sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăMainAUR a umflat cu 1,5 milioane de lei factura cheltuielilor din campania...

AUR a umflat cu 1,5 milioane de lei factura cheltuielilor din campania electorală, decontabile din bugetul statului!

-

În timp ce pretind că refuză “oferte susurate la ureche” de sedii și milioane promise din bani publici, liderii AUR au umflat cu 1,5 milioane de lei factura cheltuielilor din campania electorală pe care voiau s-o deconteze de la buget.

Alianța pentru Unirea Românilor a declarat, inițial, că a cheltuit în campanie doar 85.100 de lei, scrie “Adevărul”. Anunțul s-a făcut oficial și a fost consemnat la Autoritatea Electorală Permanentă, sub semnătura liderilor AUR, pe 21 decembrie 2020, și a fost confirmat pe 29 decembrie.

AUR a prezentat 3 variante de cheltuieli decontabile de la buget, deși inițial spusese că refuză banii publici

De atunci, George Simion, președintele formațiunii politice – care la prima ședință a Parlamentului le-a cerut românilor să nu-și mai plătească taxele „pentru că banii voștri vor ajunge oricum să fie furați” – a repetat de nenumărate ori că AUR nu e interesată de niciun șfanț de la buget și că se luptă din greu să se autofinanțeze, pentru că este un partid de patrioți.

Dar, ca de obicei, între vorbe și fapte e drum lung. În timp ce țipa că n-are nevoie de bani publici, George Simion mergea la AEP și depunea documente prin care solicita rambursarea a 1.527.205 de lei reprezentând cheltuielile partidului cu campania electorală. Cu 1,51 milioane mai mult decât raportase la AEP pe 21 decembrie.

- Advertisement -

Raportul de venituri și cheltuieli, publicat pe 15 decembrie 2020, prezintă o a treia variantă: AUR a declarant 1.474.615 lei cheltuieli în campanie.

Expert Forum (EFOR) a făcut o analiză în urma căreia concluziona că AUR este singurul partid în cazul căruia există o diferență majoră între suma declarată inițial la AEP, după alegeri, și cea solicitată spre decontare.

Autoritatea Electorală Permanentă va face investigații suplimentare, pentru a se lămuri care este suma corectă. Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a declarat pentru Ziare.com: „Iniţial, ei au cerut suma de 85.100 de lei. Când au venit la rambursare, au făcut cerere pentru decontarea sumei de 1.527.205 lei, aşa că acum suntem în control să aflăm ce s-a întâmplat“.

- Advertisement -

Ciorovăiala pe bani a început și în interiorul AUR. Șoșoacă a dezvăluit că șefii partidului i-au cerut cotă-parte din salariul de senatoare și i-a acuzat că vor să se îmbogățească.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -