VIDEO. Serviciile de informații britanice: rușii controlează doar rețeaua rutieră în Ucraina, se tem de manevre în afara șoselelor. „Ucrainenii au exploatat abil incapacitatea de manevră a armatei ruse”

0
3921
O coloană de tancuri aparținând Diviziei Gardă 4 de tancuri "Kantemirovskaia" s-a aventurat în afara șoselei și a rămas împotmolită pe un drum de țară, lângă orașul Sumi. Echipajele au abandonat vehiculele

Forțele rusești se străduiesc din răsputeri să facă față problemelor pe care le ridică terenul din Ucraina și au rămas pe șosele, în marea lor majoritate, fiindu-le teamă să intre în manevre dincolo de acestea, relevă Ministerul Apărării britanic într-un comunicat unde sunt folosite date furnizate de serviciile de informații.

Conform britanicilor, Rusia continuă să eșueze masiv în încercarea de a domina spațiul aerian al Ucrainei, ceea ce-i „limitează drastic abilitatea” de a manevra și îi limitează opțiunile în campania de invadare a țării vecine.

Tacticile armatei ucrainene s-au dovedit superioare celor rusești. Apărătorii au exploatat „lipsa de mobilitate” a forțelor atacatoare, blocându-le avansul și provocându-le permanent pierderi masive.

Rușilor le este frică de manevre off-road și se limitează să controleze rețeaua rutieră și localitățile pe care au reușit să le cucerească. Dezghețul din luna martie a adus cu sine rasputița, fenomenul care transformă câmpurile și pădurile Rusiei și ale Ucrainei în terenuri mlăștinoase. Numeroase vehicule blindate ale rușilor au trebuit abandonate după ce au părăsit carosabilul și s-au aventurat pe aceste terenuri.

Din acest motiv, pozițiile lor sunt foarte vulnerabile, iar avansul în adâncimea teritoriului inamic este dificil și iluzoriu. Distrugerea podurilor, explică serviciile de informații britanice, a contribuit, în aceste împrejurări, în mod decisiv la oprirea ofensivei rusești.

Buletinul informativ al Armatei britanice emis miercuri, la ora 8.32

  • „Forțele rusești se străduiesc să depășească provocările pe care le ridică terenul din Ucraina.
  • Forțele rusești au rămas în mare parte legate de rețeaua rutieră ucraineană și au dat dovadă de reticență în a efectua manevre în afara drumurilor. Distrugerea podurilor de către forțele ucrainene a jucat, de asemenea, un rol esențial în blocarea avansului Rusiei.
  • Eșecul continuu al Rusiei de a obține controlul aerian a limitat drastic capacitatea acesteia de a utiliza în mod eficient manevrele aeriene, limitându-le și mai mult opțiunile.
  • Tacticile forțelor armate ucrainene au exploatat cu pricepere lipsa de manevră a Rusiei, frustrând înaintarea rusă și provocând pierderi grele forțelor invadatoare.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ilustru academician rus: „Putin este un criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnvă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

* Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

* Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

* China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

* Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

* Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here