Sceleratul care a lovit intenționat cu mașina un polițist este beizadeaua lui Florea Mardale, teleormănean adus la Guvern de Viorica Dăncilă

2
7028

Am aflat „cine și al cui este” sceleratul care a făcut un gest revoltător în zona Gării de Nord! Se numește Florin Bogdan Mardale, are 23 de ani, locuiește în Alexandria (jud. Teleorman) și este fiul lui Florea Mardale, expert superior în Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Teleormăneanul Florea Mardale (din Alexandria) a angajat în Secretariatul General al Guvernului de teleormăneanca Viorica Vasilica Dăncilă (din Videle), în 2018.

Beizadeaua lui Florea Mardale a lovit violent cu mașina un polițist care-i atrăsese atenția că a parcat neregulamentar. Sindicatul Europol al polițiștilor susține că „se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist”, deși imaginile video arată clar atacul dement al șoferului.

Cum a început totul

Un poliţist a fost lovit violent, cu maşina, de un şofer care a staţionat neregulamentar în zona Gării de Nord, a anunţat Sindicatul Europol, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

Primele informații despre agresor au fost livrate publicului tot de sindicatul polițiștilor. Conform celor de la Europol, șoferul agresor este „beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”. De aceea, „se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist”.

Sindicatul Europol, pe Facebook: „Poliţist lovit violent de un şofer. Un autoturism staţionat neregulamentar în zona Garii de Nord din Bucureşti, pe modul «avarii», a fost atenţionat de un poliţist să se pună în mişcare. Şoferul nu a «suportat» critica şi a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă, lovindu-l violent pe colegul nostru”.

Potrivit sursei citate, şoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul faptei şi a fost luat în custodie de poliţie. Încadrarea juridică a faptei: „tentativă de omor”.

Ulterior, sindicatul Europol a revenit cu o nouă precizare: „Individul care a dat cu autoturismul peste polițist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!”.

Europol a postat şi o înregistrare video de la o cameră de supraveghere, cu momentul în care poliţistul este lovit de autoturismul care pleacă brusc.

Spre miezul nopții, Europol a revenit cu alte precizări: „Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe polițist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituției nu îi pasă!”.

Duminică după-amiază, Europol a anunțat: „După mediatizarea cazului, polițistul a fost chemat de procuror pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. Este însoțit de un avocat pus la dispoziție de Sindicatul Europol. Se pare că începe să se facă dreptate”.

Tatăl beizadelei, adus la Guvern de premierul Dăncilă

Șoferul scelerat se numește Florin Bogdan Mardale, are 23 de ani și locuiește în Alexandria (jud. Teleorman). El este acuzat de ultraj și părăsirea locului accidentului. Ancheta este coordonată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Inițial, pe numele lui Florin Bogdan Mardale a fost deschis dosar penal, in rem, pentru vătămare corporală și părăsirea locului accidentului. Ulterior, dosarul penal a fost înregistrat și pe ultraj.

Șoferul agresor este fiul lui Florea Mardale, expert superior în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Florea Mardale figurează la SGG cu două declarații de avere și două declarații de interese – cele depuse în 2019 și 2020, pentru anii 2018 și 2019.

Prima declarație de avere a fost depusă, ca și prima declarație de interese, pe 28 octombrie 2019, la 18 zile după căderea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură și cu 7 zile înainte de învestirea Guvernului Orban prin votul Parlamentului. Așadar, când Florea Mardale și-a completat și depus declarația de avere, în Palatul Victoria se afla Guvernul Dăncilă.

Declarația de avere, completată de Florea Mardale cu un scris chinuit:

Dovada că Florea Mardale a alucrat și în anul anterior (2018) la SGG:

Data și semnătura (anonimizată):

Viorica Vasilica Dăncilă a fost cea care l-a adus pe conjudețeanul ei Florea Mardale la Guvern. Direct în Secretariatul General, direct cu încadrarea de „expert superior”. Angajarea lui Mardale a avut loc în prima parte a anului 2018, la scurt timp după instalarea Guvernului Dăncilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ÎPS Teodosie mobilizează o „armată” de 350 de preoți și 100 de monahi împotriva Guvernului! Agentul „Mache” ordonă ca toată preoțimea din Constanța să încalce legea

Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

2 COMENTARII

  1. L-a lovit violent?pfoai , se si vede in clip cum se dezmembreaza in aer dupa contactul EXTREM de violent cu masina , saracul militzian, ca si cu jandarmeritza de a ramas paralizata pe viata dupa ce au batut-o protestatarii in piata , si ce sa vezi , minunea minunilor , s-a ridicat a doua zi pe picioarele ei nu mai avea nimic.Recunosc , conform legii ultajul e ultraj , dar se vede clar ca dintr-o stergere cu masina voi vreti sa faceti tentativa de omor?frumoasa jungla asta de tara unde legea e interpretabila doar si in favoarea aluia cu pile , relatii si bani ,in mana unor basini de judecatori spagari .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here