VIDEO. Schior fugărit de urs pe pârtie, la Predeal! Ideea genială care l-a scăpat de pericol

4
4196

Un turist care schia sâmbătă pe o pârtie pustie din Predeal a trăit o mare spaimă: s-a întâlni cu un urs pe urmele sale! Animalul a alergat după el și se părea că va reuși să-l prindă. Schiorul a accelerat coborârea și a avut o idee genială: a aruncat rucsacul din spate. Ursul s-a repezit direct la rucsac, să-l cotrobăie, și a uitat de urmărire. Schiorul a dispărut rapid din zona periculoasă.

Incidentul a fost observat de oamenii care se aflau în telescaun. Aceștia au strigat spre schior, încercând să-l avertizeze pe schiorul aflat în pericol. 

„Dă-i mai repede, dă-i mai repede! Hai, că te fugărește ursul! Dă-i mai repede! Doamne ferește… Dă-i mai repede, nu te mai uita înapoi! Nu te mai uita înapoi!”, i-au strigat oamenii din telescaun.

Într-o altă filmare se aude vocea unui copil, tot din telescaun: „Ursul! Maaamă!… Vezi că vine ursul!… I-a furat ghiozdanul…”…

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmerie al Județului Brașov, Ion Zaharia, a declarat la Digi 24 că turistul a procedat corect atunci când, la un moment dat, a aruncat rucsacul, iar ursul a devenit preocupat să examineze acest obiect, iar pericolul a fost depășit.

Ion Zaharia: „Pârtia trece prin habitatul natural al animalului respectiv, e inevitabil să mai apară asemenea incidente. Acum, o variantă de luat în calcul este relocarea animalului, soluție care a fost aplicată și anul trecut, când am avut mai multe incidente”.

Potrivit jandarmilor montani, în cursul zilei au fost primite trei apeluri la 112 care semnalau prezența unui urs. Două apeluri se refereau la pârtia Clăbucet, iar un altul la pârtia pe care schia turistul fugărit de animal; pârtie care, din câte se pare, era închisă.

În consecință, autoritățile din Brașov au emis două mesaje Ro-Alert.

La fiecare dintre apelurile primite sâmbătă, jandarmii s-au deplasat în zonă cu un ATV cu șenile, iar ursul, speriat probabil de zgomot, s-a refugiat în pădure.

Nu este prima dată când este semnalată prezența unui urs pe pârtia Clăbucet. Și săptămâna trecută, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune.

VIDEO: Filmarea făcută de un turist din telescaun

 

O filmare și mai bună cu urmărirea schiorului de către urs poate fi văzută AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. CAUZELE principale:

    1. Prin defriășări-sălbatice și extinderea-spațiilor-pentru-construcții, „animalelor-pădurii”… LI S-A REDUS (DRAMATIC!) HABITATUL-NATURAL!

    2. NU li se oferă urșilor (de către autoritățile responsabile), în cât mai multe locuri din pădure, hrană… SUFICIENTĂ (!), pentru ca aceste animale-sălbatice „să-treacă- iarna” fără să flămânzească!

    3. Turiștii îi învață pe urși cu… bunătăți, iar bietul animal… trage și el, EXACT cA OMU’ (!), laaa… ce-i mai bun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here