Primarii sectoarelor 2 și 6 au găsit „spitalul metropolitan Lego” al mincinoasei Firea și au fugit cu el!

1
3201
Ciprian Ciucu (stânga) în ianuarie 2021, când râdea de minciunile sfruntate ale fostei primărițe PSD. "Ceva frumos… Am venit la Primăria Capitalei și am găsit spitalul metropolitan făcut de Firea”, scria pe Facebook liberalul Ciprian Ciucu. Doi ani mai târziu, a venit rândul lui să promită că va face un spital „ca un Ferrari"

Distracție mare vineri, la Primăria Capitalei, unde primarii sectoarelor 2 și 6, Radu Mihaiu (USR-PLUS) și Ciprian Ciucu (PNL), au descoperit “spitalul metropolitan” pe care fostul edil-șef al orașului, Gabriela Firea, li-l promisese bucureștenilor. Mihaiu și Ciucu au mimat că plecau cu macheta – singurul lucru paplabil rămas din promisiunile făcute în 2016 de PSD.

Radu Mihaiu a scris pe contul său de Facebook: “Am găsit Spitalul Metropolitan, îl ducem la locul lui, în Sectorul 2”.

Ciprian Ciucu a pus haștagul #lego și a comentat ironic: „Ceva frumos… Am venit la Primăria Capitalei și am găsit spitalul metropolitan făcut de Firea”.

PSD s-a lăudat, în 2016, că va construi până în 2020 nu mai puțin de 8 spitale noi-nouțe în toată țara. Evident, 4 ani mai târziu nu era săpată nici măcar o cazma, la niciunul dintre ele. Dar asta nu i-a împiedicat pe social-democrați să-și reîmpacheteze promisiunile, mizând pe memoria scurtă a alegătorilor.

Firea și Tudorache – campionii imposturii. Amândoi au vorbit în campania electorală despre spitale inexistente

Campionii imposturii au fost Gabriela Firea, primărița Capitalei, și Daniel Tudorache, edilul Sectorului 1. Tudorache a difuzat intensiv, de sute de ori, o reclamă înșelătoare pe toate posturile TV, în care vorbea despre un spital construit în Sectorul 1. Spotul era însoțit de imagini construite virtual cu așa-zisul spital. Reclamă la această realizare inexistentă s-a făcut chiar și prin bannere atârnate pe garduri. CNA a interzis spotul, stabilind că e reclamă mincinoasă.

Gabriela Firea le-a pus bucureștenilor pe masă, în iunie 2020, marea sa realizare, după 4 ani plini de mandat: o machetă care aducea, într-adevăr, cu o construcție de jucărie Lego.

Primărița vorbea cu aplomb, în videoul înregistrat pe Facebook, despre construcția care era sublimă, dar lipsea cu desăvârșire: “Aceasta este macheta spitalului metropolitan care se construiește în București (în realitate, nu se construia nimic – n. red.). Un spital ultramodern, cu 1.000 de paturi, cu cele mai importante secții pentru sănătatea tuturor românilor. Garanția că acest spital va fi finalizat sunt eu și echipa mea, pentru că am repornit toate proiectele blocate din Capitală și le-am finalizat sau sunt aproape de finalizare”.

Povești de adormit copiii: Firea a „uitat” să treacă și sursele de finanțare când a promis spitalul

Acest proiect existent doar pe hârtie a fost și subiectul unui alt scandal. Pe 11 decembrie 2019, într-o conferință de presă, Gabriela Firea anunța că spitalul (și atunci existent tot la stadiul de promisiune) va costa 400 de milioane de euro. Doar două zile mai târziu, pe 13 decembrie 2019, surpriză: în proiectul de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, devizul crescuse la un miliard de euro!

Așa-zisul spital a fost permanent doar o gogoașă de campanie a Gabrielei Firea și a PSD. Nu a existat niciodată o sursă de finanțare pentru acest proiect. PSD a procedat și aici exact cum a făcut și cu pensiile, pe care le-a mărit cu 40% din pix, fără să spună și de unde vor proveni banii care să asigure creșterea.

În decembrie 2019, Firea dădea asigurări că spitalul va fi gata în 2024. Evident că, un an mai târziu, totul era în continuare doar la stadiul de machetă Lego.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here