor antiguvernamentale, cu evidentă miză electorală. Teodosie derulează acțiuni destabilizatoare de tip rusesc, iar în bătălia politică trage tare pentru PSD.

La o zi după ce a trimis Guvernului Orban o scrisoare deschisă de tip terorist, acuzându-l că-i „arestează” și „execută” pe enoriași și amenințându-l cu o cruciadă pornită din Dobrogea, ÎPS Teodosie a sunat mobilizarea. Chiar dacă justiția l-a trimis la plimbare, arhiepiscopul și-a mobilizat toată „oștirea bisericească”, somându-i pe cei 350 de preoți și 100 de monahi să fie prezenți luni, 30 noiembrie (cu 6 zile înainte de alegeri!) la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din comuna Ion Corvin, județul Constanța.

Un document intern semnat de ÎPS Teodosie, trimis joi protoieriilor din eparhie, le aduce la cunoștință tuturor preoților și monahilor că pe 30 noiembrie „sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei”. Îndemnul nu este doar pentru preoți, ci întregului „personal clerical și monahal”.

Potrivit aceluiași document, Arhiepiscopul Teodosie le transmite subordonaților că le-a transmis înștiințarea „spre luare la cunoștință și conformare”. Altfel spus, obligație de serviciu. În prezent, Arhiepiscopia Tomisului are 350 de preoți și aproximativ 100 de monahi.

Somația adresată de ÎPS Teodosie subalternilor săi

„Patriarhia Română – Arhiepiscopia Tomisului

Către toate protoieriile

În contextul pandemiei actiuale, precum și a carantinei instituite în județul Constanța, pentru deplina cinstire a Sfântului Apostol Andrei, creștinătorul tuturor românilor, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât următoarele:

– În data de 30.11.2020, toți preoții din Eparhia Tomisului, personal clerical și monahal, sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

– Bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală.

Prezenta va fi comunicată tuturor clericilor din Arhiepiscopia Tomisului spre luare la cunoștință și conformare.

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului”

Invocă pandemia pentru a contribui la intensificarea ei!

În cinismul său, ÎPS Teodosie (informatorul „Mache” al Securității ceaușiste) invocă, în prima parte a mârșavului document, „pandemia actuală” și „carantina instituită în județul Constanța”, dar tot ce ordonă în continuare este sfidarea stării sanitare din țară și din Constanța.

Chemarea sa către preoți și monahi este un ordin, transformând prezența la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, la 78 km sud-vest de municipiul Constanța (aproape de Dunăre și de limita județului Călărași), într-o obligație de serviciu.

Situarea comunei Ion Corvin pe harta județului Constanța

Pentru a expune populația cât mai mult infectării, Teodosie creeză și o situație caraghioasă: lasă toate bisericile deschise, dar fără preoți, care se vor afla la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei. „Bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală”, ordonă arhiepiscopul, care nu ia măsuri împotriva eventualelor îmbulzeli.

Teodosie face presiuni asupra Guvernului să permită credincioșilor din toată țara să participe la pelerinajul de Sfântul Andrei, deși legislația actuală nu permite acest lucru.

Anul trecut, la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei, din comuna Ion Corvin, au participat circa 15.000 de pelerini.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Nici acum nu se i-au măsuri extreme pentru anihilarea acestui nenorocit?? ..cine Paștele mă-sii se cred nespălatul ăsta??…de ce vă e frică ba trogliditilor să-l arestați ??…pe un amărât care n-a purtat mască îl amendați, la alți închideți prăvăliile, ….și la banditul ăsta închideți ochii,de cine că e frică ??…nu vedeți că face jocul comuniștilor ???..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here