PSD își pune omul în fruntea Curții de Apel Cluj. Dana Gârbovan, susținătoare a distrugerii legilor justiției, fusese propusă ministru de Dăncilă

2
3097

Dana Gârbovan, unul dintre judecătorii care au susținut puternic și până la capăt atacul asupra Justiției lansat de regimul Dragnea-PSD începând din 2017, va fi numită în funcția de președinte al Curții de Apel Cluj de la 1 ianuarie 2021, notează clujust.ro.

Magistrata a participat la concursul pentru ocuparea funcției și a câștigat în fața Elenei Botezan  – fostă procuroare șefă a DNA Cluj – și a lui Irinel Andrei, fost vicepreședinte al Curții de Apel Cluj.

Dana Gârbovan, o vedetă a presei mogulilor, a fost ultramediatizată de Antena 3 și România TV drept simbol al magistraților care erau de acord cu toate nenorocirile propuse de Tudorel Toader și Florin Iordache. În 2007 și-a înființat un ONG cu nume pompos, Uniunea Națională a Judecătorilor din România, dar despre care nu a vrut să spună niciodată câți membri are și câți judecători reprezintă, unele surse spunând că ar fi vorba de puțin peste 10 persoane.

Din fruntea acestei construcții de paie, Dana Gârbovan a devenit “voce autorizată” care a luptat cot la cot cu Dragnea, Tudorel Toader, Florin Iordache, Șerban Nicolae, Tăriceanu și ceilalți în jihadul antijustiție. A susținut înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ – sinistra „Secție Specială”) și, într-o acțiune de operetă de-a dreptul ridicolă, a fost singura reprezentantă a unui ONG invitată să facă parte din „Comisia Iordache”.

În februarie 2017, Gârbovan – care nu suflase un cuvințel despre Ordonanța 13 de salvare a infractorilor – a considerat că ancheta deschisă de DNA drept “un derapaj”.

În iulie 2019, a acuzat că Raportul GRECO pentru România, care critica atacurile asupra justiției, ar fi unul subiectiv și plin de “erori grosiere”.

Aceeași Dana Gârbovan a fost împotriva referendumului pentru Justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis anul trecut.

A susținut necondiționat toate atrocitățile făcute de “Comisia Iordache” în legislația anticorupție în special, implicându-se chiar activ în reglementările care favorizează infractorii.

Anul trecut, viitoarea președintă a Curții de Apel Cluj a vrut să fie ministru al Justiției, în mandatul premierului Viorica Dăncilă.

Și-a dat demisia din magistratură după ce a fost nominalizată, dar președintele Klaus Iohannis nu a validat-o ca ministru. Așa că Dana Gârbovan a făcut cerere să fie reprimită. Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat solicitarea, iar azi face pasul spre șefia Curții de Apel Cluj.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.