VIDEO. Scene ca-n filmele de groază la “Matei Balș”: terapia intensivă s-a revărsat pe holuri. „Este înspăimântător, nu mai au pe unde să-i așeze“

0
915

Imagini zguduitoare vin de la Institutul Matei Balș din Capitală, unde numărul pacienților de Covid în stare gravă e atât de mare, încât terapia intensivă a debordat, paturile cu oameni conectați la oxigen fiind înșirate pe holuri!

Secvențele sunt atât de dure încât par din filmele cu epidemii apocaliptice difuzate pe Netflix. Filmulețele și cadrele foto au fost publicate de medicul veterinar Constantin Vasile Ifteme, el însuși pacient Covid la “Matei Balș”, care a încercat astfel să trezească la realitate oamenii încă suspicioși.

România a doborât marți noi recorduri macabre, anunțând 196 de decese Covid într-o singură zi. Alți 1.209 pacienți sunt internați la terapie intensivă. Conform ultimelor statistici, circa 80-85% dintre ei vor deceda în zilele următoare. Spre comparație, în Occident rata mortalității Covid la ATI a coborât spre 20-25%.

Constantin Ifteme a descris pe scurt și situația din interior: “Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid , este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze , pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja“.

Acest gen de secvențe a putut fi văzut, astă-iarnă și astă-primăvară, mai întâi în spitalele din China, apoi în cele din Italia și Spania. La acel moment, în România un număr uriaș de oameni punea încă la îndoială existența virusului și credea că totul nu este decât o invenție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.